[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4284: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4286: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4287: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4288: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
Forumul lucrătorilor din GEOLOGIE şi GEOFIZICĂ • Vezi subiect - Gehrig Schultz, ora bilanțului a sosit

Gehrig Schultz, ora bilanțului a sosit

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Re: Gehrig Schultz, ora bilanțului a sosit

Mesajde N Dobrescu » 20 Noi 2012, 07:05

Trebuie să vă obișnuiți. Ziua și comentariu. Am venit în București. Sunt la servici. Nu am weekend. Sunt plătit să scriu.
Sunt impresionat. Nu pot să țin în mine știrile pe care le-am citit despre rezultatele financiare ale lui Prospecțiuni SA după nouă luni. Prospecțiuni SA este modestă și nu publică nimic despre ea, nici în Arhiva de știri și nici în Comunicate de presă. A trebuit să aflu de la ziaristul de casă Adrian Cojocar.
În trimestrul III, Prospecțiuni SA a realizat un profit net de 27.3 milioane lei(6 milioane euro) care este de 8 ori mai mare decât profitul realizat de Prospecțiuni SA în trimestrul III 2011. Cifra de afaceri din trimestrul III 2012 a fost cu 44 % mai mare decât cifra de afaceri din trimestrul III 2011.
Astfel, după primele nouă luni din 2012, Prospecțiuni SA a recuperat pierderile de 6.1 milioane lei din semestrul I și are un profit de 21.1 milioane lei, față de profitul de 30.7 milioane lei realizat după primele nouă luni din 2011. Cifra de afaceri după primele nouă luni din 2012 este de 212.5 milioane lei față de 215.9 milioane lei realizați în primele nouă luni din 2011 și reprezintă o scădere de 1.5 % față de 2011. Important este că Prospecțiuni SA este pe profit și Gehrig Schultz poate să-și ia bonusul anual. Iar eu dividentele.
Cred că la acest profit realizat, un rol important îl are și divizia Pro Mediu care realizează profit din primul an de activitate, cu un profit estimat de 20 % pe an. Contractele acestei divizii reprezintă 3 % din cifra de afaceri a companiei.
Acest mod de lucru în salturi nu este bun, deoarece pe trimestrul IV, Prospecțiuni va plăti la stat un impozit pe profit anticipat la nivelul realizărilor din trimestrul III.
Aceste realizări mă trimit la basmele românești. La Făt Frumos care creștea într-o zi cât alții într-o săptămână.
Care a fost evenimentul cel mai important din trimestrul III 2012? Numirea Irinei Dorneanu ca director comercial la Divizia de Procesare și Interpretare a Datelor.
Nu știu de ce Gehrig Schultz care avea informații despre datele financiare, a cedat o parte din putere lui Andrew Clark.
De curând am ridicat dividentele care s-au plătit prin Poșta Română. Ele au fost în sumă netă de 81.47 lei față de suma la care mă așteptam de 3.16 lei pe care am calculat-o și discutat în articolul meu M-am îmbogățit. Totul este paranormal.
Observ pe BVB tranzacționarea de acțiuni PRSN. Există un insider care permanent cumpără.
Este vorba de Constantin Mircea, membru al consiliului de administrație.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 08 Dec 2012, 07:23

Acest articol a împlinit 1000 de accesări. Este copilul meu de pe internet. La mulți ani copilul meu! Nu am crezut niciodată că Gehrig Schultz va stârni acest interes. Cred că am contactat un virus pe calculator. Tot ce scrisesem anterior a fost pierdut. Va trebui să salvez mai des ceea ce scriu.
Gehrig Schultz a fost, este, un izvor nesecat pentru mine, pentru că spune și nu face. Nu l-am înțeles pe Gehrig Schultz de ce a cedat o parte din putere lui Andrew Clark. Prin această cedare a câștigat libertatea. Dar dacă a semnat ceva împotriva legii nu a câștigat nimic.
La bacșiș în engleză se spune tip. Nu știu cum se spune spălare de bani. Am început un aliniat nou ca să nu fie legat de paragraful anterior. De la singurătatea de la Hi-Fix vorbesc mai mult în interiorul meu. Poate avea dreptate Steriu. Poate am probleme de comunicare. Acum sunt singur în casă. Nu am nici o pisică, cățel care să se gudure pe lângă mine.
După analiza financiară de la sfârșitul trimestrului III, Gehrig Schultz nu are nici o șansă să-și atingă obiectivul de dublare al companiei.
Gehrig Schulz, eu nu sunt jurnalistul de casă, Adrian Cojocar ca să digerez spuse tale. Cunosc compania din interior. Știu cum acționezi și cum reacționezi. Cel mai bine este să nu mai ieși în față și să faci declarații publice. Atunci voi pierde interesul pentru acest subiect. Știu toate declarațiile publice pe care le-ai făcut. Ai nevoie de mine pentru promovare. În primul rând trebuie să dai
drumul la libertăți.Trebuie să înveți din istoria românească. Ai învățat de ce a căzut Ceaușescu? În primul rând de la Cabinetul 2. România nu poate iubi Cabinetul 2. Vezi ce fac primele noastre doamne de după 1989?
Gehrig Schultz, redă libertatea de a fi citit Forumul la servici. Incetează prigoana împotriva celor care au scris sau scriu pe Forum. Există două hotărâri judecătorești definitive și irevocabile privind suspendarea și concediera lui Viorel Dumitrescu. Ele sunt executorii. Dacă nu te supui vei deveni penal. Întreabă-l pe Tender-Africanul cum este la noi la pușcărie. România se electronizează. De oriunde, printr-o conexiune de internet poți vedea soluțiile din diverse dosare.
Cu sinceritate

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 04 Feb 2013, 06:00

Iarna Gehrig Schultz face declarații șocante. În 23 ianuarie 2013, Jurnalul.ro, Curierul național și Capital
înserau declarațiile lui Gehrig Schultz.
Prospecțiuni SA vrea să atragă cei mai buni oameni din Serbia, Senegal sau Maroc. Cei mai buni absolvenți ai
Facultății de Geologie, Geofizică din București, Iași și Cluj sunt pregătiți la Centrul de dezvoltare
profesională de la București în parteneriat cu Codecs. Gehrig Schultz declară că cei 15 absolvenți s-au integrat.
În următorii 3 ani activitatea companiei se va dubla. Cu o creștere prognozată de 9.23% , cel puțin matematic
nu se poate întâmpla. Vârsta medie a personalului tehnic a scăzut de la 57 de ani la 48 de ani. Gehrig Schultz
trebuie să te mai uiți din când în când în pașaport ca să nu strici vârsta medie. În prezent, Prospecțiuni SA
dispune de 520 de specialiști în geologie,geofizică, chimie,inginerie petrolieră și alte domenii conexe.
Prospecțiuni SA are 3200 angajați din 33 de țări și o activitate extinsă pe 4 continente. Aici ai sărit calul.
În anul 2011, pe Bursă se spunea că numărul mediu de salariați permanenți a fost de 1604. La venirea lui Schultz
la conducere, din 1400 salariați au fost concediați 30%, adică 520 și acum suntem 3200? Baroane M. nu te cred.
În numărul 15 al Știrilor Prospectate, Gehrig Schultz declară că pentru Prospecțiuni lucrează 27 naționalități.
Gehrig Schultz spune că Prospecțiuni SA este o companie multinațională prin resursele umane pe care le gestionează
și prin anvergura activității, dar își dorește mai mult. Scopul este acea dublare a dimensiunilor companiei și de
aceea are nevoie de oameni bine pregătiți. Să vedem realizărle lui Gehrig Schultz din anul 2012. În primul
semestru compania a realizat pierderi. La sfârșitul trimestrului 3, cifra de afaceri a fost de 212.5 milioane lei
față de 215.9 milioane lei din 2011 pentru aceiași perioadă și reprezintă o scădere de 1.5% față de 2011. După
primele 9 luni din 2012 profitul este de 21.1 milioane lei față de 30.7 milioane lei realizați în aceiași perioadă
din 2011. Comparațiile se fac speculativ cu referire la anul 2010 care a fost un an cu profit mic.
Gehrig Schultz îți reamintesc că în 2007, conducerea românească a realizat un profit net de 54,oo7,995 lei la o
cifră de afaceri de 203,072,576 lei și reprezintă un randament ridicat.
Comentariile mele sunt și pe:
jurnalul.ro Compania românească Prospecțiuni vrea să atragă cei mai buni studenți din Serbia, Senegal sau Maroc

curierulnational.ro Prospecțiuni caută cei mai buni studenți din Serbia,Senegal,Maroc

capital.ro Prospecțiuni a început o nouă campanie de recrutare: caută studenți din Serbia,Senegal, Maroc sau India

Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 01 Mar 2013, 08:23

Am așteptat cu nerăbdare ziua de 28 februarie 2013 deoarece până la acestă zi, Prospecțiuni SA trebuia să prezinte de bunăvoie datele preliminare pentru anul 2012 către Comisia Națională de Valori Mobiliare. Datele neauditate sunt următoarele:

2012 2011 prognozat 2012
Cifra de afaceri 314,283,279 315,293,527 344,390,000
Venituri totale 339,307,333 335,812,020 378,799,024
Cheltuieli 315,580,573 297,298,685 337,399,024
Profit brut 23,726,760 38,513,335 41,400,000
Marja de profit în
cifra de afaceri 7.55% 12.22% 12.02%

După cum se vede, realizările din 2012 sunt mai mici decât în 2011 . Nu se poate spune că Prospecțiuni SA este în faza unei creșteri agresive așa cum se laudă peste tot Gehrig Schultz. Profitul realizat în 2012 este mai mic decât cel realizat în 2011 și randamentul profitului, adică marja de profit în cifra de afaceri a fost de 7.55% în 2012 față de 12.22% în 2011. Scăderea cifrei de afaceri în 2012 a fost de 0.32% față de 2011. Cu o astfel de activitate nu poți dubla dimensiunile companiei Gehrig Schultz. Eu personal îți fac o recomandare. Este bine să ieși în fața presei numai atunci când ai rezultate.
Profitul din 2012 este cu 61.6 % mai mic față de profitul anului 2011, la o cifră de afaceri cu doar 0.32% mai mică și asta ar trebui să-ți de de gândit Gehrig Schultz. Salariile care totuși au o pondere de sub 20% din cheltuieli au crescut cu doar 8 % în septembrie. Cum ai crescut cheltuielile Gehrig Schultz? Cum ai risipit banii lui Tender , Gehrig Schultz?

Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 16 Mar 2013, 10:04

Am spus că voi sta de pază la declarațiile lui Gehrig Schultz.
În 22 ianuarie 2013, a avut loc sărbătorirea celor 15 absolvenți Codecs la Muzeul Geologiei. A fost prezent patronul Ovidiu Tender, Gehrig Schultz, directorul de la Codecs și alții. Și presa. A doua zi, 23 ianuarie 2013, o serie de ziare au preluat un comunicat de presă a lui Prospecțiuni SA în care se arăta că Prospecțiuni SA racolează tineri, cei mai buni studenți din țară, Serbia, Senegal, Maroc și India în vederea angajării. Într-o campanie agresivă se spuneau și realizările mai vechi ale lui Prospecțiuni SA din anul 2011, în comparație cu anul 2010, anul cel mai slab din era Gehrig Schultz.
După prezentarea datelor financiare neauditate din 2012, publicate în 28 februarie 2013, a început o nouă campanie agresivă de Cum a reușit americanul Gehrig Schultz o multinațională din compania Prospecțiuni.
Gehrig Schultz declară pentru presă că în companie lucrează specialiști din 33 de țări. În ultimul număr din Știri Prospectate, același Gehrig Schultz declara că în companie lucrează specialiști de 27 naționalități. Asta înseamnă că sunt specialiști care au aceiași naționalitate, dar sunt din 6 țări diferite. Toată presa spunea că Prospecțiuni are 3200 de salariați. Acum, Gehrig Schultz declară că în Prospecțiuni sunt 2500 de salariați, dintre care 700 sunt străini după cum urmează:
-150-200 Senegal
-300 Maroc
-200 Georgia
-50 din alte țări
După sursa http://www.zf.ro/profesii , numai în Senegal ar fi 546 de angajați. Datele financiare neauditate pe 2012 arată că Prospecțiuni SA a realizat în 2012 o cifră de afaceri de 314,283,279 lei, cu 0.32 % mai mică decât în 2011. Cu toate acestea, Gehrig Schultz susține că el a dublat cifra de afaceri în perioada 2008-2012 și că în următorii 3 ani va dubla din nou cifra de afaceri. Gehrig Schultz bate pasul pe loc și merge cu 0.32 % în urmă și vorbește de dublare. Oare semnificația de dublare din limba română să fie diferită de cea din limba engleză?
Profitul brut neauditat în 2012 a fost de 23,726,760 lei , adică 5,4 milioane euro. În 2013, Prospecțiuni va face investiții de 20 milioane de euro din fonduri proprii și din împrumuturi bancare. În 2012, Prospecțiuni SA a solicitat un împrumut de 14 milioane de euro dela Eximbank și Gehrig Schultz nu ne mai vorbește nimic despre acest episod. În companie există deja 30,000 canale seismice wireless și vor mai fi cumpărate alte 20,000 canale. Nu vor mai fi închiriate canale seismice wireless ca în Portugalia, ci achiziționate pentru că închirierea este scumpă. Dar cine era la volan când s-a făcut această strategie?
Pe fondul investițiilor, vor crește și numărul de salariați la 3000-3500 de la 2500 cât sunt în prezent. În 2013, cifra de afaceri va crește cu 20-25%. Nici cu acest procent de creștere nu vei reuși să dublezi cifra de afaceri în următorii 3 ani. Matematica este punctul tău slab Gehrig Schultz. În dublarea cifrei de afaceri, Gehrig Schultz mizează pe Divizia de mediu care a obținut profit încă
din primul an. Dar în cifra de afaceri pe companie, Divizia de mediu are o pondere de numai 2%. Gehrig Schultz, nu Divizia de mediu îți va aduce creșterea semnificativă în cifra de afaceri pe companie, ci seismica. Divizia de mediu își va dubla activitatea la 2 milioane de euro. Bugetul pe 2012 prevedea realizarea a 72 milioane euro pentru toată compania.
În 2012 au fost 8 echipe de prospectare,iar în 2013 numărul lor va crește la 10 și în viitor la 12. În 2013, 4 echipe vor lucra în străinătate. În 2012, 25% din cifra de afaceri a fost realizată din contracte internaționale. În 2013, 35-40% din cifra de afaceri va fi realizată din contracte internaționale. Tender spunea că va investi în Senegal 100 milioane de dolari. De unde Gehrig Schultz?
Să vedem realizările din era Gehrig Schultz
2008 2009 2010 2011 2012
cifra de afaceri 124,634,067 225,186,677 162,818,774 315,293,527 314,283,279
profit 3,014,275 41,052,599 1,555,774 38,513,335 23,726,760
Marja de profit 2.41% 18.23% 0.95% 12.22% 7.55%

Cred că important este profitul realizat. Poate că şi marja de profit este interesantă. În trecut erau doi indicatori puncte fizice şi puncte convenţionale. Şi în era Gehrig Schultz avem suişuri şi coborâşuri.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 18 Mai 2013, 07:24

De curând am citit mai multe documente legate de realizările pe 2012. Unul este raportul administratorilor la 31.12.2012 care conține 43 de pagini. M-am născut cu mașină de scris în casă. Anual se ducea tata la Miliție cu mașina de scris și dădea o probă de scris cu toate caracterele mașinii. Securitatea veghea. Apoi, căsătorit fiind, am avut o mașină de scris portabilă, cu pamblica în două culori. Am citit și niște materiale cum trebuie redactat un material. Pe prima pagină nu aveai voie să ai nicio greșală. Erau creioane corector cu gumă sau pastă corectoare. Acum calculatorul îți permite să corectezi sau să inserezi orice și oricând. Cu toate acestea se greșește. Am mai găsit un document datat 16.03.2012 în care numele Președintelui era trecut Gehrig Stannar Schultz. Pentru că oamenii de astăzi din Prospecțiuni sunt superficiali. Așa s-a întâmplat și cu documentul respectiv. La data întocmirii este trecut 29.04.2012 și trebuia trecut 2013. Și primarii GS și MG au semnat.
Documentul despre care fac vorbire, în opinia mea are mult festivism. Acest lucru se vede mai ales la capitolul Resurse umane, sau Mediu, sau Sănătate.
Acum este cert că profitul net pentru 2012 a fost de 17,295,121 lei și cu toate acestea Prospecțiuni se împrumută. Este acest profit palpabil sau este din condei ?
În documentul menționat aflăm componența personalului :
-conducere executivă 7
-muncitori și maiștrii 1447
-tesa 330
Total 1784
În 2011 au fost 1604 angajați, asta însemnând că în 2012 au mai fost angajați 180. Dintre aceștia 70 sunt tineri specialiști. De ceva timp, în toate ziarele, Gehrig Schultz se lăuda cu 3200 salariați.
Cheltuielile cu personalul au fost în 2012 de 87,182,572 lei față de 76,230,228 lei în 2011.
Cheltuielile cu personalul în 2012 reprezintă 27.06% din totalul cheltuielilor, față de 25,64% în 2011.
Creșterea cheltuielilor cu personalul se datorează majorării salariilor cu 8% din septembrie 2012 .
Provizionul de 7,145,000 lei reprezentând bonusuri a fost consumat în cerc restrâns și pentru că treaba a ținut, pentru anul 2013 a fost constituit un provizion de 12,239,104 lei cu aceiași destinație.
Un alt document este Situația financiară la 31.12.2012 care conține 53 de pagini. Referitor la salarii și indemnizații aici găsim că la 31.12.2011 ele erau în sumă de 58,757,725 lei, iar la 31.12.2012 66,594,065 lei. Avem o neconcordanță cu primul raport.
Pentru prima dată există o transparență și aflăm că în 2012, salariile nete ale conducerii executive au fost de 3,286,292 lei și salariile nete ale consiliului de administrație au fost de 3,062,009 lei.
Conducerea executivă este formată din 7 persoane :
-Gehrig Schultz
-Milea Marius
-Mihai Mitroi
-Tim Branch
-Andrew Clark
-Gubandru Mihai
-Norin Marian Popescu
Consiliu de administrație este format tot din 7 persoane:
-Gehrig Schultz
-Nicoleta Tender
-Nicolae Petrișor
-Gubandru Traian
-Tiberiu Tender
-Sc Middle Europe Investments SRL
-Mircea Constantin
Raportul de audit KPMG arată că probele de audit pe care le-am obținut, sunt suficiente pentru a constitui baza opiniei noastre cu rezerve. Societatea nu a prezentat, întocmit situații financiare consolidate. Raportul administratorilor nu face parte din situațiile financiare neconsolidate.
Este sec, dar concludent.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 04 Dec 2013, 08:34

Astăzi am citit raportul pe trimestrul III din 2013 înaintat BVB de către Prospecțiuni SA cu Numărul 3600 din 14/11/2013.
De obicei pe trimestrul III sunt realizările cele mai mari la Prospecțiuni SA. Cifra de afaceri a fost de 272,468,038 lei și este cu 28% mai mare decât aceiași perioadă din 2012.
Raportul arată că în 2012 profitul brut a fost 25,324,102 lei, iar profitul net de 21,134,881 lei. Impozitul pe profit este de 16% din profitul brut, adică 4,051,856 lei. Impozitul pe profit plus profitul net trebuie să dea profitul brut
4,051,856+21,134,881=25,186,737 nu se verifică
În 2013 profitul brut a fost de 28,478,891 lei, iar profitul net de 20,790,840 lei.
16% din 28,478,891=4,556,622 lei. Au fost virați la buget 7 milioane lei? Adresa către BVB este semnată de cei în drept.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 17 Feb 2014, 09:31

Acest articol a depășit 6,000 accesări și locul lui este să fie în top de top. Anul trecut am citit că Gehrig Schultz a fost nominalizat în România pe o listă de 4,000 de președinți de CEO. Locul pe care a fost este locul 4 sau 6. Am prea multă informație în cap , dar oricare ar fi locul, 4 sau 6, este nemaipomenită această poziție. Altcineva a fost desemnat cel mai bun Președinte CEO din România.
Citesc pe Linkedin despre:
Experiența lui Gehrig Schultz
CEO and Chairman of the Board
Prospectiuni SA
Public Company; 1001-5000 employees; Petrol și energie industry
November 2008– Present (5 years 4 months)Bucharest, Romania
Leading supplier of Geological and Geophysical services to petroleum, mining and environmental industries in Southeastern Europe
Chairman of the Board
Tender Oil and Gas
January 2013– Present (1 year 2 months)Novi Sad, Serbia
Building a team of highly experienced petroleum industry professionals. Tender Oil and Gas has acquired a producing oil field in northern Romania and exploration assets in the deep water offshore AGC between Senegal and Guinea Bissau. We currently have a number of other applications in process for onshore exploration areas in African rift basins
Chairman of the Board and CEO
Tender Minerals
January 2012– Present (2 years 2 months)Bucharest, Romania
Growing mining exploration company with 30,000 km2 of concessions in Senegal currently under exploration for Heavy mineral sands, Phosphates, Gold, Copper and Rare Earth Minerals
Chairman of the Board
CODECS
Privately Held; 51-200 employees; Administrație studii industry
May 2010– Present (3 years 10 months)Bucharest, Romania
Leading business education and training provider in Romania

Dumnezeu a făcut lumea în 7 zile. Nu se știe câte ore avea o zi atunci. Acum , după Calendarul gregorian se știe că o zi are aproape 24 de ore. Din 4 în 4 ani se mai face o corecție de o zi. Sigur la Prospecțiuni SA este angajat full time. Și la celelalte companii are contract de muncă. L-am văzut și la Băneasa , la cumpărături. Nu știu când are timp de toate aceste preocupări, de doctorat, de viața de familie, etc. O teză de doctorat înseamnă o activitate susținută.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu

P.S. Astăzi în USA este ziua tuturor Președinților
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 28 Feb 2014, 21:52

Astăzi, la ora 16 și 46 de minute, a fost înregistrat raportul financiar neauditat pe anul 2013. Sursa, ca să nu mai spună domnul... că am surse obscure este: http://www.bvb.ro/info/Raportari/PRSN/P ... 0financiar
-veniturile sunt 415,417,923 lei, cu 20.5% mai mari ca în 2012
-cheltuielile sunt 380,145,073 lei cu 18 % mai mari ca în 2012
-profitul brut este 35,272,850 lei față de 23,726,760 lei în 2012 ceea ce înseamnă o creștere de 56.4 % față de 2012.
Sunt impresionat Gehrig Schultz.Felicitări.
Nu trebuie să uităm că Prospecțiuni are creanțe de 125,048,333 lei. Dar și datorii de 160,477,680 lei.
Gehrig Schultz, cu profitul net din 2013 nu poți achita datoria netă de peste 35 milioane lei.
Gehrig Schultz, cu o creștere de 20.5% a cifrei de afaceri, nu poți dubla cifra de afaceri în următorii 3 ani. Pentru asta ai nevoie de 32.29% .
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 05 Mar 2014, 16:03

De multe ori mi-am pus problema a cui vină este când o companie a lui Tender dispare din portofoliul lui.
Tender a avut Ardaf-ul. L-a vândut. Avea asigurate mașinile de la Prospecțiuni. Acum plătește asigurările la alții.
Tender a avut Atlas Gip. L-a vândut.Atunci salariile la Atlas Gip erau de două ori mai mari decât la Prospecțiuni. Acum la Prospecțiuni s-a inființat divizia de logging și salariile sunt mai mari ca la seismică și munca mai simplă.
Într-o postare de început a acestui articol, îi făceam propunerea lui Gehrig Schultz să-l contacteze pe administratorul de la Vulcan care avea rezultate mai bune decât Gehrig Schultz.
Acum aflu că de 9 luni Vulcan a intrat în insolvență.
De aceea, recunosc că am greșit trimițându-l pe Gehrig Schultz la administratorul austriac de la Vulcan. La acea dată, Vulcan avea creanțe de 230 milioane lei și datorii de numai 193 milioane lei.
La 31.12.2013, Prospecțiuni avea un profit neauditat de 35,272,850 lei, de creanțe de 125,048,333 lei și datorii de 160,477,680 lei.
Încă nu mi-am dat răspuns la întrebarea: A cui vină este? A lui Tender sau a administratorilor lui Tender?
Să așteptăm să vedem ce ne oferă viitorul legat de Prospecțiuni.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA