Prospecțiuni SA și Euro Insol

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Prospecțiuni SA și Euro Insol

Mesajde N Dobrescu » 19 Apr 2017, 22:06

De curând am dat peste documentele lunare pe care le publică Euro Insol. Euro Insol a fost desemnată de către instanță cu reorganizarea și scoaterea din insolvență a lui Prospecțiuni SA.
Rapoartele lunare se găsesc aici http://www.euroinsol.eu/portfolio/20/6/ ... lang=ro_RO
Cu câteva zile în urmă am postat pe grupul Prospecțiuni seismice o fotografie cu Guguianu Honoriu, subsemnatul și Mihai Pudrovschi. Un coleg de grup care mi-a dat Like la o serie de poze, m-a invitat să mai postez cu fotografii din anii tinereții mele. Guguianu Honoriu a fost tehnician electronist la Laeg și se ocupa cu stațiile de radio din companie și cu evidența mijloacelor fixe din secție.A lucrat în Laeg până în 1981-1982 când s-a pensionat medical și cred că a murit în 1986. Deoarece am terminat secția de radio am colaborat cu Guguianu încă de la angajare atât în companie cât și în afara ei.În 1971 m-am urcat pe vapor și mi-a dat un registru ca să țin evidența mijloacelor fixe de la mare. În Laeg aveam cca 500-600 stații de radio, 30 stații seismice și celelalte anexe, cred că în anii "70, erau cca 1000 de numere de inventar pentru mijloace fixe ale Laeg. Anual se făcea inventarierea mijloacelor fixe pe întreprindere. Pe listele de inventariere semna acela care avea mijlocul fix în dotare.Când în 1983 am rămas în sediu, șeful depozitului 05, m-a solicitat să fiu șeful comisiei de inventariere al magaziei. Erau cîteva mii de fișe de magazie.Pe fiecare fișă de magazie, trebuia să fie două semnături.Erau fișe cu 3000-4000 de șuruburi care trebuiau numărate. Totdeauna, eu dădeam a doua semnătură acolo unde prima era a lui Panseluța. Știam că verificarea ei este temeinică. Toți inginerii din Laeg făceau astfel de corvezi.
În rapoartele lunare ale lui Euro Insol, am văzut că în lunile octombrie și noiembrie 2016, tot personalul Laeg a participat la inventarierea mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar.Am văzut care au fost greutățile :
-lipsa unui stivuitor
-numarul mare de canale
-numarul mare de bretele și cabluri
-faptul că oamenii au plecat și nu au predat inventarele
Dotarea de teren a echipelor era ținută în containere.Fiecare container trebuia sa aibă un inventar. Nu dintr-o dată personalul companiei a ajuns la 271 persoane.În ultimii ani ai erei Schultz, eu nu am mai prins inventarieri. Și eu aveam mijloace fixe în exploatare și ar fi trebuit să semnez undeva. Când ridicam o problemă legată de modul de exploatare al stațiilor de radio, mi se băga pumnul în gură. Gehrig Schultz spunea: Am făcut 350,000 euro pe zi, iar Directorul de proiect spunea că a făcut 1milion de euro pe lună. Și apoi Directorul de proiect îmi spunea: Cât costă stația ta?
La retragerea unei echipe, inventarul trebuia predat cuiva.
După 1980, Ion Ardeleanul, aflat în excursie personală în străinătate, a refuzat să se mai întoarcă în țară. După o lună de zile, colegii lui au predat la magazie, toate obiectele pe care le avusese în primire.Nimeni nu a sustras ceva știind că Ardeleanu nu se poate apăra.
Eu nu cred că trebuiau ridicate asfel de scuze care au fost înghițite și susținute de Euro Insol.
La fel s-au plâns și cei de la Resurse Umane.Pentru cei care erau în sediu, pentru trecut, acestora trebuia să li se elibereze adeverințe cu grupa de muncă. Dar în perioada de înflorire când fetele de la Resurse se încurcau între ele, fetele lui Norin erau mai mult la țigară.
Am văzut și măsuri de redresare.Vila de la Sinaia a fost închiriată cu 900 euro/lună, adică 30 euro pe zi.O vilă închiriată pe prețul unei camere de hotel. Boierii și-au cumpărat mașinile de serviciu.
S-au vândut reactivii. Și platina.Dășteaptă raportare. Venituri din vânzare platină și auto.Câtă platină și câte auto?
Din cele 600 de acțiuni pe care le am la Prospecțiuni SA nu mai pot să-mi cumpăr nici măcar un cozonac.Când s-a produs profit, managerii au încasat bonusuri.Când Prospecțiuni SA a intrat în insolvență, șobolanii au părăsit corabia. Uite așa îți pierzi încrederea în economia de piață.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA