[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4284: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4286: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4287: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4288: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
Forumul lucrătorilor din GEOLOGIE şi GEOFIZICĂ • Vezi subiect - S.C. PROSPECȚIUNI și Justiția

S.C. PROSPECȚIUNI și Justiția

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

S.C. PROSPECȚIUNI și Justiția

Mesajde N Dobrescu » 07 Feb 2012, 13:21

Nu pot să scriu un articol , detașîndu-mă de situația din țară. Ieri premierul Boc și-a dat demisia. Pentru că a venit atît de tîrziu, pentru mine are altă semnificație. Premierul a fost demis. A fost o lungă perioadă de aroganță din partea lui. Aceiași soartă o va avea și Mihaela Horhocea. Nu-mi doresc și nu-i doresc acest lucru. Mihaela Horhocea nu vrea să colaboreze și acest lucru o va duce la pierzanie. V-am vorbit de principiul lui Peter și să vedem cum se aplică la Boc. Acest personaj a urcat pe scara ierarhică și a atins nivelul său de incompetență. Acest lucru nu îl spun doar eu. Ce era de făcut? Să se întoarcă la locul unde era competent. Dar unde era competent ? Acolo unde ne-a dovedit că era competent. Unde? Iarna ,la dat zăpada pe lîngă mașini și vara la coasă.
Mihaela Horhocea, nici cînd erai în pîntecele mamei tale nu ai visat să ajungi manager la S.C. PROSPECȚIUNI S.A. Dar peste cine ești manager? Toată țara asta a vrut să fie formată din președinți și manageri. Cine mai face producție în țara asta?
Și acum să vă spun un banc.Update. Doi americani se duc la Moscova. Sînt chiar ai noștri. Gehrig Schultz și Tony Paduano să aducă contracte pentru S.C. PROSPECȚIUNI S.A. Era în 2009 sau 2010, pe vremea cînd Tony mai era salariat la S.C. PROSPECȚIUNI S.A. Aici nu trebuie să uităm proverbul românesc: Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești. Ghici, ghicitoarea mea unde au mers prima dată. La Mc Donald’s unde au mîncat un hamburger și au băut Cola cu rocks. Poza lui Tony Paduano este în Știri Prospectate, cu un pahar de carton în mînă. Apoi au închiriat un ghid cu 100 euro pe oră și au mers la Kremlin, la mausoleu. L-au văzut în original pe Lenin, pe Stalin și pe alți mareșali ai Armatei Roșii. La sfîrșit ghidul spune
-Vaprosî? Apoi se corectează:
-Any questions?
Tony întreabă:
-Dar acest mareșal de ce a murit?
-Pentru că a mîncat hamburger.
-Și acesta care are o gaură în frunte de ce a murit?
-Nu a vrut să mănînce hamburger.
Ghici, ghicitoarea mea cu ce contracte au venit de la Moscova cei doi americani. Cu nici un contract.
Mihaela Horhocea, ar trebui să tragi concluzia firescă și să mănînci chiftele românești, adică să digeri explicațiile pe care le ai în articolul meu . Numai așa vei trăi pînă la adînci bătrîneți, în S.C. PROSPECȚIUNI S.A. Eu acum sînt orfan. Nu mai am mamă, nu mai am tată. Ar trebui să-l întrebi pe Fiara din Plenița semnificația acestor cuvinte.
Lumea se mișcă. Pe această vreme cîinoasă am ieșit afară pentru că o sursă urma să-mi comunice ceva. Într-o țară în care un șef de servicii secrete este propus ca premier, nu mai pot avea încredere în telefoane. Pe această vreme, microfoanele direcționale nu mai sînt eficace.
Așadar, sursa mi-a spus că un salariat a dat S.C. PROSPECȚIUNI S.A. în judecată, reclamînd drepturi salariale neprimite. Mai mult ca sigur, a făcut o cerere la S.C. PROSPECȚIUNI S.A. ,dar a fost tratat cu aroganță și nu a primit nici un răspuns la cererea sa. A urmat procesul, sentința și a fost tratat cu încă o aroganță. Sentința a fost pusă în executare și executorul judecătoresc a blocat săptămîna trecută conturile lui S.C. PROSPECȚIUNI S.A.
Mihaela Horhocea, cînd va apărea în forum articolul cu titlul: Iacta alea est, înseamnă că am depus acțiunea la tribunal. Apoi cînd voi face executarea sentinței voi fi diabolic. Este prețul așteptării mele. Voi face blocarea conturilor, astfel încît să nu se poată face plata salariilor la timp. Toată lumea va ști că din cauza ta. Ce va urma nu știu, pentru că lumea este imprevizibilă.
Al dumneavoastră,

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Re: S.C. PROSPECȚIUNI și Justiția

Mesajde N Dobrescu » 13 Iun 2012, 06:17

Ieri, 12 iunie 2012, am depus la Secția 8 a Tribunalului Municipiului București, o acțiune privind neeliberarea unei adeverințe de către SC PROSPECȚIUNI SA. Față de litigiul cu zilele de concediu de odihnă care se va judeca în 22 aprilie 2013, pentru acest litigiu am obținut un termen mai scurt, adică 6 septembrie 2012.
După 42 de ani de muncă sub culorile alb-albastre ale lui SC PROSPECȚIUNI SA, indolența și aroganța unor salariați ai zilelor nosatre din SC PROSPECȚIUNI SA mă fac să nu-mi găsesc cuvintele.
În 13 februarie 2012 am adresat domnului Vicepreședinte Norin Popescu o solicitare pe mail legată de neeliberarea unei adeverințe. La funcția și banii pe care îi încasează a înțeles că nu trebuie să facă nimica. Aceștia sunt oamenii zilelor noastre care au reușit. Este cunoscut proverbul românesc Cine nu muncește, nu greșește și merită să fie premiat. Poate sunt un nostalgic. Recitiți articolul Circuitul hârtiilor în SC PROSPECȚIUNI SA.
Poate chiar sunt un masochist. Câtă durere am strâns în mine și cât am așteptat ca să nu fac acest pas cu tribunalul. Cred că gestul meu a fost tratat ca o slăbiciune. Nu, nu sunt un om slab. Totdeauna am fost determinat. Reacția mea va fi pe măsură. După câștigarea celor două procese, voi deschide alte două procese pentru daune interese, atunci când voi putea cuantifica sumele pe care mi le datorează SC PROSPECȚIUNI SA.
Și nu în ultimul rând, voi face plângere penală pentru abuz în serviciu în dauna intereselor personale.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 02 Iul 2012, 16:41

Am aflat că un fost salariat al PROSPECȚIUNI SA a dat în judecată societatea legat de probleme de acord global și pensie și a câștigat în instanță.
Așa cum am mai scris pe acest Forum, sumele provenite din acord global reprezintă venit și se folosesc în calculul pensiei conform Deciziei nr. 19 din 17 octombrie 2011 a ÎCCJ. Pentru cei care au lucrat în sediu, procentul de depășire era în jur de 4% pe lună.
Lucrurile nu sunt așa de simple așa cum ar trebui să fie. Mai întâi trebuie făcută o cerere care se depune la PROSPECȚIUNI SA. privind eliberarea unei adeverințe cu sumele încasate din acord global. La această cerere nu răspunde nimeni din PROSPECȚIUNI SA. După ce trece timpul de răspuns de 30 de zile, te adresezi instanței de judecată. Eu am obținut un termen scurt de 3 luni. Apoi te judeci, faci sentința definitivă și o pui în executare. Aștepți încă o perioadă în care dacă nu-ți răspunde, te adresezi la procuratură. Dacă ai adeverința, mergi mai departe și o depui la Casa de Pensii. Aici aștepți o perioadă nedefinită, după care afli că sumele provenite din acord global, nu au caracter de spor permanent conform OUG 4/2005. Acum trebuie să dai Casa de Pensii în judecată.
Vei face referire la Decizia nr. 19 din 17 octombrie 2011 a ÎCCJ și vei câștiga. Faci sentința definitivă și o investești cu titlu executoriu și o trimiți la Casa de Pensii, care se va supune necondiționat hotărâri instanței.
Eu am făcut demersuri colaterare pentru simplificarea procedurilor. Pentru asta am adresat câte un memoriu la cele două doamne foste ministru Sulfina Barbu și Claudia Boghicevici. Nu au înțeles nimic și de aceea răspunsurile lor au fost practic fără viitor. Apoi m-am adresat Senatului și Camerei Deputațiilor pentru amendarea Legii 263/2010. Numai de la Camera Deputațiilor prin Președintele comisiei de muncă Dobre am primit asigurări că propunerile mele vor fi reținute pentru simplificarea Legii 263/2010. Toate procesele despre care am vorbit, sunt scutite de taxă de timbru și timbru judiciar. Aceste procese încarcă inutil instanțele de judecată.
În 24 iunie 2012 am adresat un e-mail domnului Gehrig Schultz legat de neeliberare adeverinței cu date referitoare la acordul global. Lucrurile sunt foarte simple. În ștat este o coloană care are trecut un k și o cifră cu 5 sau 6 zecimale și aceasta trebuie trecută în adeverință.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 11 Sep 2012, 07:32

Joia trecută am avut primul termen în dosarul cu Prospecțiuni, privind neeliberarea unei adeverințe cu date referitoare la acordul global. Este de bun simț eliberarea unei adeverințe cu date aflate în arhiva lui Prospecțiuni. Cu zece zile în urmă am trimis un e-mail la Prospecțiuni, acolo unde trebuia, și asta a precipitat lucrurile. După 13 luni de așteptare am primit în instanță, o adeverință întocmită de Mihaela Horhocea, manager compensații și beneficii. În instanță mi-am aruncat o privire peste adeverință și am văzut că este greșită și de aceea am solicitat un nou termen pentru a o studia. După trei zile de studiu și analiză, am formulat obiecțiuni care ocupă un spațiu de memorie de 15.8 kb, adică aproape două pagini A 4, dar sub o formă concisă care să lămurească pe oricine în capul căruia se fac niște conexiuni. Adeverința trebuia să cuprindă date în 6x12=72 de căsuțe, iar eu am formulat 32 de obiecțiuni referitor la datele din căsuțe. Prin formă și conținut, adeverința este o catastrofă. Mă voi înscrie în fals și uz de fals și voi cere ca dosarul să fie trimis la Parchet. Din nou, Mihaela, îl voi cita pe Stalin :
Cine nu știe
Îl învățăm
Cine nu poate
Îl ajutăm
Cine nu vrea
Va pleca.
Aflu de pe net, că la Prospecțiuni, în parteneriat cu Codecs, a fost deschis un centru de formare de cadre manageriale. Cursanții vor fi tineri, iar profesori vor fi manageri actuali și specialiști din Prospecțiuni. Oare ce cursuri poate ține Mihaela Horhocea? Când am fost în Portugalia și a uitat să-mi treacă toate orele suplimentare mi-a trecut o primă echivalentă ca să-și acopere greșala și să nu facă ștat de diferență. Pot să-mi valorific acest truc la pensie, Mihaela? Când mi-ai luat dări în
plus și nu trebuia să le plătesc pentru că eram pensionar în activitate, mi-ai dat din nou o primă echivalentă. Și ai plătit alte dări la stat ca să-ți acoperi din nou greșala. Și mai ales dările plătite prima dată la stat nu le-ai recuperat. Pentru toate aceste merite ale tale și pentru altele te-ai dus la Gehrig ca să-i ceri majorare de salariu? Did you? Mărturisește. Și te vei elibera de păcate.
Cel mai bun om de la Resurse Umane, Enache Nicolae, a fost dat afară. I s-a făcut o propunere în batjocoră: să lucreze o oră și să piardă alte două pe drum.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 20 Mai 2013, 05:53

De curând am citit Raportul Administratorilor la 31.12.2012. Raportul conține date financiare și multă vorbărie. Raportul suferă și de festivism. Cineva care a fost prost inspirat a înserat și probleme de Justiție. Nu cred că este vorba de o transparență, ci mai mult de o neglijență.
Prospecțiuni SA este chemată în Justiție în calitate de pârâtă în dosare de litigii de muncă, despăgubiri și retrocedări.
Este de notorietate că litigiile de muncă se datorează abuzurilor săvârșite de persoane de la Human Resources. Liderul serviciilor geologice și geofizice din România nu vrea să-și corecteze atitudinea de abuz și aroganță de care dă dovadă. Și pierde irevocabil în instanță.
Despăgubiri. Asta înseamnă că nu vrea să-și respecte obligațiile contractuale consemnate în Procesul verbal de despăgubire. Și acest lucru este nedemn pentru un lider.
Retrocedări. Au fost revendicați 4000 de metrii pătrați din terenul Coralilor 31A, cunoscut sub denumirea de ștrand unde prin munca voluntară a salariaților Ipgg fusese amenajat un teren de tenis folosit în ultima perioadă de beizadele și de apropiații lor. Apoi a fost închis. Aici a jucat tenis și Cristian Tudor Popescu. A fost constituit din 2010 un provizion pentru despăgubiri în sumă de 525,616 lei. Peste 100,000 de euro, adică peste 25 euro pe metru pătrat.
Cam puțin pentru zona de nord din București.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde Gingerbeicar » 21 Mai 2013, 00:50

Rapoarte ce doresc sa ascunda furaciunea. E oare neglijenta sau praf in ochii prostilor ? Nici nu conteaza pentru cei inscaunati fraudulos ca proprietari ai tot ce au muncit zeci de ani cei ce au trecut prin geofizica romaneasca. Tender sa lafaie acum in bogatia furata sub obladuirea pesedeilor ce i-au facilitat sa evalueze mari valori de patrimoniu ai geofizicii la preturi de nimic. Asa a devenit proprietar. Prin furaciune si minciuna. Dar cativa dintre noi stim si am propagat stiinta noastra. E pe raboj.
Restul, adica: abuzurile, forumul asta, litigiile de munca, aroganta unor slujbasi obedienti pentru o simbrie chiar semnificativa, nu mai conteaza.
Conteaza tenisul, masina de racordat inventata in urma cu mai mult de treizeci de ani, parca la laeg, de creiere efervescente si creative, masina care poate ca a racordat si racheta lui CTPopescu si pentru care despagubirile si metrii patrati nu valoreaza nimic.
Justitia sau justitiarii vor face lumina.
Gingerbeicar
Gingerbeicar

Mesajde N Dobrescu » 10 Iun 2013, 19:46

Astăzi, articolul a ajuns la 666 accesări. Dracul și-a băgat coada. Am pe rol un proces legat de numărul de zile de concediu de
odihnă cuvenite la lichidare. Liderul serviciilor geologice și geofizice din România, Prospecțiuni SA, este disperat . Vrea să câștige acest proces dar nu cu mijloace oneste. Prospecțiuni SA a depus la dosar două seturi de acte . Unul pentru instanță și unul pentru
mine cu specificarea, pentru comunicare.Cele două seturi de acte sunt diferite. Setul meu este mai subțire. Setul pentru instanță
este mai stufos și cu acte care nu au relevanță pentru cauză. Ba mai mult, unul dintre acte, un fluturaș, este o făcătură și este diferit de fluturașul primit de mine la lichidare. Pentru astfel de oameni pe care tu Gehrig Schultz i-ai uns cu demnități, Prospecțiuni SA te disprețuiesc.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 08 Noi 2013, 22:50

De curând, am primit comunicarea de la Curtea de Apel București, privind declararea recursului în procesul privind drepturi bănești neacordate la lichidare. Motive de recurs:
1. Prospecțiuni SA afirmă că instanța nu a administrat probatoriu în acest sens. Din Întâmpinarea depusă la dosar , Prospecțiuni SA a cerut judecarea în lipsă și nu și-a manifestat rolul activ. Este o rușine să faci aceste aprecieri la adresa instanței, când din 22 aprilie 2013 și până la pronunțarea sentinței din 7.10.2013, Prospecțiuni SA ai manifestat dezinteres.
Softul Carisma, la care faci referire , Prospecțiuni SA, nu este izvor de lege și nici Contractul Colectiv de Muncă, care nu poate cuprinde drepturi mai mici decât Codul Muncii. Eu nu am cerut drepturi mai multe decât Codul Muncii.
Așa cum m-am obișnuit cu tine, Prospecțiuni SA, faci afirmații prin omisiune. Faci referire la Codul muncii art.140 alin.2 uitând de articolele 38, 39,139,144,145, 146 care sunt parte integrantă din Codul Muncii.
M-am obișnuit cu tine, Prospecțiuni SA, să minți cu nerușinare. Este stadiul de decădere în care ai ajuns. Prospecțiuni SA ști foarte bine că nu mi-ai dat nici un răspuns la cererea mea din august 2011 și nici Vicepreședintele Norin Popescu nu mi-a răspuns la e-mailurile mele. Fluturașii depuși de mine, au fost emiși de Prospecțiuni SA și faptul că nu au nici o ștampilă arată modul de ilegalitate pe care Prospecțiuni SA îl urmează. Prospecțiuni SA ești într-o stare care nu te onorează. Pe de o parte spui că ești liderul serviciilor geologice și geofizice din România, și pe de altă parte depui în instanță un fluturaș neștampilat și necertificat care diferă de cel primit de mine. Prospecțiuni SA, starea de decădere în care ai ajuns te-a făcut ca la actele pe care le-am primit o dată cu întâmpinarea de la primul termen să fie mai puține decât cele din dosar. Prospecțiuni SA nu poți câștiga cu astfel de trucuri.
Alba- neagra se joacă de români de o anumită etnie la Paris , nu în București, în Palatul de Justiție.
La un termen, instanța mi-a cerut să fac precizări legate de acțiunea principală. La termenul următor, m-am conformat și am depus două seturi de precizări, unul pentru instanță și unul pentru Prospecțiuni SA. Instanța a dat un nou termen de judecată pentru a comunica lui Prospecțiuni SA aceste precizări. Prospecțiuni SA nu se prezentase la acest termen pentru a lua la cunoștință aceste precizări. Prospecțiuni SA avea o atitudine obstrucționistă față de Instanță.
2. Culmea tupeului. Prospecțiuni SA face afirmația că prin acordarea sumei de 858,8 lei actualizată cu rata inflației, eu mă îmbogățesc fară justă cauză. Voi cere actualizarea sumei până la data sentinței Curții de Apel. Prospecțiuni SA, din iulie 2011 te folosești de suma de 858,8 lei pe care mi-o datorezi.
3.Din nou, Prospecțiuni SA, solicită judecarea cauzei și în lipsă. Prospecțiuni SA a aruncat o fumigenă și nu-ți recunoaște faptele.
4.Prospecțiuni SA depune la recurs, CCM 20 pagini, Anexa 1-regulament comisia paritară și CIM – 2 pagini, model. Angajatorul are obligația să acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de muncă și să elibereze la cerere , toate documentele care atestă calitatea de salariat. Aceste prevederi sunt călcate de Prospecțiuni SA cu bocancii cu vârf metalic
care sunt puși la dispoziția salariaților ca echipament de lucru. Am fost nevoit să deschid o altă acțiune în Justiție pentru eliberarea unei adeverințe, obligația de a face, care este în stadiu de recurs la Curtea de Apel. Prospecțiuni SA, îmi este milă de tine. În acest recurs ai motivat că din cauza situației financiare a fost externalizat serviciul de salarizare. La mine, mila, înseamnă dispreț. Așa
sunt eu plămădit.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 11 Dec 2013, 20:03

Ieri, 10 decembrie 2013, am fost prezent la Curtea de Apel București în proces cu Prospecțiuni SA, privind neeliberarea unei adeverințe, obligația de a face.
Am o vechime în muncă recunoscută de 50 de ani, o lună și 12 zile. Oriunde găsiți pe internet această specificare să știți că este vorba de mine. Am lucrat pentru Prospecțiuni SA, fie că s-a numit IPGG sau IPGGGH, timp de 42 de ani. Numai pentru acest lucru meritam alt respect și de bună voie Prospecțiuni SA trebuia să-mi elibereze adeverința la solicitarea mea din august 2011. Am așteptat un alt comportament din partea lui Prospecțiuni SA, făcând diverse demersuri pe e-mail adresate lui Norin Popescu. M-am lovit de zidul aroganței al noilor veniți în Prospecțiuni SA.
În 12 iunie 2012 am deschis acțiune la Tribunal pentru obligația de a face. Primul termen a fost 6 septembrie 2012. Înainte de această dată, Prospecțiuni SA nu a făcut nimic pentru a-mi înmâna această adeverință cu toate că aveam o adresă poștală, un telefon personal cunoscut, o adresă de e-mail validă și cunoscută. Adeverița este un fals, un gunoi, elaborată de Mihaela Horhocea, Manager Beneficii și Compensații și certificată de Vicepreședintele Human Resources, Norin Popescu. Cum este sacul așa este și peticul. Adeverința este pentru anii 1984, 1985, 1986, 1987, 1988,1988 cu date diferite pentru cei doi ani 1988. Ultimul an trebuia să fie 1989, dar
Mihaela Horhocea bate pasul pe loc așa cum acul la o placă de patefon stricată merge pe același canal. Dar acest lucru nu este cunoscut de Mihaela Horhocea, născută în era DVD-ului, a CD-ului.
Am lucrat în Libia și am avut un accident auto în dune, finalizat cu fractură de coloană cu tasare și dizlocare. Am stat în concediu medical, recuperări și concediu de odihnă din Februarie 1983 și până în septembrie 1983. Din septembrie 1983 am fost oprit în București, la LAEG, deoarece Ministerul vroia să aibă o rețea radio integrată. Recomandarea medicală era evitarea ortostatismului și a deplasărilor cu mașina. În ianuarie, februarie și martie 1984 am beneficiat de program redus de 6 ore deoarece nu mai puteam avea concediu medical, deoarece în ultimul an avusesem 180 de zile de concediu medical. Am purtat corset Hessing timp de un an și jumătate . Am primit incurajări și sfaturi de la Ricu Ștefănescu,care avusese un accident la coloană, în zona dorsală. Ricu Ștefănescu va fi asasinat în Algeria în exercitarea unui contract.
Incompetența Mihaelei Horhocea a scos diminuări în ianuarie, februarie, martie 1984, de 25% corespunzător programului redus, într-un fel tot concediu medical.Ștatul de plată avea și o coloană cu orele lucrate. Nici măcar nu s-a indoit de analiza ei. Procentul de realizare sau nerealizare era același pentru toată secția. De altfel, în ștat există o coloană cu un coeficient K care dacă era mai mare ca 1 reprezenta realizarea și dacă era mai mic ca 1 arăta că a avut loc o nerealizare.
În motivarea recursului, Prospecțiuni SA face afirmația sub semnatura lui Gehrig Stannard Schultz că societatea trece prin dificultăți financiare și din această cauză a externalizat serviciul de salarizare. O minciună demnă de Liderul serviciilor geologice și geofizice din România, Prospecțiuni SA. Să-i reamintim lui Gehrig Schultz de situația financiară a lui Prospecțiuni SA comunicată de el pe BVB. Profitul brut realizat a fost de:
-2008 3,014,275 lei
-2009 41,052,599lei
-2010 1,555,774lei
-2011 38,513,335lei
-2012 23,726,760lei.
Pentru aceste performanțe, Gehrig Schultz ai încasat un bonus substanțial de performanță. Acum te dezici de performanțele tale? Sau de bonusul încasat.
Realitatea este că ștatele din trecut sunt bine conservate și arhivate. Ștatele sunt arhivate pe luni, fiecare lună are coperți. Există un original și o copie pe care era semnătura de primire a banilor la lichidare. Atunci când am ajutat-o pe Ioana Leșu la întocmirea unei alte adeverințe, am revăzut cu plăcere ștatele de plată făcute de administratorul de la mare, Dogaru Tudor de ale cărui calcule nu m-am îndoit niciodată, deoarece era foarte riguros. Ștatele se întocmeau prin calcule manuale. Topografii aveau niște mașini de calcul cu manivelă.
Tot acest proces mi-a arătat disprețul față de lege a veneticilor care astăzi au invadat Prospecțiuni SA. Cum se comportă abuziv in interiorul societății, tot așa se comportă și pe terenurile private. Codul Muncii, legea de bază în domeniul relațiilor de muncă, prevede la articolul 34 aliniatul 5 obligația angajatorului de a elibera salariatului un document care să ateste activitatea desfășurată, durata activității, salariul, vechimea în muncă, în meserie și în specialitate. Pe parcursul procesului la fond, Instanța a dispus ca Prospecțiuni SA să depună la dosar copii ale ștatelor care au stat la baza falsului grosolan de adeverință. În total dispreț față de Instanță, Prospecțiuni SA nu s-a conformat. Trebuia amendată pentru sfidarea Instanței.
Ieri Curtea de Apel București a decis respingerea Recursului formulat de Prospecțiuni SA.
Decizia este irevocabilă. Prospecțiuni SA va trebui de această dată să se conformeze, deoarece altminteri devine penală.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA