[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4284: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4286: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4287: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4288: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
Forumul lucrătorilor din GEOLOGIE şi GEOFIZICĂ • Vezi subiect - Prospecting news

Prospecting news

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Re: Prospecting news

Mesajde N Dobrescu » 27 Feb 2014, 15:40

Dimineață vorbeam de Florica.Acum citesc pe News Buzău și chiar văd un film. Sursa :
http://www.newsbuzau.ro/index.php/social/1032-video-forari-si-prospectiuni-ilegale-la-florica-vezi-aici-marturiile-satenilor Mai întâi în comună a fost o activistă de mediu.Sătenii se plâng de zgomotele de la sonda 1 Florica a Romgaz și de transporturile grele care s-au făcut noaptea la fel așa cum s-a procedat și la Pungești pentru ca sătenii să nu blocheze drumul. O localnică povestește că la sondă se folosesc saci cu sodă caustică. Activista de mediu bagă frica în ei și spune că le otrăvește apa. Reportera înregistrează toate prostiile care se spun și este vinovată pentru că este formatoare de opinie, pentru că este dezinformată și nu face nici un efort să se informeze de la specialiști. La foraj, la orice sondă, în toată lumea se folosește de exemplu barită. Barita nu este sodă caustică.Pe imagini, a apărut un text cu folosirea cuvântului oice în loc de orice. Câtă neglijență pentru un formator de opinie. Apoi se vorbește de prospecțiuni, de cabluri de țăruși. Prospecțiuni, dacă aveai imaginație, atunci când cineva face un comentariu, tu ar trebui să ai patru oameni bine documentați care să facă comentarii pertinente așa cum a făcut Cezar Iacob și Cristi Rimer.
Somnul națiunii naște monștrii.
Somn ușor Prospecțiuni, acolo unde lucrezi, pe patru continente.
Al dumneavoastră
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 02 Mar 2014, 09:03

Pe 1 martie 2014 am fost la țară ca să văd dacă au apărut urzicile în curtea mea, ca să-mi completez pensia cu ceea ce nu-mi dă casa de pensii și mi se cuvine.
Pe drumul dintre Siliștea Glodeanu și Glodeanu Sărat care traversează E 85, am identificat semne ale activității lui Prospecțiuni.Erau chiar și două traversări ale șoselei cu cablu seismic care nu erau păzite. La han, la benzinăria după comuna Ciocârlia în drumul spre Buzău pe E85, erau câțiva oameni care munceau. Aveau capul acoperit cu un fular care să le protejeze urechile. Afară erau 5 grade și bătea vântul. Nu cred că s-au schimbat multe de când am ieșit eu la pensie. În 2013, Prospecțiuni a realizat un profit brut de 35,2 milioane lei și nimeni din conducerea actuală nu se gândește să le dea și le asigure un ceai cald de cel puțin două ori pe zi acestor oameni care stau în câmp și nu au unde să se adăpostească. Când făceam de gardă în armată și erau condiții vitrege, eram schimbați din oră în oră. Cum vor dispărea cele 35,2 milioane se știe. Rețeta este cunoscută.
Dictează acționarul majoritar. Nu se vor distribui dividende. Se va constitui un provizion care va fi împărțit în decembrie 2014 celor care au contracte de muncă în care este stipulat bonusul.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 04 Mar 2014, 08:32

Am vizionat un film din 22 ianuarie 2014 postat de Grupul de intervenție civică, cu faptele de vitejie de la Scutelnici, Etapa 1 Țărușii... http://www.youtube.com/watch?v=8__BU9A-SQw Singurul comentator cunoscut este Milea Nic.
Aici, gospodina noastră pe care am găsit-o și la Depozitul de dinamită de la Ohaba, merge pe câmp alergând și smulge țărușii cu numărul picheților 1031 și 1032. Această moralistă gospodină, care vorbește de încălcarea proprietății, intră pe teren fără aprobarea proprietarului. Are și complici care o filmează. Fapta ei se încadrează la distrugere. Ai făcut Prospecțiuni plângere penală împotriva ei?
Somn ușor Prospecțiuni, pe acolo pe unde lucrezi, pe patru continente.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
P.S. Alți ecologiști protestează în ziua în care are loc înmormântarea unui copil de 9 ani dispărut într-un nefericit eveniment legat
de extracția gazelor naturale la o sondă a Petrom în apropierea unui sat.
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 08 Mar 2014, 14:51

La Antena 3, cu ceva timp în urmă, jurnalistul Radu Tudor, vrea cu orice preț să fie penibil.
Sursa http://www.antena3.ro/romania/punctul-d ... 31019.html
Își aduce ca invitați pe academicianul Dinu C. Giurescu și pe Ex-ministrul de finanțe, Ilie Șerbănescu.
Tudor Radu prezintă niște monștrii de mașinării numite geofoni. Aceste mașinării se numesc Vibratoare, care sunt generatoare de semnal seismic. Geofonii sunt receptori, traductori de semnal seismic în semnal electric.
Radu Tudor, îți voi răspunde cu cuvintele tale dintr-o postare legată de gazele de șist, atunci când erai la butoane și făceai din când în când câte un comentariu. Radu Tudor, așadar, ești alături de drum.
Radu Tudor, coloana de foraj este inșurubată și în mod normal nu difuzează în pânza freatică.
Domnule academician Dinu C. Giurescu, tatăl dvs. se întoarce în mormânt pentru comentariile pe care le faceți. Mașinăriile numite Vibratoare, sunt deservite de șoferi-operatori de vibratoare care sunt români.Aceste Vibratoare erau folosite în România încă din 1977, când noi cei rămași să construim avuția națională înstrăinată după 1989, mâncam salam cu soia. Acum numai Board-ul lui Prospecțiuni SA este format din expați. Expații nu lucrează pe Vibratoare. Chiar mai mult inginerii de service pentru
Vibratoare sunt români.
Domnule Ilie Șerbănescu, ați fost ministru de finanțe și am alte pretenții de la dvs. Nu puteți să jucați rolul pe care îl prestați. Chiar dacă redevența este de 6%, investitorul nu ia 94%. Investitorul are angajați. Plătește salarii, impozit pe profit 16%, TVA 24%, dările angajatorului către stat, plătește prospecțiunea seismică, are cheltuieli de producție. Salariatul plătește statului dări.
Redevența a fost de 4% și Ponta a mărit-o la 6 %.
În Africa de sud redevența la aur este de 25%. Nu puteți să învățați de la alții.
După 1989 guvernanții au vândut Petrom care era o companie profitabilă și banii incasați au fost păpați.
Referitor la emisiunea lui Radu Tudor au apărut și comentarii de la Prospecțiuni. Donel Răuțoiu,Elena Nica , Cezar Iacob și alții au fost pe fază. Nimeni din conducere nu a făcut comentarii.
Unde ești Andra Sas Manager Comunicare? Peste 2 zile aștepți salariul. Luna trece leafa merge.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 09 Mar 2014, 20:46

Postarea de mai sus a fost făcută la cald. Eu cred că ce scriu eu aici este citit și de cei din interior. Am spus că atunci când apare o postare neadevărată, voi cei de la Prospecțiuni trebuie să reacționați cu 4 postări. În cazul ANTENA 3 , Radu Tudor, bătrânelului de 86 de ani și a ex- ministrului de finanțe trebuie să fi-ți mai virulenți pentru că ei sunt formatori de opinie. Antena 3 este un post cu acoperire națională, nu este radio șanț. Dacă cineva găsește interesantă postarea mea poate transmite un link lui Radu Tudor.
Cel mai mult mă deranjează poziția oficială a lui Prospecțiuni. Prospecțiuni nu trebuie să ceară un simplu drept la replică. Prospecțiuni trebuie să ceară același spațiu la aceiași emisiune unde să-și trimită specialiști care să se bată. Donel Răuțoiu și
Cezar Iacob ar fi aleșii mei.Experiența și maturitatea lui Donel Răuțoiu ar conta foarte mult.
Ca să fiu înțeles de noul val de angajați din Prospecțiuni voi scrie această postare așa cum sunt ei învățați la Prospecțiuni , adică îmi voi pune o întrebare și tot eu voi răspunde la ea. Este numai vina celor de la Prospecțiuni care nu vor să fie parteneri de dialog cu mine.
Question: Ce câștigă România și românii în urma explorării și exploatării petrolului, gazelor și gazelor de șist?
Answer: În secolul trecut, state din lumea treia, deținătoare de petrol și-au dat seama că petrolul nu este veșnic și că cine vrea petrol de la ei, trebuie să investească în țara lor. Așa au fost și pretențile dictatorului libian Gadafi. S-a inființat o companie mixtă româno-libiană cu capital 51% libian. Rompetrol of Lybia executa lucrări de prospectare , de exploatare și de dezvoltare. România mai executa prin intermediul lui Arcom și Contrasimex alte lucrări în Libia.
Astăzi, noi suntem cu nasul pe sus și nu mai punem nici o condiție investitorilor străini.
Am vândut Petrom-ul care era o companie profitabilă și am păpat banii pentru că după 1989 toate căpușele interne și internaționale au tăbărât pe România.Am liberalizat prețul la petrol și investitorul strategic nu este obligat să vândă petrolul pe piața internă.În România, Rompetrol făcea afaceri cu petrol adus de afară și totuși a realizat profit. Petrom a realizat profit mai mare decât Rompetrol. Intr-o zi, Petrom poate să dea tot petrolul din România la export. Ce a fost România în domeniul petrolului înainte de 1989 și ce a ajuns acum datorită aleșilor noștrii.
În Austria, OMV are o singură rafinărie lângă Viena. Ne bucurăm de zăcămintele de petrol și gaze descoperite în Marea Neagră care credem că ne vor aduce independența energetică. Prețul benzinei și motorinei la pompă la noi este mai mare decât în occident și salariile sunt ca la noi.
În România, bogățiile subsolului sunt potrivit Constituției ale statului și acesta se debarasează de ele. Proprietarul terenului unde sunt descoperite bogății nu are nici un profit.România nu mai are rezerve de gaze decât pentru 15 ani la consumul actual. Atunci Cristi Borcea va fi afară de la Mititica și el va dicta prețul la butelii. Acum nu mai avem nici flotă ca să aducem petrol în țară.
În Norvegia, redevența de la petrol este folosită de stat pentru dezvoltare, iar la noi pentru consum.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde V Dumitrescu » 10 Mar 2014, 00:47

antena3.ro--punctul-de-intalnire-geofonii-masinariile-care-au-impanzit-campurile-din-romania-pentru-explorarea-gazelor-de-sist-231019.png
Screenshot 09 martie 2014
antena3.ro--punctul-de-intalnire-geofonii-masinariile-care-au-impanzit-campurile-din-romania-pentru-explorarea-gazelor-de-sist-231019.png (1.35 MiB) Vizualizat de 13425 ori

Sursa:
V Dumitrescu

Mesajde N Dobrescu » 10 Mar 2014, 12:52

Q: Cine sunt comentatorii din emisiunea lui Radu Tudor, Punctul de întânlire Geofonii?
A:
Radu Tudor. Radu Tudor este alături de drum.
Radu Tudor, este nascut pe 24 iulie 1970, in Constanta.
Radu Tudor nu a lucrat numai in televiziune.
La inceputul carierei sale de jurnalist, Radu Tudor a lucrat si in presa scrisa.
Astfel intre anii 1992-1997 a fost redactor, sef sectie, redactor-sef adjunct la ziarul Evenimentul zilei.
Dupa aceaa in perioada 1998-2001 a ocupat functiile de sef departament si redactor-sef adjunct la Cotidianul iar intre anii 2001-2004 a prestat jurnalistic ca sef departament Ziua.
Perioada petrecuta la ziarul Ziua s-a suprapus si cu ocuparea functiei de analist pe probleme militare si de securitate de la Televiziunea Romana.
Dupa 2004 Radu Tudor a renuntat la presa scrisa si a devenit analist politic si militar Antena 3 si Antena 1
Realizator al emisiunilor “Puterea din umbra” , “Punctul de intalnire” si invitat permanent “La ordinea zilei”.

Radu Tudor are trecut in CV la capitolul studii urmatoarele:
- Absolvent Scoala Superioara de Jurnalistica
- Licentiat presa scrisa / audio-vizual - Facultatea de Jurnalism Bucuresti.
- Colegiul National de Aparare – 1995
- Colegiul de Siguranta Nationala – 2001
- Masterat in Securitate Nationala 2007 - Universitatea Nationala de Aparare Carol I

Despre Radu Tudor se stie ca pe langa studiile jurnalistice are o pregatire solida in domeniul informatiilor si al securitatii nationale.
Din acest motiv este foarte bine vazut de Dan Voiculescu.
Sunt zvonuri in presa potrivit carora Radu Tudor a fost numit consilier editorial pentru un control mai profesionist al stirilor si emisiunilor de la Antena 3 privind aceste domenii.

Pe Radu Tudor il puteti urmari pe blogul sau: si pe pagina de FaceBook: http://www.facebook.com/PunctuldeIntalnire
Comentarii
Anonim9 decembrie 2012, 18:03
Nu va putea niciodată istoria unui neam chinuit sa ierte monstrii care l-au împins in periferia umanitatii. Acest vierme urat, care in ingamfarea lui de sluga la stăpâni avuti, nenoroceste o generație întreaga cu veninul minciunilor sale, nu va plati niciodată indeajuns de mult. Brucan a murit linistit in patul sau deși ar fi meritat o aspra razbunare a milioanelor de. Romani pe care i-a osandit prin intermediul articolelor sale din Scanteia . Radu Tudor, ești un monstru!
Read more: http://www.vedeteblog.com/2012/07/biogr ... z2vY4bGwVt
1. Nefertiti Nefer10 ianuarie 2013, 15:46
Toata stima pentru acest om minunat, un om corect si un bun analist politic, pe nume Radu Tudor!

Irina Zidaru este soția lui Radu Tudor. Sursa:
http://www.vedeteblog.com/2013/04/irina ... 1W60PlRadu Tudor realizatorul emisiunii “La ordinea zilei” de la Antena 3 castiga peste 6.000 de euro pe luna.
Slabut daca tinem cont ca "seful" Mihai Gadea are un salariu de 15.000 de euro ca director la Antena 3 si realizator de emisiune, Badea ia lunar 10.000 de euro pentru "In gura presei".
Dar cum s-a aflat salariul lui Radu Tudor?
L-a scris el pe blog? A bagat un status pe Facebook din greseala...
Nimic din toate acestea.
Sotia lui Radu Tudor, Irina Zidaru, "l-a dat in gat" in mod indirect.
Cu declaratia de avere.
Angajata a Ministerului de Externe, Irina Zidaru si-a depus in fiecare an declaratia de avere, datele fiind disponibile pe site-ul institutiei pentru anii 2007-2011.
Irina Zidaru, care este din Constanta, la fel ca sotul sau, Radu Tudor, a avut in 2011 un venit lunar de 8966 de lei (2.000 de euro), mai putin decat in 2008 si 2009, cand castiga 13.000 de lei lunar (2.900 de euro).
CV Irina Zidaru sotie Radu Tudor Antena 3
Zidaru Irina Raluca are varsta de 41 de ani si este Director General al Departamentului Afaceri Regionale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei.

In rest cam greu de gasit alte date despre biografia Irinei Zidaru. Mai ales ca unii zic ca a fi director la MAE ar fi un mod elegant de a zice ca lucrezi pentru servicii, si de accea biografiile sunt la "secret". Insa se poate ca acestea sa fie dor speculatii in van.

Read more: http://www.vedeteblog.com/2013/04/irina ... z2vY6a8XPv

Academicianul Dinu C. Giurescu este istoric. Tatăl său este renumitul istoric Constantin C. Giurescu. Am în casă câteva volume scrise de Constantin C. Giurescu despre istoria României. Dinu C. Giurescu s-a întors din străinătate după 1989 și acum este membru în parlamentul României.Un om la 86 de ani care nu este senil, a dorit să fie penibil numai că reprezintă un partid de opoziție.

Ilie Șerbănescu, ex ministru de finanțe nu poate nega că nu știe dările care ajung la stat dintr-o afacere :
-impozitul pe salarii 16%
-sănătate angajat
-pensii angaiat
-somaj angajat 0.5%
-impozit pe profit 16%
-TVA 24%
- dări angajator sănătate, pensii , șomaj, handicapați
Investitorul mai are cheltuieli de producție. Probabil că îi rămâne 10-20% din cifra de afaceri. Ilie Șerbănescu, te rog să primești disprețul meu.

Am văzut încă din 1989 cum se minte poporul cu Televizorul. Nu am crezut că astfel de metode se folosesc în 2013. Brucan a greșit. După 25 de ani de la 1989 suntem încă proști. Și eu care am fost Golan sunt încă unul dintre proști.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 11 Mar 2014, 08:59

Q: Care este forța internetului și care este partea urâtă a internetului?

A: Când a apărut acest site, Gehrig Schultz a știut care este forța internetului. De aceea și-a pus unealta, Tony Paduano, să suprime acest site. A reușit să-l concedieze abuziv pe Viorel Dumitrescu fondatorul site-ului. Instanța a stabilit concedierea abuzivă. Viorel Dumitrescu a primit despăgubiri reprezentând beneficiul nerealizat din salariu. Nu a existat o răspundere individuală a vinovaților.
Compania a plătit și toți acționarii au pierdut. Pot spune că acum se aplică zicala românească: Cine greșește merită să fie premiat. Acum sindicatul este subordonat intereselor administrației. Salariul se incasează o dată pe lună și atunci, cât de curând, când nu se va mai încasa salariul, se va sparge Buboiul.
Internetul în afară de volumul mare de informație înseamnă și o mare bălăcăreală. Unii oameni înțeleg greșit libertatea de exprimare. Chiar dacă ești anonim trebuie să fi responsabil.
Alții, care sunt la butoane cenzurează comentariile care nu sunt pe placul site-ului. După ce am luat la cunoștință de materialul difuzat la Antena 3 cu 3-4 luni în urmă, am făcut diverse comentarii. De mai mult timp ele asteptă în carantină.

Sursa http://www.razbointrucuvant.ro/recomand ... -romaniei/
[…] Punctul de intalnire cu DINU C. GIURESCU si ILIE SERBANESCU despre GAZELE DE SIST. Unde se duc res… […]
1. pe 09 Mar 2014 la 20:27 # 13. Niculae
Comentariul dumneavoastra asteapta aprobarea.
Invatatura ortodoxa m-a format sa nu mint si sa nu tainuiesc ceea ce stiu.Nu va bucurati ca Radu Tudor minte poporul cu televizorul. Masinariile prezentate de Radu Tudor se numesc Vibratoare, generatoare de semnal seismic si au 35 de tone. Geofonul este un receptor, un traductor de semnal seismic in semnal electric si are sub 200 grame. Conducatorul unui vibrator este sofer si operator. El este roman. Inginerul de service al vibratorului este tot roman. Numai Board-ul lui Prospectiuni este format din expati . Expatii nu au functii de executie in Prospectiuni. In Romania s-au facut prospectiuni cu vibratoare inca din 1977. Prospectiuni asigura locuri de munca in tara si in strainatate. Din petrol statul a incasat o redeventa de 4% si datorita lui Ponta incaseaza 6% acum. Este o minciuna ca investitorul strategic incaseaza 94%. Este rusinos ca un fost ministru de finante insinueaza acest lucru. Investitorul trebuie sa plateasca prospectiunea, are salariati, are cheltuieli de productie, platesta impozit pe profit 16%, TVA 24% , darile angajatorui catre stat, etc.
Toti cei trei: Radu Tudor, Dinu C. Giurescu si Ilie Serbanescu trebuie sa se caiasca si sa ceara iertarea pacatelor lor savarsite cu stiinta.

http://hotnews.re/punctul-de-intalnire- ... 8087Bottom of Form
0 thoughts on “Punctul de întâlnire: Geofonii, maşinăriile care au împânzit câmpurile din România pentru explorarea gazelor de şist”
1. Niculae on 11 martie 2014 at 6:48 said:
Your comment is awaiting moderation.

Radu Tudor este alaturi de drum. Radu Tudor minte poporul cu televizorul in anul 2013,2014. Am crezut ca metoda din 1990 a disparut.Utilajul prezentat de Radu Tudor se numeste Vibrator, generator de semnal seismic si are 35 tone. Geofonul este receptorul,traductorul semnalului seismic in semnal electric si are sub 200 grame. Vibratorul este condus de un sofer roman,iar inginerul de service este tot roman.
Romania are olimpici la matematica si specialisti de valoare. Expatii la Prospectiuni sunt doar in Board. Investitorul strain nu castiga 94% asa cum au aratat invitatii lui Radu Tudor.Investitorul are cheltuieli de productie, plateste TVA 24%, impozit de profit 16%,salarii, dari aferente, etc.

http://mass-media.ro/2013/10/13/punctul ... -explorare
Radu Tudor este alaturi de drum. Radu Tudor minte poporul cu televizorul in anul 2013,2014. Am crezut ca metoda din 1990 a disparut.Utilajul prezentat de Radu Tudor se numeste Vibrator, generator de semnal seismic si are 35 tone. Geofonul este receptorul,traductorul semnalului seismic in semnal electric si are sub 200 grame. Vibratorul este condus de un sofer roman,iar inginerul de service este tot roman.
Romania are olimpici la matematica si specialisti de valoare. Expatii la Prospectiuni sunt doar in Board.
Investitorul strain nu castiga 94% asa cum au aratat invitatii lui Radu Tudor.Investitorul are cheltuieli de productie, plateste TVA 24%, impozit de profit 16%,salarii, dari aferente, etc. Nu ma asteptam la o prezentare atat de tendentioasa a unui ex ministru de finante.

Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 26 Mar 2014, 08:34

După primul an de Geofizică, îmi auzeam colegii, că de abia așteaptă să dea firul ierbii ca să meargă pe teren. Atunci geofizica dura cca 8 luni pe an. Acum prospecțiunea durează patru anotimpuri. Pentru câteva zile am fost la țară unde deja a dat colțul ierbii și am început lucrările de primăvară, tăierea viței de vie, cercuirea, tăierea pomilor fructiferi, stropirea lor, insămânțarea arpagicului și altor semințe. În drumul meu am găsit semne ale activității de prospecțiune.În satul Pitulicea, comuna Glodeanul Sărat, am găsit un cablu portocaliu care traversa drumul comunal fără să fie protejat de papuci sau să aibă stâlpi de traversare a șoselei.La LAEG se aude acest lucru? Stop Card. La ieșirea din Pitulicea era parcat un camion cu număr de SPG și lângă el un microbuz de Dolj. Alte microbuze erau parcate pe E 85 între Cotorca și Ciocârlia. Cine este din Dolj și are interese de transport, hai sus, hai sus. Gehrig, ar trebui să înțelegi măcar acum ce înseamnă externalizare. Mai erau și alte linii de profil întinse paralel cu E 85. M-am bucurat pentru salariații lui Prospecțiuni care au de lucru și au acces pe teren.
Aseară mi-am citit e-mail-urile sosite în lipsa mea. Un e-mail de la Facebook mă întreba dacă cunosc anumite persoane deoarece nu îi validasem încă prieteni. L-am validat ca prieten și pe Ovidiu Tender care dă de lucru la peste 2600 de oameni numai la Prospecțiuni. Am primit și confirmarea de la Ovidiu Tender că sunt prietenul lui de Facebook. Să nu se înțeleagă altceva.
De fapt nu cred că am scris ceva neadevărat despre Ovidiu. Pentru că sunt mai bătrân și am o experiență mai mare ca el în seismică, poate l-am mângâiat de câteva ori pe cap, atunci când era cu globul pământesc în mână și arăta ceva acolo legat de Africa. Am studiat toți prietenii lui Ovidiu dinTimișoara, din zona Justiției, mediatori etc. Dintre toți mi-a sărit un prieten mutual a lui Ovidiu: Victor Ciutacu, actualmente la Romania TV, care a fost la Antena. La un moment dat soția lui Victor Ciutacu era cenzor la Prospecțiuni.
Pe 19 martie 2014 am fost la Muzeul Geologiei, unde Dr. Octavian Colțoi de la IGR, a prezentat o comunicare legată de gazele de șist. Cu această ocazie mi-am mai lămurit anumite probleme legate de gazele de șist. De la această prezentare nu au lipsit activiștii. Ei erau împrăștiați în toată sala. Aveau tablete, camere video și au înregistrat toată prezentarea și discuțiile. Am constatat stilul, perseverența și agresivitatea. Obiceiul acestora este de a fragmenta prezentarea și de a monopoliza discuția pe tema fracturării hidraulice. Chiar de la început o fătucă din primul rând, care nu avea cunoștințe tehnice de specialitate a întrebat ce înseamnă in situ*. Apoi organizatorul a atras atenția că întrebările se pun la sfârșitul prezentării. La sfârșitul prezentării, fătuca noastră a pus un fluviu de întrebări. A urmat apoi o altă fătucă mai purie care a început să facă o expunere de motive, despre fracturare, despre sănătate, despre consumul de apă în cazul fracturării, fără să pună o întrebare. O a treia fată din public, a întrebat dacă are și ea dreptul la o întrebare, și dacă da, atunci îi cedează timpul primei fătuci. Octavian Colțoi este un tip prea delicat și instruit pentru a face față unor astfel de persoane. Am descris aici aceste aspecte ale acestor activiști pentru ca Prospecțiuni să știe cum trebuie să reacționeze cu ei.

Al dumneavoastră,

Niculae Dobrescu

* in situ = on site = în sondă
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 05 Apr 2014, 07:26

La sfârșitul lui martie am plecat la țară, la munca câmpului, de unde mai scot și eu ceva de mâncare ca pensionar. În Movilița, am văzut 4 camionete Toyota încărcate cu materiale care mergeau în coloană spre București. Apoi am mai întâlnit alta rătăcită. În porțiunea de drum unde cu alte ocazii mai vedeam activitate de prospecțiune era liniște. Cînd am revenit în București am luat contact cu realitățile.

http://www.ziarpiatraneamt.ro/s-dispus- ... uni-neamt/
In judetul in care eu merg si dau declaratii in fata organelor de ancheta pentru ce scriu despre Culita Tarata in timp ce tovarasul si altii ca el nu sunt luati de rost de nimeni pentru ce fac, iata ca din nou am avut dreptate contrar tuturor explicatiilor si chiar a actelor oficiale emise de Consiliul Judetean Neamt.
1. Parchetul a dispus incetarea lucrarilor de prospectiuni pe teritoriul judetului Neamt pana la intrarea in legalitate.
2. S-a deschis dosar penal pentru suspiciunea de infractiune de tulburare de posesie pusa in sarcina celor de la Prospectiuni SA.
3. S-a deschis dosar penal pentru folosirea neregulamentara a explozibililor pe teritoriul judetului Neamt de catre cei de la Prospectiuni SA.
4. S-a deschis dosar penal pentru executarea de lucrari de prospectare neautorizate de catre cei de la Prospectiuni SA .
Cam ce ar mai fi de spus ? A da … am impresia ca cineva ne-a luat pe toti de prosti deoarece aceeasi firma, Prospectiuni SA in data de 27.10.2013 a cerut Autorizatie de constructie pentru lucrari de prospectiune seismica in judetul Timis. Autorizatia de constructie a fost emisa de catre Consiliul Judetean Timis. Pai cum o fi asta, la Timis este alta lege decat la Neamt? Pe ce oare s-au bazat cei de la Prospectiuni SA in momentul in care in alte judete au solicitat autorizatii de constructie si in Neamt nu ?
In fine, discutiile sunt multe, dar DNA si alte autoritati care ar trebui sa se sesizeze ca a fost fentata plata unor autorizari probabil dorm la ora asta, asa ca pentru cei de la CJN care ziceau ca nu trebuie autorizatie de constructie pentru prospectiunile din Neamt le aratam noi cum arata o astfel de autorizatie data aceleiasi firme pe aceleasi lucrari executate la Timis. In cazul in care nu sunt corupti ci doar incompetenti, poate au nevoie de o sursa de inspiratie.

Apoi am intrat pe PRSN și am aflat alte știri. Fondul de investiții Palmer vinde acțiuni. Înscrierea pe lista ședinței din 29 aprilie a AGOA, AGEA, a înființării de branch în patru țări africane: Angola, Republica Arabă Egipt, Namibia, Kenia. Kazahstanul era deja înscris pe ordinea de zi a discuțiilor. Asta înseamnă 5 manageri și alte cheltuieli.

http://www.wall-street.ro/articol/Compa ... frica.html
Ovidiu Tender vrea sa deschida reprezentante ale firmei Prospectiuni in patru state africane
3 Apr 2014
Omul de afaceri Ovidiu Tender pariaza tot mai mult pe Africa: firma sa Prospectiuni Bucuresti vrea sa deschida 4 reprezentante pe continentul african, in Angola, Egipt, Kenya si Namibia.
Cele mai bune companii recruteaza pe eJobs. Aplica acum!
Propuenerea va fi suspusa aprobarii AGA, programata pentru 29 aprilie, potrivit unui comunicat al companiei transmis joi Bursei de Valori Bucuresti. Ovidiu Tender detine 55,7% din actiunile Prospectiuni, prin firma Tender SA Timisoara, iar SIF Muntenia (SIF4) are un pachet de 11,82%. Alti actionari cumuleaza restul de 32,4% din capitalul companiei, scrieMediafax.
Compania a raportat pentru anul trecut venituri de 415,4 milioane de lei (94,2 milioane de euro), in crestere cu 20,5% fata de nivelul de 344,7 milioane de lei inregistrat in 2012. In perioada analizata, Prospectiuni a inregistrat un profit brut de 35,2 milioane de lei, mai mare cu 56,4% comparativ cu castigul de 22,5 milioane de lei din 2012.

Și în Serbia este un branch care consumă bani.
Astăzi, la ora 20 pe Canal D este o emisiune despre Pungești. Nu pierdeți ocazia.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA