Nu pot să scriu un articol , detașîndu-mă de situația din țară. Ieri premierul Boc și-a dat demisia. Pentru că a venit atît de tîrziu, pentru mine are altă semnificație. Premierul a fost demis. A fost o lungă perioadă de aroganță din partea lui. Aceiași soartă o va avea și Mihaela Horhocea. Nu-mi doresc și nu-i doresc acest lucru. Mihaela Horhocea nu vrea să colaboreze și acest lucru o va duce la pierzanie. V-am vorbit de principiul lui Peter și să vedem cum se aplică la Boc. Acest personaj a urcat pe scara ierarhică și a atins nivelul său de incompetență. Acest lucru nu îl spun doar eu. Ce era de făcut? Să se întoarcă la locul unde era competent. Dar unde era competent ? Acolo unde ne-a dovedit că era competent. Unde? Iarna ,la dat zăpada pe lîngă mașini și vara la coasă.
Mihaela Horhocea, nici cînd erai în pîntecele mamei tale nu ai visat să ajungi manager la S.C. PROSPECȚIUNI S.A. Dar peste cine ești manager? Toată țara asta a vrut să fie formată din președinți și manageri. Cine mai face producție în țara asta?
Și acum să vă spun un banc.Update. Doi americani se duc la Moscova. Sînt chiar ai noștri. Gehrig Schultz și Tony Paduano să aducă contracte pentru S.C. PROSPECȚIUNI S.A. Era în 2009 sau 2010, pe vremea cînd Tony mai era salariat la S.C. PROSPECȚIUNI S.A. Aici nu trebuie să uităm proverbul românesc: Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești. Ghici, ghicitoarea mea unde au mers prima dată. La Mc Donald’s unde au mîncat un hamburger și au băut Cola cu rocks. Poza lui Tony Paduano este în Știri Prospectate, cu un pahar de carton în mînă. Apoi au închiriat un ghid cu 100 euro pe oră și au mers la Kremlin, la mausoleu. L-au văzut în original pe Lenin, pe Stalin și pe alți mareșali ai Armatei Roșii. La sfîrșit ghidul spune
-Vaprosî? Apoi se corectează:
-Any questions?
Tony întreabă:
-Dar acest mareșal de ce a murit?
-Pentru că a mîncat hamburger.
-Și acesta care are o gaură în frunte de ce a murit?
-Nu a vrut să mănînce hamburger.
Ghici, ghicitoarea mea cu ce contracte au venit de la Moscova cei doi americani. Cu nici un contract.
Mihaela Horhocea, ar trebui să tragi concluzia firescă și să mănînci chiftele românești, adică să digeri explicațiile pe care le ai în articolul meu . Numai așa vei trăi pînă la adînci bătrîneți, în S.C. PROSPECȚIUNI S.A. Eu acum sînt orfan. Nu mai am mamă, nu mai am tată. Ar trebui să-l întrebi pe Fiara din Plenița semnificația acestor cuvinte.
Lumea se mișcă. Pe această vreme cîinoasă am ieșit afară pentru că o sursă urma să-mi comunice ceva. Într-o țară în care un șef de servicii secrete este propus ca premier, nu mai pot avea încredere în telefoane. Pe această vreme, microfoanele direcționale nu mai sînt eficace.
Așadar, sursa mi-a spus că un salariat a dat S.C. PROSPECȚIUNI S.A. în judecată, reclamînd drepturi salariale neprimite. Mai mult ca sigur, a făcut o cerere la S.C. PROSPECȚIUNI S.A. ,dar a fost tratat cu aroganță și nu a primit nici un răspuns la cererea sa. A urmat procesul, sentința și a fost tratat cu încă o aroganță. Sentința a fost pusă în executare și executorul judecătoresc a blocat săptămîna trecută conturile lui S.C. PROSPECȚIUNI S.A.
Mihaela Horhocea, cînd va apărea în forum articolul cu titlul: Iacta alea est, înseamnă că am depus acțiunea la tribunal. Apoi cînd voi face executarea sentinței voi fi diabolic. Este prețul așteptării mele. Voi face blocarea conturilor, astfel încît să nu se poată face plata salariilor la timp. Toată lumea va ști că din cauza ta. Ce va urma nu știu, pentru că lumea este imprevizibilă.
Al dumneavoastră,
Niculae Dobrescu