Mihai Mitroi

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Mihai Mitroi

Mesajde N Dobrescu » 06 Iun 2014, 07:05

De curând am scris postarea Anul 2003 și am pomenit de lucrările din Siria. Mi-am adus aminte că și Mihai Mitroi a făcut parte din echipa care s-a deplasat în Siria. Atunci mi-am zis că fac o mare nedreptate, deoarece public din 2009 și am scris foarte voalat despre actualul Vicepreședinte Prospecțiuni SA. Mihai Mitroi merită cel puțin un serial fluviu, mai mare decât al lui Norin Popescu care este un venetic în Prospecțiuni SA.
Cum putem să aflăm mai multe lucruri despre Mihai Mitroi? Simplu. Dăm o căutare google mihai mitroi prospectiuni sa.În câteva fracțiuni de secundă avem grupate peste 750,000 de selecții, dar numai 19 pagini vor fi afișate. Este greu să cauți între atâtea rezultate ceva despre Mihai Mitroi, mai ales că multe lucruri se repetă. Această postare fluviu va răspunde acestei necesități.
Din 12 ianuarie 2010, Mihai Mitroi este pe Facebook. Să ne reamintim că din 24 noiembrie 2008 Gehrig Schultz este la Prospecțiuni, iar din 3 ianuarie 2009 apare și Tony Paduano.
Pe cine găsim dintre prietenii de început ai lui Mihai Mitroi?
-Phillip Machett- ing. șef la Prospecțiuni. În târg se spune că a fost strungar. Unde ai făcut facultatea Phil? La Codecs?
-Mihaela Stănescu, actuala Manager Training, care era în aproprierea lui Tony Paduano, în principal ca vorbitoare de limba engleză
-Tim Branch actualul Vicepreședinte Prospecțiuni SA din februarie 2009
-Gehrig Schultz nu mai are nevoie de prezentare
-Romel Blîndu, șofer de șef de echipă și vibratorist la echipa 20 unde activa Mihai Mitroi ca șef de echipă.Acum pe știrile Digi 24, referitor la vibratoare apare ca tehnician
-Simon Wagner, Director economic- financiar la Prospecțiuni SA care a venit în 2009 și a stat până în aprilie-mai 2010
-Tony Paduano, Vicepreședinte, Manager dezvoltare organizațională Prospecțiuni SA, fost magazioner la Texas Instruments.
Cred că în grupa de prieteni inițiali, mai sunt încă două persoane.
Pe pagina de web a lui Prospecíuni SA, îl găsim pe Mihai Mitroi în Top Management ca Vicepreședinte și Chief QHSE officer pentru Quality, Health, Safety &Environment. Un amestec de limba română și engleză.
Pe Mihai Mitroi îl găsim și pe Linkedin. Aici el spune că are 45 de aptitudini și expertize. Gehrig Schultz care este mai mare în funcții, are numai 43 de aptitudini și expertize.
Mihai Mitroi este membru al grupului Schultz de profesioniști, care așa cum se prezintă, este un grup privat care are ca obiectiv învățarea pe termen lung.

Schultz Group of professionals
302 de membri
• Aderați
Profilul grupului
Grup privat.Pentru a solicita aderarea, faceți clic pe Aderați, iar solicitarea dvs. va fi examinată de un administrator de grup.
The Schultz Group of professionals is targeting all the people actively interested in lifelong learning. To resume in 2 words: personal development. It is designed to create an open virtual space for sharing of productive ideas in the fields of adults’ education.
Mulți oameni din Prospecțiuni au aderat la grupuri științifice sau profesionale legate de energie, petrol, societăți de geologie, geofizică etc.
http://www.schultz.ro Proprietarul site-ului este Alina M. Probabil Mihalache.

Va urma

Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
Ultima oară modificat de N Dobrescu pe 23 Iun 2014, 15:04, modificat 1 dată în total.
N Dobrescu

Re: Mihai Mitroi

Mesajde N Dobrescu » 06 Iun 2014, 12:28

Ce ai gândit cititorule după acest prim episod? La o firmă de consultanță Schultz? Nu este nici o legătură între Schultz Consulting și Gehrig Stannard Schultz.
Sub orice formă, Mihai Mitroi vrea să-i facă plăcere lui Gehrig și expațiilor lui și alegerea prietenilor săi inițiali pe Facebook nu este întâmplătoare. La fel și alegerea Schultz Group of Professionals.
Prospectiuni SA nu se numără printre clienții lui Schultz Consulting. Probabil, Mihai Mitroi a urmat un curs individual la Schultz Consulting de a aderat la acest grup de profesioniști.
Noi bărbații ne credem cocoși. Să nu uităm convingerea lui Nicoleta Tender: În spatele fiecărui bărbat puternic stă o femeie mai puternică.
În spatele lui Mihai Mitroi stă o femeie așa cum spun mulți, mai bine pregătită profesional decât el. Dar în societatea noastră femeiele ajung sus mai greu. Maria Mitroi este o femeie delicată și educată.
În lumea noastră de fapt femeile conduc. Mihai Mitroi știa acest lucru. Era șef de echipă și venea la Financiar la doamna Gubandru. Era un tip sfătos, un yesman și insistent. Prin doamna Gubandru a avut lobby și așa a ajuns ca în anul 2000 să fie numit Director adjunct producție. Sunt mai mulți care s-au băgat pe sub pielea doamnei Gubandru și au ajuns sus sau s-au menținut în funcții. După 1995 am fost împreună cu doamna Gubandru în comisia de licitații de valorificare a activelor de la Constanța și am observat multe.
Dar să începem cu începutul.
Mihai Mitroi s-a născut pe 27 octombrie 1955 și a intrat la facultate în 1975 așa cum spune el pe Facebook. Atunci avea 20 de ani și în mod normal a terminat liceul la 19 ani. Unde a dat prima dată la Facultate? La electronică? Este posibil , pentru că in 2006, Prospecțiuni angaja operatori și persoana de contact era Mihai Mitroi. Chiar și în alte discuții cu mine făcea referiri la electronică. Ce ai făcut în perioada 1974-1975, Mihai Mitroi? Te-ai pregătit pentru facultatea de geofizică? Ai făcut armata?
Sigur, în 1975 a dat la facultatea de inginerie geofizică numai din dorința de a ajunge inginer.
Dacă îmi regret ceva în viață, este faptul că la 65 de ani nu m-am înscris la facultatea de geofizică doar cu diploma mea de absolvire a liceului.
Îmi aduc aminte că pe vremea când era șef de echipă, a venit cu o stație Micor la mine defectă și a solicitat altă stație. L-am rugat să aștepte ca să fac o evaluare. Am constat că modulul audio este defect și l-am înlocuit. Văzând că reparația a durat numai 5 minute mi-a spus: Așa știam să repar și eu. Dar Mihai Mitroi nu înțelegea că eu am absolvit facultatea de Electronică și aveam o expertiză în domeniul radio. După plecarea lui Mihai Mitroi am reparat modulul audio ca să-l pot folosi la o altă intervenție.
În 1980 Mihai Mitroi se angajează la IPGG. Aparatura Hi-fix/6 este depozitată la boxa 7. Aici primesc vizita unui grup de elevi de școală generală din cartier și a grupului de fete și băieți geofizicieni. La vremea aceea, era o obișnuință ca stagiarii geofizicieni să meargă pe teren ca operatori. Steriu nu avea timp de ei și de aceea îi plasa la noi inginerii principali din LAEG. Din acest grup se remarcă Mihai Mitroi prin desele întrebări pe care le punea, din dorința de a se face remarcat. Eu nu aveam timp să-i dădăcesc, așa că ei își petreceau timpul cu un joc la modă, cu zarurile, yansen sau românește iațe.
Mihai Mitroi va fi operator, tehnolog și șef de echipă.
Va urma
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 07 Iun 2014, 06:57

De multe ori pe zi google[Bot] inspectează și indexează paginile acestui forum. Acum sunt câteva selecții legate de forum și Mihai Mitroi. În viitor față de interesul vostru, al cititorilor mei, acest subiect se va găsi pe prima pagină a selecției google legată de Mihai Mitroi.
Cred că din 2013, Mihai Mitroi a fost numit și purtătorul de cuvânt al companiei în relația cu presa și autoritățile. Găsesc că a fost cea mai proastă alegere în persoana lui Mihai Mitroi.Mihai Mitroi este arogant și asta îl descalifică. În viitor vom urmări prestația lui Mihai Mitroi în această postură.
Să ne aducem aminte de emisiunea lui Radu Tudor cu Vibratoarele și geofonii. Nu Mihai Mitroi a făcut comentariu pe internet. Mihai Mitroi nu a transmis niciun comunicat de presă din funcția pe care o avea. Mihai Mitroi nu a cerut un drept la replică. Au fost salariați obișnuiți care au avut o atitudine față de aberațiile care se emit pe posturile de televiziune. Primul și cel mai explicit a fost Donel Răuțoiu. Apoi din noua generație a fost Cezar Iacob.
Pentru mine, Mihai Mitroi a fost o sursă nesfârșită de inspirație.
Să ne aducem aminte de picnic-ul din august 2009. S-au făcut cheltuieli pentru construcția unei locomotive ca grătar. Gehrig Schultz și locotenenții au hotărât să ne pregătescă și să ne servească fripturi. Dintre toți, cel mai mândru de el era Mihai Mitroi cu mănușa de protecție în mână. Pentru Mihai Mitroi am scris Principiul simetriei și nu numai. viewtopic.php?f=2&t=6
Nu știu cum am putut să mă abțin și să nu-i răspund acolo și atunci lui Mihai Mitroi pentru mârlănia de care a dat dovadă. Atunci eu aveam 63 de ani, iar el avea nici 54 de ani neîmpliniți și s-a comportat ca un om fără cei 7 ani de acasă, adică un om de 47 de ani. Colegii mei de la LAEG sau de la Chitila care erau lângă mine au cunoscut adevărata față a lui Mihai Mitroi. Viața este frumoasă și sunt încântat să mi-o trăiesc pe a mea. Mihai Mitroi nu va apuca să ajungă la 63 de ani în Prospecțiuni, pentru că după situația financiară actuală Prospecțiuni va subcomba. De mai multe luni cei cu salarii mari primesc doar 6,000 de lei. Cu restul trebuie să se înscrie la masa credală.
În mai 2009, a avut loc sărbătorirea eșirii la pensie a lui Traian Gubandru, Alexandru Sighișoreanu și a secretarei Geta Răducu. Se întâmpla într-o zi de joi. În acea zi nu a mers internetul la LAEG. Singurul absent de la petrecere a fost Marin Valerică. Să ne aducem aminte că Mihai Mitroi l-a premiat pe Marin Valerică pentru că a făcut din toate piesele de rezervă din magazie și din racuri
suplimentar cumpărate o stație digitală. Mihai Mitroi care a vorbit în acea zi cu Valerică, nu l-a anunțat de eveniment. Marin Valerică nu se află printre prietenii săi virtuali, deoarece asta nu-l ajută pe Mihai Mitroi în carieră. Dușmanii sunt siguri și prietenii sunt nestatornici aș fi vrut să-l trec ca motto în postarea Principiul simetrie și nu numai și din condiții tehnice este trecut la subsolul paginii.
Pentru că am pomenit de ziua de joi, în a treia zi de joi din fiecare lună, pensionarii IPGG, cei care mai trăiesc, se întânlesc la un restaurant din Pajura.
Va urma
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 19 Iun 2014, 07:35

În ianuarie 2013 a fost numită Andra Sas în funcția de Manager Marketing și comunicare, dar tot Mihai Mitroi a fost împuternicit să dea declarații de presă. Îmi aduc aminte de o declarație dată de Mihai Mitroi pentru mangalia Tv din 18 octombrie 2013 și pe care o găsim pe:
http://www.mangalia.tv/declaratie-direc ... -dobrogea/
Declarația am ascultat-o de nenumărate ori pentru a memora intonațiile glasului lui Mihai Mitroi. Din acestă cauză voi cita din memorie anumite pasaje. Durata interviului este de 6 minute și 38 de secunde.
Reporter: Ce lucrări faceți la Constanța în momentul de față ,dacă puteți spune ceva de durata acestor lucrări și de oamenii deplasați în zonă?
Mihai Mitroi: În momentul de față facem servicii de achiziție de date geofizice. Scopul de achiziție de date geofizice este de a obține o imagine a subsolului, un fel de ecografie, la fel cum mergi la doctor și observi ce are corpul omenesc înăuntru, tipărindu-l cu un senzor desupra, la fel și noi avem senzori geofizici care dau o imagine a subsolului. Nimic mai mult. Totul se face la suprafață, fără injecții, fără un bisturiu cum ar face un chirurg. Suntem în faza de prospecțiuni de explorare, în nici un caz de exploatare.
R: Spuneți-ne ceva despre oamenii deplasați aici ca și număr și în ce zone faceți aceste prospecțiuni?
MM: Zona în care se fac aceste prospecțiuni este Dobrogea de sud, la distanță de litoral, în așa fel încât să nu perturbăm viața locuitorilor de pe litoral, turismul sau mai știu eu ce alte lucruri și lucrăm în partea de sud a Dobrogei.
R: Câți oameni aveți deplasați aici, pentru aceste lucrări și ce utilaje?
MM: 150 de oameni, evident sunt variații, români, specialiști, o parte dintre ei oameni care lucrează de foarte multă vreme pentru noi, oameni angajați din zonă aproximativ 50 localnici, nu vă pot da un număr exact. Vom ajunge probabil la 200 când ajungem în plină activitate.
R: Înțeleg că aceste lucrări vor dura mai mult timp. Puteți estima cât vor dura aceste lucrări?
MM: 9 luni de zile, lucrăm șapte zile din șapte.
R: Aceste lucrări au început deja? Sunt în plină desfășurare? Am înțeles de la colegii dumneavoastră de aici de la Venus că s-au oprit pentru o anumită perioadă.
MM: Orice lucrare incepe cu o testare a parametrilor de lucru, cu o calibrare a ecografului cu care facem ecografia. Dar această etapă este aproape încheiată. Începem cât de curând lucrările efective. Aceste lucrări de testare, verificare a echipamentelor mai pot dura câteva zile, o săptămână greu de spus și putem spune că suntem în activitate.
R: Au fost niște colegi jurnaliști de la o televiziune din Mangalia care au spus că ieri au văzut trecând prin Mangalia niște elemenți ai unei posibile sonde. Sunt ale dumneavoastră acele echipamente? Și dacă da unde mergeau?
MM: Vă aduceți aminte ce v-am spus acum cîteva minute?
R: Da. Și tocmai de aceea vă întreb?
MM: Facem explorare, prospecțiune, nu avem nimic de–a face cu forajul. Elemente de sondă de mare adâncime nu deținem și nici nu ne pricepem să facem forajul. Noi suntem o companie care facem explorare, prospecțiune, care este prima fază a explorării. Suprafață,totul este la suprafața solului.
R: O ultimă întrebare, pentru lucrările pe care le faceți dvs( se suprapun cele două voci)
MM: Orice întrebare pe care o aveți despre exploatatre o puteți adresa la numărul de telefon de pe site-ul lui Chevron....
R: O ultimă întrebare.Pentru lucrările pe care le faceți dvs, aveți nevoie de un acord al primăriilor, al localnnicilor care dețin acel teren sau al cui? De ce acorduri aveți nevoie pentru a desfășura acele lucrări?
MM: Sunt foarte multe acorduri de care avem nevoie. Cel mai important este evident cel de mediu pe care îl avem și apoi este acordul localnicilor, celor care dețin pământul acolo unde noi ne desfășurăm activitatea, în zona în care noi desfășurăm activitatea.
R: Să înțeleg că primăria nu trebuie să vă dea un aviz pentru acele lucrări?
MM: Nu, primăria nu trebuie să ne dea un aviz pentru acele lucrări. Primăria o notificăm noi pentru a ne ajuta să ne desfășurăm activitatea. Primăria este un organ care ajută orice entitate economică să-și desfășoare activitatea în bune condiții. Primăria ne ajută și pe noi și pe oricine este interesat. Primăria este interfața dintre localnici și diverse companii care lucrează în zonă. Suntem în permanent contact cu ei.
R: Spuneți-mi numele dumneavoastră complet și funcția pe care o dețineți.
MM: Sunt Directorul calitate și HSE, asta înseamnă sănătate , safety și environment.

La minutul 3 și 52 de secunde, Mihai Mitroi îl trage de urechi pe reporter:
- Vă aduceți aminte ce v-am spus acum câteva minute?
Mihai Mitroi nu se dezminte. Este arogant atunci cînd vorbește despre primării: Primăria nu trebuie să ne dea acordul. Primăria o notificăm noi.
Mihai Mitroi vorbește sacadat și apăsat. Îi recunosc toate inflexiunile din glas. Sunt aceleași cu care mi-a vorbit la petrecerea de firmă:
Vă rog să vă apropiați și dumneavoastră domnul Dobrescu, dacă nu vreți să vă apropiați, poarta este acolo.
Există o mare nerăbdare în atitudinile lui Mihai Mitroi. Vom vorbi despre ea în prestația adunării de la Războieni.
Termenul de ecografie nu-i aparține lui Mihai Mitroi. Explicația lucrărilor executate de Prospecțiuni a fost făcută de Nicoleta Tender prin asocierea cuvântului ecografie. Să nu uităm că Nicoleta Tender deține cabinetul medical Nicole.
Sunt interesante și comentariile făcute pe acest interviu.
Va urma
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
Ultima oară modificat de N Dobrescu pe 23 Iun 2014, 14:55, modificat de 2 ori în total.
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 20 Iun 2014, 07:16

Să rămânem în județul Constanța.
Mi se par stânjenitoare afirmațiile lui Mihai Mitroi referitoare la intrebarea de ce au apelat americanii de la Chevron la Prospecțiuni SA pentru executarea lucrărilor din Dobrogea.
http://www.replicaonline.ro/de-ce-au-ap ... sa-141985/
Mihai Mitroi nu are cunoștințe nici de valoarea contractului cu Chevron.
Cine este Mihai Mitroi? Așa cum se prezintă singur, Director calitate și HSE. Dar și Vicepreședinte al Prospecțiuni SA și implicit membru al conducerii executive.
Noi suntem pionerii activităţii de prospecţiune, explorare. Prospecţiunea este faza incipientă a explorării. Inima activităţii noastre este achiziţia de date şi avem un număr de opt echipe active, peste tot în lume, întrucât nu ne-am desfăşurat activitatea doar în România. 25-35% din forţa noastră este în alte ţări ale lumii, cum ar fi Spania, Portugalia, Bulgaria, Africa de Nord sau fosta Uniune Sovietică. Cam acum un an de zile am fost contactaţi de Chevron. Lucrăm aici de circa 2-3 săptămâni şi am făcut testarea echipamentului. De acum, începem să facem achiziţia datelor. Aici, vorbim de achiziţii date 2D, măsurători liniare, cu lăţime cam cât trece o maşină şi lungime de 40-50-60 de kilometri. Se mută aceşti km în fiecare zi, în altă parte. Sunt 4-5 kilometri liniari, a concluzionat Mitroi, vineri, la o întâlnire cu presa în localitatea constănţeană Chirnogeni.

Față de declarațiile pentru postul mangalia tv, acum Mihai Mitroi spune altceva.

Noi strângem date din jos, nu de suprafaţă. Semnalul se propagă la 4-6000 de metri în adâncime. Semnalul pleacă sferic, dar propagarea majoră este în jos. Frecvenţele sunt de la 10 herzi la 120 de herzi, nu simţiţi decât monofrecvenţă. Utilajele lucrează câte 2, maxim 3, de-o dată. Ele nu trec pe lângă case şi nu sunt făcute să meargă pe distanţe mari. În general, merg pe drumuri lăturalnice, ca să nu afectăm traficul. Distanţa de siguranţă este de la 25 de metri în sus faţă de diverse obiective, a declarat Mitroi.

Ca sursă de generare în Dobrogea se folosesc vibratoarele. Două sau trei vibratoare pe locație.
Ele produc un micro seism. Ele generează un sweep cu o frecvență de obicei crescătoare. Nu este vorba de monofrecvență. În Dobrogea se folosesc cele mai mari vibratoare tip Nomad.

Este echivalent cu un camion, care trece pe asfalt, noi fiind pe asfalt. Este zero, zero şi ceva pe scara Richter. Intrăm în detalii tehnice inutile. Durează de la 4 la 12-16 secunde. Dar n-aţi simţit decât începutul. Mult mai puţin decât un camion care trece pe asfalt. Dacă trânteşti într-o cameră o uşă, aşa pentru că te-ai enervat, vibraţia e mai mare. În lateral, la distanţa de 10 metri se simte. Dacă vreţi, facem testul de 20 de metri şi o să vedeţi că nu se simte. La răspunsul afirmativ, Mitroi a dat-o de gard şi a refuzat să efectueze testul.

În multe declarații de presă, Mihai Mitroi declară că Prospecțiuni SA face o radiografie a solului și că nu caută gaze de șist.
Pentru prima dată la Chirnogeni Mihai Mitroi spune că semnalul generat se propagă la 4-6000 metrii adâncime. Statistic și având în vedere geologia solului României, se așteaptă ca să fie găsite gaze de șist la adâncimi de peste 2000 metrii.

O femeie din Chrnogeni s-a plâns la Poliție pentru tulburare de posesie. Să vedem prestația lui Mihai Mitroi legat de acest incident. Sursa
http://www.mediafax.ro/social/constanta ... ost-o-eroa

Vicepreşedintele companiei Prospecţiuni SA, Mihai Mitroi, a spus că în acest caz a fost vorba de "o eroare", precizând că femeia va primi despăgubiri.
"Numele doamnei coincide cu numele alteia cu care s-a încheiat înţelegerea. Doamna ne-a contactat, a primit scuzele noastre, a fost eroare de nume, se mai produc astfel de erori. Va fi despăgubită dacă vrea să se înţeleagă amiabil cu noi, dacă nu, poate urma căile legale", a explicat Mihai Mitroi.
El a mai spus că Prospecţiuni SA este societatea care obţine acordul proprietarilor de terenuri, dar că Chevron este firma care achită despăgubirile.
"Acordul proprietarilor de teren îl luăm noi. Când am venit în Chirnogeni, ne-am dus la primărie, am pus anunţ că avem de făcut măsurători în zonă. I-am rugat să ne ajute. E dificilă identificarea proprietarilor de teren. Încercăm să ne înţelegem cu fiecare în parte şi o facem. (..) Chevron rambursează banii", a menţionat Mihai Mitroi.
El a mai spus că o altă problemă este identificarea proprietarilor de terenuri, întrucât nu există "hărţi, baze de date, informaţii precise despre proprietari".
"Am încercat implicarea autorităţilor locale, dar nu sunt hărţi, baze de date, informaţii precise despre proprietari. Autorităţile ne-au ajutat în identificare, iar apoi din poartă în poartă, din loc în loc, am mers noi. Nu sunt baze de date cu proprietarii de pământ şi mai pot apărea erori. La 100 de proprietari poate scapă unul sau doi şi de aceea avem la primărie un număr de contact, omul dă telefon şi încercăm să ne înţelegem amiabil", a mai spus Mihai Mitroi.
El a precizat că sunt şi terenuri date în arendă iar în acest caz trebuie discutat şi cu proprietarul şi cu arendaşul, însă sunt situaţii când nu există un contract între cei doi sau când arendaşul susţine că este pământul său şi nu este aşa.
"Cu cine trebuie să închei acord, cu proprietarul sau arendaşul? Eu îi distrug omului recolta, dar cine a pus-o, arendaşul? Cui îi compesez paguba produsă? Cui trebuie să dau despăgubirea, proprietarului sau arendaşului? Eu merg şi la unul şi la altul. Trebuie să avem relaţii bune cu comunitatea locală. (...) Multe arenzi sunt fără forme legale. Cui plătesc? Plătim tututor. Pot apărea erori, arendaşul poate spune că e pământul lui şi nu e al lui", a povestit vicepreşedintele companiei Prospecţiuni.
Mihai Mitroi a precizat că lucrările în localitatea Chirnogeni au început în urmă cu aproximativ trei săptămâni, însă abia acum va fi demarată achiziţia datelor.
"Aici lucrăm de două-trei săptămâni şi am făcut testarea echipamentului. De acum vom începe efectiv achiziţia datelor", a menţionat vicepreşedintele de la Prospecţiuni.
El a precizat că firma pe care o reprezintă se ocupă de prima fază a explorării, iar datele colectate sunt oferite companiei Chevron care continuă apoi celelalte faze ale explorării.
În 18 octombrie, Mihai Mitroi, vicepreşedintele companiei Prospecţiuni, anunţa că prospecţiunile pentru explorarea gazelor de şist în sudul judeţului Constanţa au început şi vor dura aproximativ un an, precizând că suprafaţa zonelor prospectate însumează peste o mie de kilometri liniari.

În aceste declarații, Mihai Mitroi se scuză și acest lucru îl acuză. În interesul companiei este ca atunci când se greșește, să fie o înțelegere amiabilă. Dar lui Mihai Mitroi nu-i pasă, pentru că este greșeala unui acar Păun. Textul se referă la sfârșitul anului 2013.
Va urma
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 23 Iun 2014, 07:38

Să rămânem tot în Dobrogea. Într-o zi de vineri din ultimul trimestru din 2013, Mihai Mitroi a invitat presa la Chirnogeni pentru o prezentare. Presa s-a prezentat cu aparatură audio și video.
Să vedem ce a rezultat. Sursa:
http://www.realitatea.net/prospectiunil ... 0.htmlCITEŞTE TOTUL DESPRE:Chevron, Constanţa, explorarea gazelor de şist, gaye de şist,prospecţiuni

"Compania noastră face explorarea geofizică, în fapt prima etapă a explorării geofizice, şi anume prospecţiunea. Asta înseamnă nişte măsurători ale unor parametrii fizici ai pământului efectuaţi la suprafaţa solului. Practic, noi realizăm o ecografie, o radiografie a subsolului, obţinem o imagine a stratelor pământului", a declarat, vineri, Mihai Mitroi. El a precizat că după încheierea acestei etape rezultatul va fi transmis companiei Chevron, care se ocupă de explorarea gazelor de şist în judeţul Constanţa. "Acesta este produsul final, predăm această ecografie clientului nostru şi misiunea s-a încheiat. Ecografia dă imaginea a ceea ce este în corpul uman, chirurgul vede ce este acolo. Chirurgul este compania care vine şi forează", a menţionat vicepreşedintele companiei Prospecţiuni, care se ocupă de această etapă.
El a precizat că această primă etapă este clasificată ca având un impact nesemnificativ asupra mediului.
De asemenea, Mihai Mitroi a spus că suprafaţa zonelor care vor fi prospectate însumează peste o mie de metri liniari. "Ceea ce realizăm noi sunt 800 de kilometri de profil seismic în cele două blocuri, în liniar. Sunt mai multe linii una lângă alta, la 10 kilometri, 15 kilometri una de alta, paralel. Lungimea totală a liniilor în blocurile 17 şi 18 este de 800 de kilometri, iar cu blocul 19 se fac 1.100 de kilometri în total", a spus vicepreşedintele companiei Prospecţiuni.
El a mai afirmat că prospecţiunile se vor face doar pe terenurile agricole ale comunelor din sudul Dobrogei şi că nu se va intra în interiorul acestora şi nici în zona de litoral. "Încercăm să ocolim localităţile, acolo nu putem să facem lucrurile cum trebuie, nu putem intra în mijlocul localităţii cu utilajele noastre. În toate localităţile din sudul Dobrogei, cu excepţia celor care sunt pe litoral. De exemplu, nu are sens să ne ducem în zona Costineşti, Vama Veche, Venus, Mangalia, nu intrăm acolo", a mai spus Mihai Mitroi.
El a declarat că pe teritoriul fiecărei comune unde se fac prospecţiuni au avut loc întâlniri cu localnicii, cărora li s-a explicat în ce constau lucrările şi că proprietarii terenurilor pe care vor fi instalate echipamente vor fi despăgubiţi. "La fiecare comună s-a făcut o întâlnire anunţată în prealabil cu ajutorul primarilor. Noi am cerut primarilor să ne sprijine în realizarea acestei întâlniri şi am încercat să explicăm despre ce este vorba cu aceste lucrări ale noastre. Acum suntem în faza în care marcăm aceste aliniamente, după care luăm legătura cu proprietarul de teren şi îi oferim o compensaţie pentru acest culoar pe care i-l facem prin cultura agricolă, îi tasăm un pic arătura. Compensaţia se calculează foarte simplu: care este producţia la hectar, preţul pieţei, suprafaţa pe care am afectat-o şi în felul acesta rezultă valoarea. Suntem la începutul lucrărilor, nu ştiu dacă a primit cineva vreun leu", a spus Mihai Mitroi.
Totodată, el a spus că lucrările sunt "la început" şi vor dura aproximativ un an. Conform datelor de pe site-ul Chevron, după încheierea studiului seismic urmează forarea unei sonde de explorare şi evaluarea şi testarea informaţiilor obţinute de sonda de explorare. Etapa de explorare a gazelor de şist durează aproximativ patru-cinci ani.

Cred că pluralul de la strat este straturi nu strate. Mihai Mitroi spune că suprafața zonelor care vor fi prospectate însumează peste o mie de metri liniari. Nu, suprafețele nu se măsoară în metrii liniari. Mihai Mitroi nu a fost singur la această prezentare și nimeni din anturaj nu-l corectează.
Mihai Mitroi are 45 de aptitudini și expertize, dar nu are expertiza de purtător de cuvinte. El trebuia să urmărească ce s-a publicat și să reacționeze. Acest lucru arată superficialitate.

Sursa:

http://www.reporterntv.ro/stire/in-jude ... le-de-sist

Cu ajutorul geofoanellor se face cercetarea solului în adâncime. „Geofonul se îngroapă în pământ până la acest nivel și emite o undă sonoră spre adâncime, după care stochează informația în această cutiuță cu GPS. Putem primi informații de la 3,4 mii de metri adâncime, chiar și de la 7 mii“, a explicat Mihai Mitroi, directorul firmei de prospecțiuni.

Eu nu cred că Mihai Mitroi nu știe ce face un geofon, că geofonul nu emite o undă sonoră. Geofonul este un receptor al semnalului seismic. Din nou putem vorbi despre superficialitate. Cuvântul geofon este adoptat în limba română și cred că mai firesc este ca pluralul să fie geofoni. Așa cum se autoprezintă, Mihai Mitroi are 45 de aptitudini și expertize, dar nu are competența de Purtător de cuvânt.
Va urma

Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 25 Iun 2014, 07:36

Din județul Constanța să ne deplasăm la Războieni, loc plin de istorie, unde a avut loc o adunare cu localnicii din Războieni și din comunele învecinate. Au mai participat prefectul, reprezentantul agenției de mediu, reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei, un reprezentant al Asociației Prodemocrația, Marius Milea, Mihai Mitroi, Jean Gorie, Gheorghe Dăianu și alți reprezentanți ai lui Prospecțiuni SA.
Sursa:
http://www.youtube.com/watch?v=knmwHaI8hkQ
Toată înregistrarea este de o oră, 5 minute și 5 secunde.
Primarul comunei Războieni a făcut o prezentare a problemelor. A vorbit prefectul și apoi au urmat o serie de probleme ridicate de săteni. S-a spus că Prospecțiuni lucrează mișelește, noaptea.
O femeie a spus că s-a forat la 2m de casă și la 5 m de fântână. A vorbit și Marius Milea, dar acum nu vom urmări decât prestația lui Mihai Mitroi. Mihai Mitroi a spus:
Nu se lucrează noaptea, avem GPS-uri care înregistrează pe profil mișcarea mașinilor noastre și se poate pune pe hartă. Putem demonstra oricui dorește acest lucru. Este interzis să se lucreze noaptea.
Aici Mihai Mitroi a vorbit neconvingător și nu a răspuns femeii care spunea că s-au făcut foraje la 2 m de casă și la 5 m de fântână. Distanțele de siguranță fiind mult mai mari.
Cineva din mulțime care a lucat în 1985 cu Dăianu, spune că atunci se venea cu șase luni înainte și se informa populația, iar acum miercuri vin și joi forează.
Mulțimea strigă: Afară.
O femeie îl cheamă la raport pe Dăianu Gheorghe care a afirmat că dinamita folosită este ecologică. Dăianu îngână ceva și femeia întreabă pe bună dreptate dacă este ecologică, o poate da la copii? Legat de dinamită, cuvântul ecologic este nefericit.
În ajutorul lui Dăianu sare Mihai Mitroi care citește din fișa tehnică. Dinamita conține 70% azotat de amoniu care este îngrășământ. Rumoare...
Sunteți atentă? Întreabă Mihai Mitroi femeia care a pus întrebarea. Noi folosim 1-2 kg de dinamită . 300-900 kg de azotat de amoniu se folosesc la culturi. Dinamita mai conține nitroglicerină și după explozie rezultă 90% apă.
Din public apare o nouă întrebare: Dacă explorează gaze convenționale, ce se întâmplă dacă descoperă gaze de șist?
Mihai Mitroi răspunde: Compania noastră lucrează în România de 65 de ani. Nu explorăm după ceva anume. Noi facem o ecografie a subsolului, exact ca un medic care pipăie organismul. Avem aici societatea națională Romgaz care vă poate răspunde la această întrebare.
Reprezentantul Romgaz a dispărut.
Mulțimea strigă: Noi nu vă vrem. Lăsați-ne.
Apoi vorbește Cristian Savin reprezentant Prodemocrația legat de necesitatea autorizației de construcție conform Legii 50/91.
O altă persoană vorbește despre 40 de găuri forate de o parte și de alta a unui râu, lângă ferma piscicolă.
O călugăriță vorbește despre osemintele eroilor neamului îngropați în zonă și Mihai Mitroi acceptă o distanță de protecție de 500 m.
Mihai Mitroi încearcă să răspundă la problemele ridicate.
Acum 15 ani când s-a mai lucrat aici, se foloseau 50 kg de dinamită( din mulțime, persoana care a mai lucrat la Prospecțiuni spune ca se foloseau 48 de kg pe locație). Eu vă spun din punctul meu de vedere că în niciun caz nu necesită autorizație de construire. Este vorba despre achiziție de date seismice....Acele găuri se fac și pentru plantarea viilor. Lucrarea este de achiziție de date seismice.
Atât timp cât în lege nu apare achiziție de date seismice, noi considerăm că nu trebuie totuși. Am fost la Consiliu Județean și la fiecare Primărie și au fost anunțați de acest lucru. Am depus aceste acte la toate departamentele inclusiv la ape, inclusiv la drumuri, la căi ferate, inclusiv la transportul de gaze, inclusiv la mediu.

Din mulțime cineva întreabă dacă au depus la proprietari.
Mihai Mitroi: Avem avize și de la proprietari. 60 și ceva de avize. Suntem dispuși să facem o înțelegere pentru stabilirea unor compensații cu oricine are pământ și poate demonstra acest lucru. Suntem și stăm cu harta în mână și oricine are pământ...
Mihai Mitroi nu se mai aude. Mihai Mitroi nu are tonalitatea de a se face auzit.
Mulțimea strigă: Huo.
Cu același microfon alte persoane se fac auzite. Primarul comunei are cea mai bună prestație.
Se mai ridică o problemă legată de explodarea sondelor preâncărcate, iar Marius Milea oferă două soluții care nu sunt acceptate de mulțime.
O femeie din mulțime întreabă de câteva ori ce înseamnă unde elastice și nimeni nu-i răspunde.
O altă femeie cu un glas conturat captează mulțimea prin glas și prin prestație.
Cu 5 minute înainte de terminarea adunării populare, delegația lui Prospecțiuni se retrage.
Purtătorul de cuvânt a lui Prospecțiuni SA , nu a reușit nici de această dată să convingă Auditoriu. Mihai Mitroi are 45 de aptitudini și competențe, dar nu aceea de Purtător de cuvânt. Toți comentatorii au apreciat că prestația lui Prospecțiuni a fost
jalnică.
Va urma
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 26 Iun 2014, 11:31

Să vedem ce a mai făcut Mihai Mitroi.
Sursa:
http://aliosapopovici.wordpress.com/201 ... st-barlad/
Americanii “salivează” pe bogățiile din subteranele Moldovei!
Chiar în primăvara anului trecut, Mihail Mitroi, vicepreşedintele Prospecțiuni SA, a recunoscut că Moldova va fi viitorul Texas al României și într-un interviu acordat unui ziar central, a menționat că cei de la Chevron “salivează” după zăcămintele de gaz de şist din zona noastră: “Aceste companii mari, de top, nu sunt interesate de câmpuri medii. Sunt interesate doar de câmpuri foarte, foarte mari, de lucrurile de perspectivă, cum e shale – gazul (gazul de şist, n.r.)”.
Așa că e lesne de înțeles că americanilor prea puțin le pasă să fie “friendly environement” și singurul lor țel este să “sugă” cât mai mult din măruntaiele pământului de lângă Bârlad.
Chevron este pentru Prospecțiuni SA un partener de afaceri.Mihai Mitroi este vicepreședintele Companiei Prospecțiuni SA. Mihai Mitroi nu se reprezintă pe sine, ci reprezintă compania Prospecțiuni SA. Chiar dacă gândește sau simte așa, Mihai Mitroi trebuie să susțină interesele companiei și să facă declarații în interesul companiei.
Sursa:
http://www.youjotube.com/watch/gs13ugC-8eE
Aici avem un filmuleț de 3 minute si 49 secunde. În imagine îl vedem pe Mihai Mitroi într-o canadiană portocalie , care este echipament de protecție, cu o sticlă de apă minerală din care bea apă de câteva ori. Mihai Mitroi nu se poate abține să bea apă timp de 3 minute și 49 de secunde.
A urcat Mihai Mitroi Golgota și îi este atât de sete?
Din alte materiale, am dedus că cei care vorbesc sunt probabil Vlad Maria și George Balaur.
La sfârșit acesta îi spune:
Sunteți un roboțel?
După câteva explicații, Mihai Mitroi părăsește încăperea.
DE VAZUT !!!! doamna Vlad Maria,domnul George Balaur vs Prospectiuni s.a. alias Inginer Mitroi

Nu ratați să accesați următoarea sursă:
http://books.google.ro/books?id=4oDdAgA ... ni&f=false
Va urma
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 04 Iul 2014, 07:55

Am dat o căutare google mihai mitroi prospecțiuni și pe prima pagină de selecții apare acest serial.
Era după 1990 și cred că Mihai Mitroi era șef de formație la Urziceni. Avea ca șef de formație un Aro de culoare roșie. Atunci era moda ca șeful de formație să aibă stație de radio montată pe mașină. Alocate erau stațiile de radio Motorola Motran care erau pe aceleași frecvențe cu cele de la stație. Fiecare șofer mai avea în interior diverse lăzi cu lucruri personale, așa că am fost nevoit să montez unitatea principală a stației de radio pe partea stângă în spate și capul de control în față la îndemâna șoferului. După o perioadă de timp vine la mine șoferul să-i schimb stația de radio că nu este montată bine. L-am refuzat. Refuzul ajunge la Mihai Mitroi care se prezintă personal la mine să-i mut stația.
Din nou i-am explicat lui Mihai Mitroi că stația este montată bine și că eu toată viața am construit și că nu stau după mofturile nimănui. Acum citesc din nou cele 45 de aptitudini și expertize ale lui Mihai Mitroi și nu găsesc niciuna care să-l recomande pentru solicitarea din trecut.
Va urma
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 07 Iul 2014, 07:01

Aseară am avut un vis. L-am visat pe Mihai Pudrovski. Nu cunosc mecanismul de formare a viselor și nici interpretarea viselor. Mihai Pudrovski a fost montor reglor și bobinator. Era un artist. M-am trezit. Apoi m-am gândit la Simona Halep, la Ilie Năstase și la meseriașii noștrii de la LAEG care în anii 1970 confecționau rachete metalice, manual, numai din pasiune pentru rezultatele sportive ale lui Ilie Năstase și ale lui Ion Țiriac.
Nu pot să neg că nu m-am gândit și la rezultatele profesionale ale lui Mihai Mitroi comparativ cu semenii lui de aceiași profesie.
Știu că între geologie și geofizică sunt diferențe. Unde se plasează Mihai Mitroi printre foștii sau actualii colegi de breslă. Mihai Mitroi este vicepreședinte la Prospecțiuni SA și Manager HSQE. Voi enumera câțiva.
Doctor geolog Dicea Oprea care a fost geolog șef, director tehnic .
Doctor inginer Varodin Valeriu, inginer șef, director tehnic.
Doctor Bucur Ion, geolog.
Inginer Trâmbițaș, șef serviciu geofizic.
Inginer Vasile Chișcan, Director centru de calcul
Inginer Colban, șef serviciu tehnologic
Doctor Ion Moroșanu, geolog
Doctor Jean Gorie, Manager Seismică.
Și lista poate continua. Nu, locul lui Mihai Mitroi nu este printre aceștia.
Mihai Mitroi este printre colegii lui șefi de formație.
Mihai Mitroi a participat la diverse simpozioane internaționale, dar nu a avut nici o comunicare. A avut mână bună doamna Gubandru. L-a dus în Norvegia, la Houston sau pe acolo.
Mihai Mitroi a ajuns și la Viena. Conducea un microbuz de 18 persoane. Acolo au fost pupați pe portofel de compatrioții noștrii care anterior mâncaseră lebede ca să se albească.
În ultimii cinci ani, Mihai Mitroi a participat pentru Prospecțiuni, la câteva conferințe pe probleme legate de HSQE și intervențiile lui le găsim descrise în revista Știri Prospectate.
Va urma

Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Următorul

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA