de V Dumitrescu » 28 Iun 2010, 18:30
DECIZIA FINALĂ (de după audiere): Rea intenţie, ilegalitate, abuz şi încercare de îngrădire a dreptului la opinie.
În urma “audierii” de pe 29.03.2010 mă aşteptam ca decizia să survină prompt. Nu a fost aşa. După câteva zile bune de aşteptare cu pulsul mărit (datorită, evident, aceleiaşi emotivităţi native), am fost în sfârşit chemat (prin "trimitere de vorbă" şi nu prin email sau telefon direct) pentru data de 02.04.2010 la RUM(HR) unde Felicia LUPU, directorul acestui departament, mi-a înmânat două documente:
1. Procesul verbal al şedinţei de audiere (teoretic întocmit de "comisia de audiere").
2. Decizia Directorului General şi Anexa la această decizie care cuprinde solicitări exprese.
Să le luăm pe rând.
Procesul verbal are numărul 2248 şi este din data de 02.04.2010 iar în conţinutul acestuia nu se regăseşte aproape nimic din ceea ce s-a discutat în timpul aşazisei audieri. Am constatat deasemenea că procesul verbal nu este semnat de unul din membri, deci nu este valabil în forma prezentată. Poate că acel membru care nu a semnat, nu a fost deacord cu ce se scria acolo. Toate concluziile din acest document sunt făcute cu rea credinţă, deoarece acestea nu coincid cu realitatea. Nu am afirmat niciunde ceea ce se arată în procesul verbal.
Se regăsesc acolo concluzii forţate, bazate pe citate trunchiate ale articolelor publicate de mine şi pe interpretări tendenţioase ale unor comentarii făcute de alţii.
În final "comisia" trage concluzia că sunt vinovat şi face propunerea către directorul general ca să fiu sancţionat cu avertisment scris.
După ce am citit conţinutul acestui proces vebal, am scris câteva remarci la finalul acestuia şi am concluzionat că nu sunt deacord cu niciuna din consideraţii şi nici cu propunerea de sancţionare cu avertisment scris.
Decizia Directorului General are numărul 2249, este datată deasemenea cu 02.04.2010 şi reia în mare concluzia "comisiei", invocând apoi nerealist câteva articole din Contractul Individual de Munca, din Codul Muncii şi din Regulamentul Intern iar la final decide conform propunerii. Avertisment scris.
Dar iată că după formularea deciziei, Gehrig Stannard SCHULTZ anexează incredibilul ! Condiţionarea deciziei de inadmisibila încercare de a-mi băga pumnul în gură. Mi se pune în vedere ca în termen de 2 zile să elimin de pe siteul şi de pe orice alt document public, orice referire la SC Prospectiuni SA şi la salariaţii acesteia, referiri care ar fi de natură să lezeze renumele şi prestigiul societatii (comerciale, evident).
Între timp, renumele societăţii a fost lezat chiar de către personajul articolelor postate de mine pe forum, Anthony PADUANO, prin simplul fapt că acesta a fost dat afară. Vicepreşedintele a fost alungat. Nu mai lucrează la Prospectiuni. De ce oare ? Pai atunci cum să fiu eu suspendat, audiat disciplinar şi chiar pedepsit pentru că am expus public o opinie care s-a dovedit a fi adevarată ? Individul a fost dat afara pentru că a lezat compania, iar eu am atras atenţia despre el şi tocmai acest aspect îmi este imputat. Cum vine asta ? Le arăt "hoţul" adevărat iar ei mă "arestează" pe mine! Hai că-mi place.
Toate aceste abuzuri, ilegalităţi, interpretări tendenţioase şi încercări de îngrădire a dreptului la liberă exprimare, vor fi tratate cu proces în justiţie. În consecinţa, am procedat la a SC Prospectiuni SA prin reprezentantul legal al acesteia, Gehrig Stannard SCHULTZ. Am contestat în justiţie atât decizia de suspendare cât şi decizia de sancţionare, solicitând instanţei de judecată anularea acestora.
Trebuie să menţionez că în intervalul cât eu am fost suspendat, cei câţiva colegi care au postat şi ei pe , au fost chemaţi de către Felicia LUPU la serviciul de resurse umane, unde li s-a propus să-şi şteargă propriile articole. Încercare de intimidare inadmisibilă. Nu le-au şters. Este clar şi evident că suntem în contiunare luaţi drept proşti.
Voi reveni,
Viorel DUMITRESCU
28 iunie 2010
Ultima oară modificat de
V Dumitrescu pe 30 Oct 2011, 23:30, modificat de 2 ori în total.