Ce mi-ai făcut Mihaela Horhocea

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Ce mi-ai făcut Mihaela Horhocea

Mesajde N Dobrescu » 26 Apr 2018, 19:11

Cine nu ține minte prima zi de lucru? Sau ultima zi de lucru.
Mie mi-a fost dat să țin minte și zilele după ultima zi de muncă.
Înainte de 1989, cel puțin la IPGGH, șefii aveau grijă de viitorii pensionari.Calculul pensiei, se făcea prin medierea veniturilor pe 5 ani consecutivi din ultimii 10 ani.Așa că șefii aveau grijă să-ți mărească salariul în ultimii ani de muncă.
Am ieșit la pensie în 2010, la limită de vârsta și am fost solicitat să mai lucrez până la sfârșitul lui 2010.În august 2010, a avut loc o majorare de salariu.Nu am primit majorare de salariu.Nu au primit majorare nici Mihai Antoniu care-și depusese dosarul de pensie anticipată, nici femeia de serviciu și nici magazionera.
Fondul de salarii neconsumat s-a redistribuit bineînțeles la oamenii din corul antic.
Pentru ieșirea la pensie m-am preocupat de adeverințe din timp.Pentru ca făceam muncă de teren, numai ocazional, am solicitat o adeverință pentru muncă grea, pentru trecut.Adeverința 3473/20.03.2009 este semnată de Șef serviciu RU, ing.Druță Vasile și este intocmită conform metodologiei, adică se indică și temeiul legal.A doua adeverință 2641/21.04.2010 este întocmită de Enache Nicolae și este făcută cu aceiași rigoare.
Desfacerea contractului de muncă am făcut-o în iunie 2011, când Prospecțiuni Sa, după ce solicitând a doua prelungire de contract, nu mi-a majorat salariul cu majorarea de bun simț din august 2010.
În 2011, Procurorul Generel al României, declară recurs în interesul legii, privind acordul global și ÎCCJ, prin Decizia 19/2011 stabilește că veniturile încasate din acord global trebuie luate în calculul punctajului la pensie.
În 2012, prin cerere scrisă, am solicitat lui Prospecțiuni SA o adeverință cu veniturile realizate din acord global.Solicitarea a ajuns la Mihaela Horhocea, care a ținut-o în sertar.După 45 de zile, am deschis acțiune la Tribunal pentru a o obliga pe pârâta Prospecțiuni SA să-mi elibereze o adeverință.După 9 luni de zile, șase luni de așteptare și trei termene de judecată, Instanța a silit-o pe Prospecțiuni SA să-mi elibereze această adeverință.Adeverința a ajuns la mine prin executor judecătoresc.La vremea respectivă nu știam care trebuie să fie formatul adeverinței și nu credeam că ea poate să fie făcută în bășcălie, cu încălcarea legii. Adeverința nr.RU 4438/20.06.2013 este întocmită de Mihaela Horhocea, Manager Compensații și Beneficii și contrasemnată de Director General, prin Imputernicit Norin Popescu.
Mihaela Horhocea, la nivelul anului 2013 era un nume în Prospecțiuni SA. Absolventă a academiei de studii economice cu masterat, absolventă Open University, cursuri manageriale la Codecs,etc.
Norin Popescu este un renumit om de Resurse Umane, cu funcții de conducere în diferite multinaționale, membru în diferite asociații profesionale de recrutare de forță de muncă.
Să nu fi știut Mihaela Horhocea și Norin Popescu cum trebuie întocmită o adeverință? Este greu de crezut. Adică, inspectorul de RU Enache Nicolae știa mai mult decât cei doi? Atunci ce căutau Doamne pe aceste posturi?
Am depus la Casa de Pensii adeverința nr.RU 4438/20.06 2013. Casa de Pensii o respinge pentru că nu sunt sporuri cu caracter permanent. Fac contestație și răspunsul este la indigo, dar după 3 ani și cinci luni. Cu speranță, deschid acțiune în justiție.Așteptare 6 luni, corespondență Înâmpinare și răspuns la întâmpinare în camera preliminară, o ședință publică și 4 luni pentru redactarea sentinței.
Instanța arată că potrivit art.127 alin.2 lit f) din Norma de aplicare a Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice aprobată prin HG 257/2011, de punere în aplicare, adeverința prin care se dovedesc sporurile obținute de reclamant va cuprinde obligatoriu perioada în care a primit sporul și temeiul în baza căruia s-a acordat.
Cu omisiunea temeiului legal, acțiunea a fost respinsă.
Doamne, ce ai cu mine să-i trimiți pe aceștia doi în calea și viața mea?
Sincer vă spun că-l regret pe Ceaușescu.Dacă mai trăia, Mihaela Horhocea era oprită la pod la Voluntari și nu mai intra în București.Rămânea la ea în județ, la Slobozia să facă poze cu delfinul.
Acum nu-mi rămâne decât să-i dau Like-uri lui Olguța Vasilescu ca să dea legea cu acordul global.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA