În ianuarie 1995 fac o nouă inventariere a stocului de motorină la punctele de la Hi-Fix.
Tot în ianuarie 1995 particip la o informare la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, legat de stații de radio Micom-XF în unde scurte care pot fi interconectate cu un PC cu Fax Processor. Sistemul de operare Fax –processor este sub operare QNX, nu DOS.
Reparația căsuței 3 de la Constanța se va face cu forțe proprii din LAEG. Lică Grădinescu va face această reparație și a celorlalte căsuțe pentru inchirierea de vară.
Merg împreună cu Rori la Petrom să negociem un nou contract de servicii de radionavigație cu Petromar. Devizul de antecalcul este făcut de ing. Negrescu. Cheltuielile se mențin ridicate. Cheltuiala cea mai mare este cu personalul, apoi amortizarea utilajului chiar dacă acesta avea durata normată de funcţionare. Petrom nu mai incheie un nou contract cu noi și vom retrage în prima etapă aparatura de la Hi-Fix în București. Ea va fi depozitată în prima boxă de lîngă WC, în partea de construcție nouă din fundul curții, din Coralilor.
Se vor scoate la vânzare punctele Hi-Fix de la 2 Mai, Tuzla și Cap Midia, pentru care nu aveam acte de proprietate asupra pământului. Voi participa la predarea către cumpărător a acestor bunuri.
Ing. Pelin Anton se va retrage la boxa 14, la radio. În același an va ieși la pensie împreună cu Rori și Mircea Pascariu.
Se va păstra numai baza Constanța. Mircea Simionof a plecat la el în județ, iar Dan Dobre va fi un fel de administrator al bazei. Vara se vor închiria căsuțele la prețuri modice, chiar și pentru prietenii salariaților. Pe ansamblul anului această activitate este pe pierderi. Trei luni pe an închiriere este prea puțin. În bază erau mulți pomi fructiferi plantați pe cheltuiala lui Pelin și mulți veneau cu
soacrele care făceau dulceață din fructele din bază și pe curentul electric al companiei.
Va rămâne numai punctul de lucru de la Sf. Gheorghe pe care îl vom preda celor de la solide, de la hidrogeologie. Voi sta și eu o săptămână în mai 1996 , moca, ca să admir delta. Uite așa dă omul din casă. Am fost bine primit de Epifanov Virgil chiar dacă nu-i mai eram șef. Asta înseamnă că am lăsat loc de bună ziua.
Pe parcursul anului vom face reparații la stațiile de radio existente. Nu s-au mai făcut importuri de stații de radio.
Partea de construcție nouă de la LAEG va fi închiriată unei firme de transport diplomatic AGS Roumanie, International Moving&Storage unde lucrează Șerban Râureanu, care prin anii 1978-1980 a lucrat la Hi-Fix și apoi la Secția 1 Arad. Pentru Râureanu Șerban eu eram șeful rău și Pelin Anton era șeful bun pentru că eu terminam treaba care trebuia să o facem și apoi intram în recreație. Vor fi închiriate mai multe boxe și pentru că lui Șerban i-a plăcut boxa mea, va trebui să mă mut în altă boxă. Firma își desfășoară intens activitatea . Printr-un lobby intensiv se semnează și un act adițional privind paza și asigurarea contra incendiilor pentru o sumă modică care corespundea la echivalentul unei pâini pe zi la prețurile de atunci. Urmează o săptămână de transporturi intense, de poze că marfa a fost urcată în mașini și într-o noapte apare un incendiu care mistuie totul din clădirea nouă. Curent electric era numai în boxele închiriate de AGS. În clădirea veche, la boxa 16 era o stație telemetrică care este scoasă și salvată. Din cauza căldurii se sparg și geamurile de la boxele 14, 15 și 16.Toată aparatura Hi-Fix este distrusă, un WW particular depozitat temporar de un șofer, stații MDS 8 și 10, carote în custodie de la SHELL.
Incendiu a fost provocat de calorifere electrice uitate în priză. Cred că a urmat și un proces între Prospecțiuni și AGS. Prospecțiuni a rămas cu paguba. Locul a rămas jalnic mulți ani până când s-a făcut curățenie. Într-o zi am văzut din autobuz la un centru de fier vechi de pe Jiului, uși de fier gri care semănau cu ale noastre.
Al dumneavoastră
Niculae Dobrescu