Update recrutarea

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Update recrutarea

Mesajde N Dobrescu » 29 Noi 2012, 06:33

Am decis să dezvolt articolul Prospecțiuni-recrutarea. În căutările mele de pe internet dau peste știri care chiar dacă sunt vechi, pot fi alăturate articolelor mele.
Am intrat pe BestJobs și Prospecțiuni și am văzut 4 joburi active din luna noiembrie 2012:
-asistent(ă) resurse umane pentru perioadă determinată, un an. Aici ne gândim că cineva va intra în concediu prenatal/postnatal. Cine să fie? Cea mai frumoasă fată de la etajul 4. Niculae, ce faci , te uiți la burta fetelor? Ești om bătrân.
-asistent(ă) resurse umane. Aici ne gândim că în sfârșit și-au dat seama de greșala pe care au făcut-o și le trebuie un om pregătit în locul profesionistului Nicolae Enache.
-generalist resurse umane. Deci Nicolae Enache este înlocuit prin două persoane. Norin Popescu a executat ordinul de a scăpa de oamenii în vârstă și acum angajează doi. Oare mai există o organigramă la Prospecțiuni SA? Dar în același timp se constată că nu s-au preocupat de schimbul de generații și că au dus o muncă de cadre la voia întâmplării.
-consilier juridic Junior. Aici trebuie să înțelegem că s-au înmulțit cauzele în instanță și Marian nu mai face față.
Tot în această pagină de pe internet găsim și pozele la care este atașat și un CV. Dintre toți, cel mai reprezentativ este Alex. Apoi urmează profesionistul Nicolae Enache. Acum în Prospecțiuni SA nu mai există nici o persoană capabilă care să elibereze o adeverință pentru cei care pleacă la pensie. Eu am intentat un proces pentru neeliberare unei adeverințe. Pentru obligarea de a face așa cum se spune în termeni juridici. Astăzi nimeni în Prospecțiuni SA, nu știe să întocmească o adeverință legată de acordul global. Cred că simpla navigare pe internet îți reduce capacitatea de gândire. Iar tinerii din ziua de azi știu numai internet. Mihaela Horhocea a avut un proiect în anul 3 sau 4, în al cărui titlu era și cuvântul internet.
L-am regăsit pe Gabi care a plecat de la Prospecțiuni SA.
Ramona Denisa Marinescu. A urmat facultatea între 1994-1998, iar din 2011 urmează un MBA la Paris. În cariera ei profesională a avut 8 job-uri în perioadele:
-octombrie 1998 – septembrie 2001
-octombrie 2001 - octombrie 2003
-octombrie 2003 - mai 2004
-iunie 2004 - mai 2007
-mai 2007 - martie 2010
-martie 2010 - 31 ianuarie 2011- Prospecțiuni SA
-aprilie 2011 - ianuarie 2012 Probabil că două luni a fost în șomaj în căutarea unui loc de muncă.
-aprilie 2012 - prezent. Din nou a fost două luni în șomaj.
Din această prezentare se vede că numai cine nu vrea , nu găsește de lucru. Iar cine caută tot timpul are ocazia să găsească un job mai bine plătit. Ramona Denisa Marinescu și Felicia Lupu au contribuit la negocierile din partea patronatului cu salariații, privind contractul colectiv de muncă. Într-o vineri Ramona a condus o ședință de producție, iar luni nu mai era angajată la Prospecțiuni SA, abandonâd și efectele personale.
Numai poza lui Alex are numele atașat prin CV.
O altă poză la care nu este atașat numele mi-a atras atenția citind CV-ul. Nu pot să-l atribui decât lui Cristina Corban. Pe Cristina nu mi-a prezentat-o nimeni. Ea este Geophysicist&International Bid Coordinator la Prospecțiuni SA. Este absolventă a facultății de medicină și apoi de geofizică. A lucrat la Atlas Gip și numai pe filiera lui Petrișor Nicolae putea să ajungă la Prospecțiuni SA. Aici din nou trebuie să spun cât de mult regret că anul trecut nu m-am înscris la facultatea de geofizică fără examen.
Lucrul cel mai important din această galerie de poze și CV-uri este alcătuirea CV-ului. Ai bătut un cui în cadrul companiei, scri despre acest lucru. Ai scos un cui, nu uiți să scri despre acest lucru. Ai cernut rocă concasată, nu uiți nici acest lucru.
Acum pentru angajator lucrul cel mai important este ca cel ce aplică la un job să aibă cât mai multe locuri de muncă chiar dacă acestea nu fac parte din familia job-ului pentru care aplică. Alții înșiră responsabilitățile job-ului pe care l-au ocupat, fără să spună câte dintre aceste responsabilități le-a realizat.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA