Cristina Fartușnic a fost Internal Communication, Managing Editor al revistei Prospecting News. Ea nu mai este acum salariată la Prospecțiuni SA. În numărul 16, July 2013, găsim ultimul interviu cu Gehrig Schultz.
Nu mă voi referi acum la tot interviul cu Gehrig Schultz, ci numai la partea în care ne povestește cum și-a ales profesia.Citez:
Editor : What else would you have chosen if not geology?
G.S. : I knew what I wanted to do in life from very young. I wanted to be a geologist since I was 9 years old. I remember that I was playing with the other kids, throwing rocks at each other. I took a rock and looked at it carefully,what I saw was fascinating for me. I brought the rock to school, started to find out things about geology and soon I started to check every piece of rock in the front of my house.
Am scris articolul Cum am ajuns în electronică. Cred că aveam 14 ani când am câștigat un concurs școlar de monografii legat de uzina Electronica. Atunci mi-am ales eu profesia. Ei bine, Gehrig Schultz a fost foarte precoce. La vârsta de 9 ani și-a ales profesia. Adică era un elev de-al nostru de clasa a treia. Generația mea abia în clasa a patra învăța limba rusă cântând. Gehrig Schultz se juca cu pietrele și a fost fascinat de ele. Erau niște pietre obișnuite, nici măcar din acelea cu urme fosile. Eu sunt atent la tot ce spune Gehrig Schultz și sunt fascinat de asocierile de idei ale lui.
În numărul 13 din Știri Prospectate, din martie 2012, Gehrig Schultz declară: „Când eram mic Președintele John F. Kennedy a vorbit la un moment dat despre trimiterea pe lună a unui om și aducerea lui pe Pământ până la sfârșitul deceniului”. J.F.K. a trăit între 29 mai 1917 și 22 noiembrie 1963. Gehrig Schultz este născut în 11 mai 1964 și când s-a născut el, J.F.K. nu mai vorbea. Este drept că Neil Amstrong, primul om pe lună, a aselenizat cu Apollo 11 în iulie 1969, adică până la sfârșitul deceniului în care s-a născut Gehrig Schultz. Nefericit exemplu. Cifra 13 îi poartă ghinion lui Gehrig.
Gehrig Schultz go ahed.
Al dumneavoastră
Niculae Dobrescu