M-am angajat la 1 august 1969. Era vineri.
Prima zi – instructaj de protecţia muncii 8 ore – Legea 5/65.
Pe 2 august a venit în ţară NIXON. Am fost la întampinare cu colegii mei Ing. Pelin şi Nicoară. Apoi pe 4 august am plecat la formaţie. Ce mult m-a iubit Negrescu. Nici nu m-am dezmeticit şi am plecat la formaţie. Îi sînt recunoscător lui Negrescu pentru grija lui.
Cîtă simetrie în viaţa mea. Am început cu americanii şi sunt concediat de americani.
Legea 5/65 prevedea printre altele că niciodată nu se pune în funcţiune un utilaj pîna cînd nu sînt luate toate măsurile de protecţie a muncii.
Şi noua lege prevede în esenţă aceleaşi lucruri. Cu cîteva luni în urmă am facut un STOP CARD în care arătam că sunt depaşite radiaţiile. Nu am primit nici un răspuns la acea hîrtie semnată şi nici nu am văzut modificări la Pelton.
În România, deadline pentru răspuns la o hîrtie semnată este de 30 zile.
Am facut alt STOP CARD. Chiar nu se ştie cum a murit părintele paratrăznetului Benjamin Franklin ?
Pot face în fiecare zi un stop card pentru că am subiecte.
Părinţii noştri i-au aşteptat pe americani 50 de ani.
Prima dată cînd au venit, au bombardat Teatrul Naţional de lînga Palatul Telefoanelor. Şi bulevardul Bonaparte cu bombe incendiare – azi Iancu de Hunedoara.
Au bombardat şi Valea Prahovei. Apoi ne-au abandonat şi s-a instaurat comunismul.
Au venit din nou. Şi ne-au abandonat din nou. Unde este grija pentru om ?
Am văzut Politica HSEQ a Prospectiuni SA.
- Feedback pozitiv din partea tuturor clienţilor şi colaboratorilor. Asta nu se referă la noi. Sîntem salariaţi.
- Reducerea riscurilor de accidentare în muncă şi îmbolnavire profesională.
Pe propria piele am văzut ce înseamnă analize medicale gratuite din partea companiei. Calul Troian.
I-am aplaudat sincer pe Nixon, Clinton şi Bush la venirea lor în ţara noastră. Nu m-a împins nimeni de la spate ca să-i văd.
Ce facem acum ? Ramînem statici ca să ne ascundem propriile greşeli ?
Ce merge rău trebuie îndreptat.
Dacă stau bine şi mă gîndesc, premiul pentru STOP CARD mi se cuvine.
Este vorba de sănătatea oamenilor . Vreţi mai mulţi impotenţi în această companie ? Mai mulţi care să acuze dureri de cap după ce vor fi concediaţi ? Probabil ca vreţi să platiţi daune materiale. Voi fi expertul lor. Şi martorul lor.
Iarăşi pentru dumneavoastră
Acelaşi,
N Dobrescu