Paradoxuri

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Paradoxuri

Mesajde N Dobrescu » 20 Mar 2016, 06:59

România este o țară cu o creștere economică, dar populația este săracă.
Fostul președinte CEO al Prospecțiuni ,Gehrig Schultz, și-a înființat o companie nouă, dar Prospecțiuni este în pragul falimentului.
Gehrig Schultz a venit în Prospecțiuni în 2008 și din mișcare a făcut o restructurare ca să-și aducă oamenii lui.A învățat și legea românească că poți da afară lunar 29 de persoane fară un plan de restructurare.Așa a fost redus personalul cu 30%. A fost și norocos că avea contracte semnate pe doi ani de zile. Mai mult, prospecțiunea era în expansiune. Prospecțiuni s-a extins pe patru continente. Nimeni nu a calculat dacă contractele din Portugalia, Maroc, Albania, Georgia, Senegal sau Bulgaria sunt profitabile. Nici Prospecțiuni nu a scris în raportările pentru bursă ceva. S-au făcut investiții necugetate în aparatură geofizică. Aici poate au fost și comisioane personale. Câte vibratoare are în dotare Prospecțiuni? 29 ?
Ca american, Gehrig Schultz, s-a băgat și în prospecțiunea pentru gaze de șist.Organizațiile ecologiste au reacționat. Prospecțiuni a băgat capul în nisip ca struțul și a reacționat cu întârziere și neprofesionist. La comunicare erau manageri făcuți la apelul de seară.
Din 15 martie 2016 avem un raport a situației financiare pe 2015. Veniturile totale în 2015 au fost de 211,388,883 lei, iar cheltuielile totale de 241,459,525 lei. Rezultatul brut al exercițiului este de (30,070,642) lei. Ce frumos spus. În realitate, suma de 30,070,642 lei este pierderea pe 2015. Această
pierdere este numai cca jumatate din pierderea de 62,420,845 lei din 2014. Nu este de mirare că acțiunile au ajuns la cota de 3.9 bani/acțiune. Îmi place optimismul celui care a redactat raportul. Citez: Din punct de vedere operațional, Societatea înregistrează un profit brut de 6,315,000 lei.
Numărul mediu de salariați a fost în 2015 de 1296 față de 1978 în 2014. Se cunoaște că în cadrul cheltuielilor o pondere importantă o reprezintă salariile.Personalul a fost redus, dar numai la salariile mici.Numărul salariațiilor a fost redus cu 30%, dar acest lucru nu s-a făcut și la salariile nesimțite.Mai mult, salariații au fost nevoiți să semneze de bună voie acte adiționale de reducere a programului de lucru cu 1 zi pe săptămână, adică veniturile lor s-au redus cu 20% .Salariații nu și-au
primit leafa de două luni de zile.Cei cu salarii nesimțite trăiesc din osânză. Vin la serviciu și se șterg pe frunte de cât muncesc.Trebuiau restructurați managerii care au salarii mari și taie frunză la câini.Și departamentul de Resurse Umane unde sunt manageri fără nici un subaltern. Apoi când este de făcut ceva angajează firme.
Îmi aduc aminte de site-ul http://www.undelucram/firma/1042/prospectiuni El a fost cosmetizat și a fost redus la 3 pagini.Aici era postarea:
umor Sambata, 15 Decembrie 2012

Numele meu este umor si am postat intr-un ziar al unui supermarket urmatoarele:
Doi patroni stau la o bere si vorbesc de-ale lor.
-Ma zice unul,tie cum iti merge?
-Prost tare, zice al doilea, dar tie?
-Prost, e grava situatia!
-Frate, dar tu mai dai salarii angajatilor?
-NUUU! de vreo trei luni.Dar tu le dai?
-Nici vorba, din octombrie. Dar ai tai mai vin la munca?
-M-am mirat si eu, dar vin in fiecare dimineata, semneaza condica, muncesc. Dar ai tai?
-Si ai mei vin la treaba!
Stau ei si se gandesc si dupa cateva minute unul dintre ei zice:
-Sa sti ca astia vin de placere. Ce ar fi sa le punem o taxa de intrare?!
Fetelor nu va mai certati. O sa vina Tender sa va puna o taxa de intrare in Caransebes nr.1
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Re: Paradoxuri

Mesajde N Dobrescu » 21 Mar 2016, 19:30

Nu știu cât de precis am fost în postarea anterioară.De aceea revin.
Gehrig Schultz a avut un contract de muncă special.El și-a negociat plecarea pe bani grei, chiar dacă aparențele arătau că și-a depus demisia.
Tim Branch nu mai avea obiectul muncii, contracte externe, și a plecat înaintea lui Gehrig, dar sigur nu cu mâna goală.
Ceilalți expați aveau și ei contracte beton, speciale, și nu le plâng de milă.
Andrew Clark nu a suportat reducerea de salariu de 20 %.L-am regăsit la un SRL din domeniu, tot în România.
Vă mai aduceți aminte cu ce se mai lăuda Gehrig Schultz? Cu contracte în Egipt și Turcia.
După plecarea lui Gehrig Schultz trebuia făcută o restructurare de esență și în principal la salariile mari, la ultimii veniți, deoarece nu era cu salarii compensatorii.
Norin Popescu a venit de la Coca Cola. Cine a mai venit de la Coca Cola? La Aprovizionare? Ce mai aprovizionează?
S-au ales soluții provizorii și tardive.S-au vândut turisme care erau rulate și normal la un preț mic.Este bine acest lucru deoarece s-a scăpat de tot felul de taxe adiacente. Dar trebuia tăiat în carne vie și redus numărul celor care au dreptul la mașini de serviciu.
Am înțeles că depozitul de dinamită de la Șinca Veche nu mai este în proprietatea lui Prospecțiuni.
În Prospecțiuni, datorită muncii de teren, sunt multe familii cu ambii soți salariați. Acestea sunt mari probleme sociale. Am mai spus.Acum cei cu salarii nesimțite trăiesc din osânză. Prelungirea acestei stări fără salarii, îi va determina pe cei amărâți să plece fără salarii compensatorii. S-a așteptat doar pe eșirea naturală la pensie a unora.Este prea puțin.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA