Din situația financiară de la 31 decembrie 2011 aflăm că la 1 ianuarie 2011 era constituit un provizion de 526,616 lei, iar la 31 decembrie 2011, provizionul era de 7,670,616 lei , deci provizionul net constituit a fost de 7,145,000 lei și a fost cheltuit în 2012 pentru bonusuri într-un club select de aleși. Împărțirea s-a făcut cu acordul lui Gehrig Schultz și sub patronajul lui Norin Popescu. Mai sunt două capitole :
-provizioane pentru pensii și obligații similare
-provizioane pentru impozite
Acestea sunt zero. Adică mulțimea vidă.
Și treaba a ținut.
Pentru anul 2013, provizionul propus la capitolul Alte provizioane este de 12,239,104 lei.
În ziua de 13 august 2013, am dat peste o știre a ziaristului de casă, Adrian Cojocar publicată în Ziarul Financiar, în care acesta arăta că după primele 6 luni din 2013, Prospecțiuni SA a înregistrat pierderi de 10,5 milioane lei ( 2,4 milioane euro) , care sunt cu 71% mai mari decăt în 2012. Aceste pierderi sunt datorate de modificările contabile în privința provizioanelor. Statul nu doarme. Are ac de cojoc pentru inginerii financiare.
În primul semestru din 2013, Prospecțiuni SA a realizat o cifră de afaceri de 133 milioane lei ( 4,9 milioane euro) , cu 29% mai mare fată de aceiași perioadă din 2012.
Anul trecut, cu ocazia primirii invitației de la petrecerea de firmă, persoane curajoase din SAEG, au întrebat despre bonus. În loc de răspuns, au primit cu diverse ocazii mită. O cană, un covrig, o bucată de pizza. Voi adevărații creatorii de producție materială în Prospecțiuni SA, meritați mai mult.
De ce scriu? Dacă în viața mea în IPGG am fost Singur împotriva tuturor, acum vă simt aproape. O medie zilnică de 150-200 accesări la articolele mele de pe Forum nu este la îndemâna oricui.
Al dumneavoastră
Niculae Dobrescu