Trebuie să vă obișnuiți. Ziua și comentariu. Am venit în București. Sunt la servici. Nu am weekend. Sunt plătit să scriu.
Sunt impresionat. Nu pot să țin în mine știrile pe care le-am citit despre rezultatele financiare ale lui Prospecțiuni SA după nouă luni. Prospecțiuni SA este modestă și nu publică nimic despre ea, nici în Arhiva de știri și nici în Comunicate de presă. A trebuit să aflu de la ziaristul de casă Adrian Cojocar.
În trimestrul III, Prospecțiuni SA a realizat un profit net de 27.3 milioane lei(6 milioane euro) care este de 8 ori mai mare decât profitul realizat de Prospecțiuni SA în trimestrul III 2011. Cifra de afaceri din trimestrul III 2012 a fost cu 44 % mai mare decât cifra de afaceri din trimestrul III 2011.
Astfel, după primele nouă luni din 2012, Prospecțiuni SA a recuperat pierderile de 6.1 milioane lei din semestrul I și are un profit de 21.1 milioane lei, față de profitul de 30.7 milioane lei realizat după primele nouă luni din 2011. Cifra de afaceri după primele nouă luni din 2012 este de 212.5 milioane lei față de 215.9 milioane lei realizați în primele nouă luni din 2011 și reprezintă o scădere de 1.5 % față de 2011. Important este că Prospecțiuni SA este pe profit și Gehrig Schultz poate să-și ia bonusul anual. Iar eu dividentele.
Cred că la acest profit realizat, un rol important îl are și divizia Pro Mediu care realizează profit din primul an de activitate, cu un profit estimat de 20 % pe an. Contractele acestei divizii reprezintă 3 % din cifra de afaceri a companiei.
Acest mod de lucru în salturi nu este bun, deoarece pe trimestrul IV, Prospecțiuni va plăti la stat un impozit pe profit anticipat la nivelul realizărilor din trimestrul III.
Aceste realizări mă trimit la basmele românești. La Făt Frumos care creștea într-o zi cât alții într-o săptămână.
Care a fost evenimentul cel mai important din trimestrul III 2012? Numirea Irinei Dorneanu ca director comercial la Divizia de Procesare și Interpretare a Datelor.
Nu știu de ce Gehrig Schultz care avea informații despre datele financiare, a cedat o parte din putere lui Andrew Clark.
De curând am ridicat dividentele care s-au plătit prin Poșta Română. Ele au fost în sumă netă de 81.47 lei față de suma la care mă așteptam de 3.16 lei pe care am calculat-o și discutat în articolul meu M-am îmbogățit. Totul este paranormal.
Observ pe BVB tranzacționarea de acțiuni PRSN. Există un insider care permanent cumpără.
Este vorba de Constantin Mircea, membru al consiliului de administrație.
Al dumneavoastră
Niculae Dobrescu