[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4284: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4286: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4287: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4288: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
Forumul lucrătorilor din GEOLOGIE şi GEOFIZICĂ • Vezi subiect - Moșna, noiembrie 2013

Moșna, noiembrie 2013

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Moșna, noiembrie 2013

Mesajde N Dobrescu » 24 Noi 2013, 14:41

Mulți oameni care m-au cunoscut personal știu cine sunt. Alții m-au cunoscut prin ceea ce scriu. Nu sunt plătit de nimeni pentru ce scriu. Nu sunt avocatul lui Tender. Nici al lui Gehrig Schultz. Nu reprezint nici Prospecțiuni SA. Mă reprezint numai pe mine și ca un om responsabil când scriu ceva mă gândesc și la urmări.
În zori, am aflat de pe internet ce s-a întâmplat cu o săptămână în urmă la Moșna. Sunt îngrozit. Nu-mi este teamă pentru ființa mea, pentru că ființa mea este neimportantă. Dar faptul că autoritățile nu intervin îmi dă senzația de nesiguranță. Plătesc bugetari din pensioara mea care sunt de poză. Poliția nu există atunci când ai nevoie de ea. Ea este preocupată numai să gonească precupețele care vând în locuri nepermise, neamenajate, mărar, pătrunjel și leuștean. Ce mușchi au acești polițiști. În apropierea lor sunt negustorii de țigări netimbrate. Marea evaziune. Poliția este de ani de zile oarbă ca și Justiția.
Sunt un participant la evenimentele din ianuarie 1990. Am fost golan în Piața Universității. Nu sunt pentru violență. Sunt pentru dialog, pentru dezbatere de idei. Sunt îngrozit că un semen de-al nostru poate trage cu pistolul în fața unei femei sau chiar în ochiul ei. Pentru nicio circumstanță acesta nu poate rămâne printre noi în libertate. România a avut un Râmaru. Dar Nicolae Ceaușescu le-a dat un ultimatum milițenilor și le-a spus că nu vor primi retribuția până când nu-l vor găsi pe asasinul de femei.
Am citit articolele în serie, de la diverse ziare care arată că protestatarii au obținut o victorie în lupta cu Prospecțiuni SA. Alăturat erau poze cu persoane care victorioase cărau cabluri portocalii în Marea decablare de la Moșna. Erau și copii. Toți sunt infractori. Ei au înlăturat probele de la locul lor.
Dacă Prospecțiuni SA a intrat abuziv pe terenul lor, atunci trebuie să răspundă. Acum nu mai există școală de corecție pentru minori și atunci infractorii majori îi pun pe minori la înaintare. Tot ce a fost scris în ziare reprezintă apologia infracțiunii. După pozele din ziare, Poliția trebuie să vadă dacă toți cei care cărau cable erau proprietari de terenuri sau dacă cei care și-au dat acordul de acces pe teren au încălcat convenția.
Jandarmeria care are atribuții în păstrarea ordinii publice este jalnică.
Am văzut un filmuleț în care o gloată aleargă după o mașină de teren încărcată cu cabluri. Unul dintre participanți încearcă să se arunce în fața mașinii și apoi se plânge că șoferul era să treacă peste el. Dar ce gânduri avea această gloată isterizată? Să-l linșeze pe șofer. Șoferul era un angajat al firmei care pentru a-și câștiga existența, a plecat de acasă și lucra pe toate coclaurile. Mai mult de 10 ore pe zi cât era programul normal de lucru. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar acest salariat era prin prestația zilnică care o făcea, un animal de muncă.
L-am văzut pe Directorul de Proiect Gheorghe Dăianu luat în mașina Poliției, poate pentru a fi protejat, salvat de furia acestei gloate isterizate. Gloata cerea să-i fie puse cătușele. Pentru ce?
Moșule, ai peste 30 de ani de zile de muncă și cu grupa de muncă poți să devii pensionar cu pensia integrală. Te aștept la Fințești la un grătar, la o țuiculiță, la un vin natural. Viața este scurtă. Vino să ne plimbăm prin Europa. În România nu mai este de trăit și de muncit. Moșule, nu vreau să te văd cu geaca peste cătușe. Copii tăi au ce mânca. Și apoi GFD a trecut. Nu mai există nici la mașină.
Personal nu pot înțelege protestele din ultima vreme din România. La Roșia Montană, oamenii vor locuri de muncă, în Moldova nu vor gaze de șist, nu vor locuri de muncă. Dar toți vor butelie, vor motorină, vor benzină. Nimeni nu mai vrea să circule cu căruța cu coviltir. Nici măcar nomazii.
Este timpul să comentați. Nu puteți să stați tot timpul deoparte. România este și a voastră. Dacă va mai fi.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Re: Moșna, noiembrie 2013

Mesajde N Dobrescu » 29 Noi 2013, 14:27

Greșala permanentă a vieții mele este că nu am stat deoparte. În 1978 am deschis proces lui IPGGH, pentru că nu primeam drepturi salariale conform Decretului 388/1976. Ceilalți cu care lucram și erau nemulțumiți au stat deoparte. Am obținut drepturi pentru toți. După 1990, am fost solicitat să fiu lider de sindicat pe LAEG. A fost singura dată când am stat deoparte. Nu m-am înscris nici măcar în sindicat. Material am pierdut mult pentru că am stat deoparte. De fapt de o anumită parte.
Atunci când a apărut Geoforum nu am putut să mai stau deoparte. Aveam ceva de spus și am făcut-o. Mi-am asumat și posibila bălăcăreală a comentariilor anonime, care până acum pe acest forum nu s-a întâmplat.
De ce nu este bine să stai deoparte? Pentru că alții care nu au nimic de zis se mobilizează.
Este bine ca o mână de activiști ecologiști să hotărească dezvoltarea și prioritățile României? Nu numai că sunt plătiți de niște ONG-uri a căror finanțare este dubioasă, dar chiar fac jocul unor Companii și țări ostile României. Ați văzut reacția comunității europene la apropierea noastră de China. Europa bogată, are nevoie de o vacă docilă de muls. România.
La nivel mondial mai există cărbune pentru 300 de ani. România mai are rezerve de gaze cunoscute pentru 15 ani, iar noi ne opunem Prospecțiunilor.
De câțiva ani, MILEA , probabil colegul nostru de Forum, spunea că ne trebuie o lege pentru prospecțiuni. Prospecțiuni SA, liderul serviciilor geologice și geofizice nu a făcut nimic pentru acest lucru, nu a avut o inițiativă legislativă. Gehrig Schultz este preocupat doar ca să-și încaseze bonusul și când treburile nu vor mai merge bine își va lua cardul și va pleca pe alte meleaguri.
Prospecțiuni SA a fost gonită de pe terenurile mănăstirești de la Putna.
Prospecțiuni SA a pierdut războiul din Marea Revoluție de la Moșna, a suferit Marea decablare de la Moșna și pierderi de cca 100,000 de euro.
Probleme sunt și în județul Constanța.
O altă fumigenă este lansată și la Timișoara, legată de faptul că exploziile folosite la prospecțiune vor deranja groapa de gunoi a Timișoarei care nu este protejată cu membrană.
Fondul de investiții Palmer își vinde acțiunile PRSN.
Colateral, faptul că firma maghiară Acoustic Geophycal Services nu a avut toate acordurile și a fost oprită, aruncă o îndoială asupra tuturor prospecțiunilor.
De curând, în județul Constanța, la Albești, Chevron, a prezentat o informare legată de gazele de șist care a fost tulburată de activiști ecologiști. La Mangalia, o adunare care trebuia să se desfășoare, nu a mai avut loc și s-a terminat cu îmbrânceli.
Populația globului a depășit 6 miliarde și ea are nevoie de hrană și energie. Energiile verzi, alternative, nu pot înlocui încă energiile tradiționale.
În Japonia a avut loc un accident nuclear, a avut loc o poluare radioactivă, dar japonezii s-au pus pe treabă pentru depoluare. Sigur vor fi repercursiuni pentru cei împlicați nemijlocit în depoluare, dar Japonia va merge înainte.
Lukoil a depoluat o haldă istorică și pe terenul depoluat a construit un parc fotovoltaic, dar acest lucru este prea puțin.
Am văzut un film pe Digi legat de tăierea pădurilor în Rusia. Acolo, după tăiere trebuie replantată pădurea. În România nu ai nicio obligație. Tăiera în continuare a pădurilor va duce la deșertificarea României. România se va confrunta cu tot mai multe fenomene meteo extreme.
De mult timp am scris pe acest forum că redevența la aur în România este mică, față de redevența în Africa de sud de 25%. Guvernul a vrut să mărească redevența în minerit la 6% și legea nu a trecut în parlament. Existau protestele oamenilor de bine.
Ioana sau Traian Băsescu au cumpărat 290 hectare de pământ. Elena Udrea a cumpărat numai 90 hectare de pământ. În viitor, prospecțiunile și exploatările de gaze și petrol se vor face numai pe marile terenuri private.
Jocurile sunt făcute.
Cu toate că Prospecțiuni SA are contracte încheiate, din cauza protestelor și a lipsei de acces pe teren , se va prăbuși. Vor fi din nou disponibilizari colective cu sau fără compensații.
Acum când nu mai pot da timpul înapoi mă gândesc dacă am făcut bine că am stat 42 de ani în Geofizică. Electronica a evoluat foarte puternic datorită cerințelor Geofizicii. În anii în care eram student, cea mai slabă specializare în electronică era la telefonie și centralizări și semnalizări feroviare. Acum telefonia este în top. Este drept că între timp s-a descoperit microprocesorul.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
Ultima oară modificat de N Dobrescu pe 11 Dec 2013, 11:38, modificat 1 dată în total.
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 01 Dec 2013, 08:20

Probabil ieri, a avut loc la Șag, în județul Timiș, o întânlire cu localnicii care a ieșit cu scântei așa cum spune presa. Localnicii se opun explorărilor. Se tem de cutremure,de poluare, se tem pentru sănătatea lor. Primarul localității, care este ales de cetățeni, este de partea cetățenilor. Dacă va trebui să aplice hotărâri de guvern, va fi de partea guvernului.
Asigurările Chirurgului de la Prospecțiuni SA că impactul asupra mediului este nesemnificativ, nu a putut să-i liniștească pe localnici. În Prospecțiuni SA, toți au o poreclă. Eu eram Caporalul.
Și de această dată activiștii ecologiști și-au făcut datoria. Prin monopolizarea discuției, prin deturnarea discuției, prin injectarea confuziei și îndoielii în mintea localnicilor.
Prospecțiuni SA s-a prezentat la discuție folosind trei Jeep-uri, cu hărți, dar fără un proiector și alte mijloace moderne de prezentare. La un moment dat, cineva de la Prospecțiuni a spus Hai să plecăm! Cu aroganța de care dau dovadă unii salariați cu funcții de la Prospecțiuni, sigur, Prospecțiuni va pleca și din Banat.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 03 Dec 2013, 08:24

Era în 1970 sau 1971 când dr. Dicea Oprea, a adunat în sala de ședințe pe toți tinerii de diverse specialități și ne-a prezentat o hartă a României cu zonele în care s-au făcut prospecțiuni. Mai erau câteva zone albe în munți unde nu erau executate lucrări. Erau și zone care erau dublate cu diverse tipuri de stații de înregistrare sau metode geofizice. Concluzia finală a fost că până în anul 2000 vom avea de lucru. Am depășit anul 2000 și încă mai lucrăm.
Aparatura de înregistrare geofizică a cunoscut o dezvoltare uriașă. De asemeni și programele de prelucrare a datelor seismice. În privința surselor de generare, dinamita ,vibratorul, ciocanul, sunt des folosite și alte noutăți spectaculoase nu au apărut.
Acum în Banat sunt oameni care se întreabă și întreabă de ce se mai fac prospecțiuni , deoarece acestea s-au mai făcut și atunci nu poate fi vorba decât de prospecțiuni pentru gaze de șist. Chirurgul nu știe să explice aceste lucruri oamenilor . Ba mai mult, își pierde răbdarea atunci cînd reporterul îl întreabă același lucru. În interviul pentru un post de radio din Constanța, Chirurgul îl trage de urechi pe reporter spunându-i: Vă aduceți aminte ce v-am spus acum câteva minute ? Cu presa trebuie să ai altă relație.Gehrig Schultz ai nevoie de mine. I am the best. În comunicare.
Ieri, la Pungești au fost deplasate utilajele pentru începerea forajului de explorare. Activiștii ecologiști și localnicii nu au fost pregătiți pentru această mișcare. Au fost deplasați 250 de jandarmi. Ei vor sta acolo în frig. Vor fi iritați că nu stau lângă nevestele lor și intervențiile lor vor fi în forță.
Aparent, în Dobrogea și Timiș este liniște. Activiștii ecologiști vor căuta o breșă.
În 1969 s-au început lucrările de prospecțiune marină, dar înainte de 1969 s-au executat lucrări de prospecțiune seismică în Dobrogea. Șeful brigăzii de înregistrare a fost Pelin Anton.
Ulterior se punea problema legării datelor geofizice de pe mare cu cele de pe uscat. Astfel, IGG a achiziționat un Sparker și am mers cu profilele spre țărm de la adâncimea apei de cca 10 metri de unde am început noi, până acolo unde a putut să intre nava Mangalia fără să se pună pe uscat.
În Dobrogea este petrol. În perioada cînd noi făceam prospecțiuni seismice pe mare, Bulgarii extrăgeau petrol cu o sondă instalată în apropiere de cap Șabla. Sonda era instalată pe un dig.
Perioada de lucru în Dobrogea de sud este de 8 luni. Pînă atunci este timp lung. Acum este liniștea care precede furtuna. Prospecțiuni SA va intinde coarda la maxim și va mării producția pentru a termina contractul cu Chevrom. Câți vor mai muri iarna aceasta de la Prospecțiuni? De moarte naturală. Să așteptăm. Dar până atunci trebuie să ne pregătim pentru petrecerea de firmă de
săptămâna viitoare.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 07 Dec 2013, 07:32

Prospecțiuni SA merge din greșeală în greșeală spre căderea finală. Nu știu cine îi consiliază. De Sf. Nicolae a împărțit 6000 de pachete elevilor Școlii Generale din Moșna, Stephan Ludwig Roth. Pachetele conțineau caiete, carioci, o ciocolată și o portocală. Nu au uitat să le atașeze nefericitul mesaj: Colaborarea dumneavoastra în cazul furturilor și vandalizărilor scutește comunitatea de neplăceri provocate de implicarea organelor de poliție în anchetă și percheziții. Vă mulțumim.
Comentariile au și apărut pe internet. Delațiunea copiilor față de părinți era o obișnuință pe timpul NKVD-ului. Nu este nici un comentariu favorabil pentru Prospecțiuni SA. De comentariile nefavorabile de pe internet Prospecțiuni SA poate scăpa doar anul viitor, o dată cu impozitarea internetului.
Nu trebuie să uităm că în euforia generală de la Moșna, copii au fost participanți la Marea decablare de la Moșna.
Nu cunosc ca Prospecțiuni SA să fi făcut ceva de Sf. Nicolae pentru copii salariaților, cel puțin în perioada în care eu am fost salariat.
Și eu am primit din partea lui Prospecțiuni SA un cadou de Sf. Nicolae. Marți am primul termen de recurs în procesul cu Prospecțiuni SA privind eliberarea unei adeverințe, obligația de a face. Potrivit Codului Muncii, art.35, alin.5, angajatorul este obligat să emită salariatului date despre salariu, perioada lucrată, etc. Prospecțiuni SA nu respectă nicio lege. Nici măcar legile bunului simț.Am lucrat pentru Prospecțiuni SA 42 de ani, o viață de om. Prospecțiuni SA este arogantă. Această aroganță o va duce la pierzanie. Gehrig Schultz, ți-am spus că orice proces înseamnă publicitate negativă. Gehrig Schultz, ți-am spus că ai nevoie de un prieten. Gehrig Schultz vei rămâne fără nici un prieten.
Acum va trebui să focusăm pe petrecerea de firmă de sâmbăta viitoare. Anul acesta, petrecerea va avea loc în același loc, dar la etaj.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 07 Dec 2013, 19:37

Am preluat din ziare că au fost distribuite 6000 de pachete la Școala Generală din Moșna. Aici este o greșeală de un ordin de
mărime. Comuna Moșna cu satele aparținătoare are 3200 de locuitori.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 17 Dec 2013, 11:16

Aseară, la Știrile PROTV, am văzut un interviu cu un protestatar de profesie de la mitingul spontan și neautorizat, în legătură cu Codul Penal. Emisiunea poate fi văzută în reluare pe voyo.ro.
Una dintre profesiunile de nișă apărută de curând este și cea a protestatarului de profesie, de serviciu. Pe acest protestatar l-am văzut în câteva filmulețe de pe youtube. Era protestatarul de week-end și participantul la Marea decablare de la Moșna. Atunci a câștigat o luptă și a crezut că va câștiga toate bătăliile și a venit și la București. Aseară era cam șifonat. Probabil Jandarmeria din București l-a mângâiat cu blândețe pe fața care acum era tumefiată. A pomenit ceva și de Willy Schuster. Să fi fost și acesta la București după marea euforie de la Moșna?
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 28 Dec 2013, 14:20

Zilele trecute s-a consumat la Tribunalul Brașov ultima sedință în procesul dintre Asociația Neuer Weg din Făgăraș și Fundația Eco- Civica București versus APM Sibiu privind suspendarea Deciziei 56/05.04.2013 în legătură cu impactul de mediu pe care îl au lucrările de prospecțiune în județul Sibiu. Asociațiile au obținut interzicerea lucrărilor de prospecțiune în județul Sibiu.
Asociațiile au fost reprezentate de av. Radu Crișan, ecologist Dan Trifu, vicepreședinte Eco-Civica și av. Cătălin Rădulescu. În susținerea lor, aceștia arată că Decizia încalcă Anexa 3 a HG 445/2009 privind impactul asupra mediului, cât și art.15 și 16 din HG 445/2009. Prospecțiuni SA este arogantă și nu a știut să urmeze toți pașii ca să facă treaba beton. Chirurgul a crezut că a găsit o frază cu impactul nesemnificativ asupra mediului și s-a lăsat pe tânjală.
Când a apărut acest forum, Prospecțiuni SA a crezut că poate să-l oprească folosind forța. A concediat pe fondatorul forumului, a făcut presiune asupra celorlalți care colaborau, a blocat accesul din interior. Prospecțiuni SA a adoptat o poziție greșită, mai ales că impactul internetului este mare.
Citesc pe internet despre calitatea lucrărilor efectuate de Prospecțiuni SA în perimetrul RG 03 Transilvania Sud pentru perioada noiembrie-decembrie 2013, perimetru concesionat de Romgaz. Raportul este efectuat de Geoseismic Consulting SRL prin persoana Directorului executiv George Crasanoiu. Raportul are un preambul în română, germană și engleză în care arată că rata detonărilor controlate este de 3,6-10% pentru Moșna și Alma Vii.
Sunt descrise nereguli privind manipularea explozibilului, adâncimea sondelor, burajul etc. Firma de consultanță a mai făcut rapoarte despre Prospecțiuni SA în 1995 și 2000. Prospecțiuni SA nu reacționează în nici un fel pe internet. Prospecțiuni SA este preocupată de petrecerea triumfalistă de firmă, de sărbătorile Crăciunului ,de Revelion.
Prospecțiuni SA, unui lider al serviciilor geologice și geofizice din România nu-i este permis să facă prostii, adică rabat la calitate.
Ce este scandalos în această problemă? Romgaz este o firmă de stat și dacă lucrările nu sunt executate cu acuratețe, atunci nu se obțin informații noi de care are nevoie clientul. Clientul a cheltuit 40 milioane de euro.
În amorțeala lor, cei de la Prospecțiuni SA nu ies să spună că au fost goniți de localnici și au rămas sonde preîncărcate care pun în pericol viața oamenilor. Localnicii sunt insistenți, dau telefon la 112, îi cheamă pe cei de la ISU, sunt păzite sondele noaptea și explodate ziua. Există pe internet imagini cu doi copii care sapă cu un băț ca să scoată explozibilul din sondă.
Este evident că sunt acțiuni bine pregătite impotriva descoperirii și exploatării resurselor României. Acum nu este bine să stai nepregătită și indiferentă Prospecțiuni SA pentru că va veni Apocalipsa peste tine. În cifra de afaceri, lucrările din țară reprezintă 70%. Nu poți să faci nazuri și să spui că vei lucra afară.
Tuturor vizitatorilor acestui forum le urez: La mulți ani!
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA