Sunt surprins

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Sunt surprins

Mesajde N Dobrescu » 20 Ian 2013, 05:00

Am intrat pe internet ca să aflu mai multe lucruri despre Cezar Iacob. Îmi era mult mai ușor când eram în companie și aflam diverse lucruri, chiar dacă acestea erau folcklor.
Cezar Iacob mă surprinde prin discreția sa. Toți tinerii geofizicieni și mai ales geofiziciene din Prospecțiuni SA sunt pe Facebook sau Linkedin. Cine vizitează un profil, a mai vizitat pe Mihaela Horhocea sau Gehrig Schultz.
Cezar Iacob este cunoscut pentru activitatea sa din timpul studenției atât profesională cât și din punct de vedere organizațional. Anul trecut, la întânlirea anuală a SEG de la Las Vegas, USA, Cezar Iacob a primit Premiul de Onoare acordat cu scopul de recunoaștere a meritelor deosebite ale unor persoane care au contribuit la dezvoltarea geofizicii ca știință și profesie. Anul trecut s-a creat un precedent recunoscându-se meritele deosebite ale unui student, considerat a fi contribuit la dezvoltarea geoștiinței.
Ca student, Cezar Iacob, primește în anul 2004, premiul Mineralogia. Premiul îi este înmânat de ex-președintele Emil Constantinescu. Apoi în perioada 2005-2006 este ales președintele Bucharest Student Chapter. Ca student, Cezar Iacob a mai fost și membru al centrului de cercetare Lythos.
Cezar Iacob a demonstrat în perioada studenției un puternic spirit de leadership ca membru al SEG. Cezar Iacob a organizat Conferința Balcanică din 2005, a coordonat Tabăra de Geofizică din 2006 și 2007 prin colaborarea dintre Universitatea București și Universitate Standford din Marea Britanie, a organizat tabăra din 2008 prin colaborarea cu Universitatea Liberă din Berlin și prima Conferință Studențească Internațională de la București din 2010.
La festivitatea de acordare a premiului, Cezar Iacob afirma: Astfel de premii se acordă oamenilor în vârstă care și-au dedicat întreaga viață geoștiinței.
Președintele din 2004 al SEG, Peter Duncan, l-a contrazis: Puțini dintre noi, cei mai în vârstă, au avut un astfel de impact precum Cezar, care la cei 28 de ani ai săi, a reușit să se impună în comunitatea de geofizicieni.
Prospecțiuni SA este săracă în comunicatele sale. Personal nu știu când a fost numit Cezar Iacob în funcția de Vice President Bussines Development, Marketing and Strategy. Decernarea premiului a avut loc în 16 noiembrie 2012, iar numirea lui ar fi avut loc după alte comunicate de presă în 4 noiembrie 2012, după vacantarea postului deținut de Andrew Clark care a fost promovat în funcția de President.
Cezar Iacob este membru al Board-ului Romanian Society of Geophysics, al cărui General Secretary este Jean Gorie. Gehrig Schultz urmează un masterat la Universitatea București. Nu știu pe ce filieră a avut loc numirea lui Cezar Iacob: Jean Gorie sau Gehrig Schultz.
Prospecțiuni SA are o strânsă colaborare cu Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității București. Astfel, Prospecțiuni SA a sponsorizat aplicația de geofizică din Jurilovca în anul 2011. La această aplicație de utilizare a metodelor geofizice în optimizarea investigațiilor arheologice, a participat și Cezar Iacob. Prospecțiuni SA are colaborări cu Bucharest Student Chapter, o organizație studențească din cadrul Facultății de Geologie și Geofizică. Prospecțiuni SA a acordat burse unor tineri și angajează studenți în perioada vacanțelor studențești. Anual se organizează Tabere de geologie și geofizică sponsorizate de Prospecțiuni SA, de câteva zile, în care studenții au ocazia să cunoască compania Prospecțiuni SA și modul de lucru din teren.
Sunt surprins din nou că Prospecțiuni SA nu găsește un loc în pagina sa de web să-și prezinte astfel de oameni ca Cezar Iacob. La loc de frunte este Gehrig Schultz și echipa sa de expați.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Re: Sunt surprins

Mesajde N Dobrescu » 12 Feb 2013, 08:20

Din numărul 15 /2013 Știri Prospectate aflu că Gehrig Schultz urmează un doctorat la Universitatea din București , nu un masterat așa cum am scris mai sus. În acest caz, numirea lui Cezar Iacob nu este întâmplătoare. Nu știu care va fi teza de doctorat a lui Gehrig Schultz, dar din numărul 15 al Știrilor Prospectate îl văd pe Gehrig Schultz cernând sedimente. Cezar Iacob are preocupări legate de mineralogie.
Numele lui Gehrig Schultz îl găsesc alături de Dr. Victor Roșu, Dr. Ion Moroșanu și Liviu Bogdan în documentul de 7.22 Mb intitulat Exploring for large fields in Romania. Reversing the decline of produsing reserves. De asemeni, Gehrig Schultz mai este coautor alături de Ron Mc Whorter, Andrew Clark, Tim Branch și Malcolm Lansley în lucrarea de 13.4 Mb intitulată 3D Seismic operational optimization in the lusitanian basin Portugal.
Ce pot să vă spun cu certitudine este că Tudor Arghezi scria poezii în numele și pentru fiul său Baruțiu Arghezi.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA