Live and let live.

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Live and let live.

Mesajde D Dobre » 22 Dec 2009, 00:20

Daca mi-ar fi spus cineva ca dupa o viata de munca (peste 40 de ani) in Prospectiuni,voi fi aruncat la cosul de gunoi de niste oameni veniti de aiurea,i-as fi spus ca nu stie ce vorbeste. Dar chiar asta mi se intampla, atat mie cat si altora, colegi cu mine. Au aparut niste persoane care, la venire purtau haine ponosite si pantofi scalciati, care aveau cu ei CV-uri umflate cu multi psi (mai mai sa explodeze) si care sunt hotarati sa se imbogateasca prin sacrificarea noastra.Cu ceva timp in urma, mi-a cazut in mana ocarte a unui autor german care,din motive personale semneaza cu pseudonimul Jan van Helsing. Am gasit aici, printre alte lucruri interesante, un citat din Talmud (carte religioasa evreiasca) care,era tradus in felul urmator:" Fi atent la gandurile tale,fiindca ele vor fi cuvinte. Fi atent la cuvintele tale.ca ele vor fi fapte. Fi atent la faptele tale fiindca ele vor fi obiceiuri. Fi atent la obiceiurile tale, fiindca ele vor fi caracterul tau. Fi atent la caracterul tau fiindca el va fi destinul tau".Nu stiu daca persoanele de care pomenesc mai sus au stiinta de aceasta povata plina de intelepciune dar, banuiesc ca nu, pentru ca altfel, daca aveau caracter nu ar fi distrus destinele atator oameni. Oameni care si-au consumat tineretea si si-au distrus sanatatea in aceata intreprindere. Dragi colegi,voi cei carora va fost frant destinul in aceasta firma, scrieti aici pe forum,faceti-va cunoscuta durerea. Nu trebuie sa va fie frica, nu trebuie sa ne mai fie frica pentu ca nu mai au ce sa ne faca. Si pentru ca se apropie sarbatorile de iarna,vreau sa le fac o urare celor care ne-au zdrobit destinele.Le urez sa nu simta ce simtim noi acum si sa nu apara alte pesoane lipsite de caracter care sa le distruga si lor destinele. A happy new year!
D Dobre
D Dobre

Re: Live and let live.

Mesajde N Dobrescu » 09 Dec 2012, 08:49

In memoriam Liviu.

Astăzi în zori am găsit într-un site de resurseumane.ro traducerea citatului din talmud la care ai apelat tu, dar de astă dată în
limba celor de peste ocean pe care îl public aici
13 August 2010:

Watch your thoughts; they become words.

Watch your words; they become actions.

Watch your actions; they become habits.

Watch your habits; they become character.

Watch your character; it becomes your destiny.

Tu ai făcut referire la acest citat înaintea celor care lucrează în domeniul Resurselor Umane. Acolo unde ești trebuie să fi fericit că
nu mai ai nevoie de adeverințe de la Resurse Umane. Rămîne așa cum ți-am spus Niciodată o femeie nu m-a dominat într-o discuție așa cum a făcut-o Felicia Lupu.
Dumnezeu să te odihnească în pace.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA