STOP CARD

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

STOP CARD

Mesajde N Dobrescu » 27 Noi 2009, 00:13

M-am angajat la 1 august 1969. Era vineri.
Prima zi – instructaj de protecţia muncii 8 ore – Legea 5/65.
Pe 2 august a venit în ţară NIXON. Am fost la întampinare cu colegii mei Ing. Pelin şi Nicoară. Apoi pe 4 august am plecat la formaţie. Ce mult m-a iubit Negrescu. Nici nu m-am dezmeticit şi am plecat la formaţie. Îi sînt recunoscător lui Negrescu pentru grija lui.
Cîtă simetrie în viaţa mea. Am început cu americanii şi sunt concediat de americani.
Legea 5/65 prevedea printre altele că niciodată nu se pune în funcţiune un utilaj pîna cînd nu sînt luate toate măsurile de protecţie a muncii.
Şi noua lege prevede în esenţă aceleaşi lucruri. Cu cîteva luni în urmă am facut un STOP CARD în care arătam că sunt depaşite radiaţiile. Nu am primit nici un răspuns la acea hîrtie semnată şi nici nu am văzut modificări la Pelton.
În România, deadline pentru răspuns la o hîrtie semnată este de 30 zile.
Am facut alt STOP CARD. Chiar nu se ştie cum a murit părintele paratrăznetului Benjamin Franklin ?
Pot face în fiecare zi un stop card pentru că am subiecte.
Părinţii noştri i-au aşteptat pe americani 50 de ani.
Prima dată cînd au venit, au bombardat Teatrul Naţional de lînga Palatul Telefoanelor. Şi bulevardul Bonaparte cu bombe incendiare – azi Iancu de Hunedoara.
Au bombardat şi Valea Prahovei. Apoi ne-au abandonat şi s-a instaurat comunismul.
Au venit din nou. Şi ne-au abandonat din nou. Unde este grija pentru om ?
Am văzut Politica HSEQ a Prospectiuni SA.
- Feedback pozitiv din partea tuturor clienţilor şi colaboratorilor. Asta nu se referă la noi. Sîntem salariaţi.
- Reducerea riscurilor de accidentare în muncă şi îmbolnavire profesională.
Pe propria piele am văzut ce înseamnă analize medicale gratuite din partea companiei. Calul Troian.
I-am aplaudat sincer pe Nixon, Clinton şi Bush la venirea lor în ţara noastră. Nu m-a împins nimeni de la spate ca să-i văd.
Ce facem acum ? Ramînem statici ca să ne ascundem propriile greşeli ?
Ce merge rău trebuie îndreptat.
Dacă stau bine şi mă gîndesc, premiul pentru STOP CARD mi se cuvine.
Este vorba de sănătatea oamenilor . Vreţi mai mulţi impotenţi în această companie ? Mai mulţi care să acuze dureri de cap după ce vor fi concediaţi ? Probabil ca vreţi să platiţi daune materiale. Voi fi expertul lor. Şi martorul lor.

Iarăşi pentru dumneavoastră
Acelaşi,
N Dobrescu
N Dobrescu

Re: STOP CARD

Mesajde N Dobrescu » 29 Mar 2012, 14:51

În 2011, la o ședință de producție lunară, s-a găsit antrenorul să ridice problema că la echipele 19 și 11 există stații defecte și din această cauză nu se face producția. M-am informat de ce probleme sunt, am pregătit cele necesare și am plecat pe teren pentru intervenție. Nu am uitat să-mi iau pentru echipa 11 11 bucăți de formulare de Stop Card. Mai întâi am fost la Moșu, pe care l-am avertizat că voi scrie câteva Stop Carduri dacă găsesc nereguli în exploatarea stațiilor de radio. Acesta nu a avut nici o obiecțiune și mi-a explicat că se înregistrează locul de muncă unde este scris Stop Cardul . La echipa 11 am scris 1-2 Stop Carduri local și restul până la 11 le-am scris la Laeg,cu toate că subiectul era legat de lucruri de la echipa 11. Era un plan pentru numărul de Stop Carduri. Nu exista un interes ca situațiile semnalate să fie înlăturate. Atunci am vrut să transform această activitate de peste ocean în derizoriu. Când m-am întors din Portugalia, am scris câteva Stop Carduri și o propunere de înbunătățire.
La Chitila, pragul de la ușă era mai sus și a apărut o avertizare Pericol de împiedicare. Am spus că nu așa trebuie rezolvată problema. Trebuia făcută o rampă de-o parte și de cealaltă a ușii. La piața Obor așa este rezolvată această problemă. Avertizările trebuie să fie temporare, de exemplu atunci când este proaspăt spălat: Pericol de alunecare. Acum această activitate mi-a intrat în sânge și atunci când găsesc un mușuroi de furnici în curte sau un mușuroi făcut de orbeți, mă duc imediat și îmi confecționez o plăcuță de avertizare: Pericol de împiedicare. Va trebui să le explic și sătenilor acest lucru.
Înainte de venirea americanilor, se lucra cu proceduri. Atunci am făcut o propunere privind Instrucțiunile de lucru cu vibratoarele. Se numea acțiune corectivă și aceasta a fost luată în serios și în aceiași zi a fost transmisă tuturor echipelor datorită Directorului Mihai Oprea. După aceea orice propunere făcută de mine era sabotată de către conducere. Acest lucru nu mă deranja, pentru că îmi plăcea să moară pe limba lor și să se scalde în mediocritate. Niciodată nu am făcut un Stop Card ca să critic situația constatată. În același timp aveam și o soluție pentru remedierea neregulii.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu.
N Dobrescu

Re: STOP CARD

Mesajde N Dobrescu » 06 Apr 2012, 15:19

Am citit în numărul 13 din ȘTIRI PROSPECTATE că în 2011, numărul de Stop Carduri a fost de 4808. Articolul este scris de soția răposatului Ion Petrescu cu care am colaborat la calibrarea rețelei Hi-Fix. Ion era un ING. topograf de excepție. În cinci luni cât am lucrat în 2011 am scris 30-40 Stop Carduri. Asta înseamnă că au fost 100 de salariați la fel de productivi ca și mine. Dar în același timp înseamnă că au fost 4808 de abateri de la regulile de protecție a muncii. Câți salariați mai sunt acum în SC. PROSPECȚIUNI SA? După unele statistici, numărul salariaților este sub 2000. Cristina Petrescu, atunci când vorbești despre performanțele HSE, te rog să-mi spui dacă sunt luate măsurile legale de protecție a muncii la Pelton. NU uita că am făcut un Stop Card legat de acest subiect. Și mai mult nu uita că am mâncat radio pe pâine și am fost la o specializare chiar la Pelton în USA. Știu că nu voi primi nici un comentariu, nu pentru că nu aveți voie să citiți Geoforum, ci pentru că nu puteți intra în polemică cu mine, pentru că nu aveți argumente. La vârsta mea, îmi dau seama că toate articolele din Știri Prospectate suferă de festivism și de obediență. Știu ce derută crează prezența Cabinetului 2 în societate.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA