Pagina de Facebook a lui Prospecțiuni a apărut în 2013. În 8 mai 2014 este publicat următoarea știre:
Prospectiuni S.A.
8 mai
Expertiza companiei Prospecţiuni este extinsă și la nivel internațional, încă din anii '70. În perioada 1974 - 1981, Prospecţiuni (numită atunci IPGGH) a realizat studii geofizice în Irak pentru Compania Naționala de Petrol a acestei ţări. ...
Între anii 1975 – 1977 Compania de Petrol a Siriei a solicitat serviciile IPGGH pentru obținerea datelor geofizice din subsolul Pământului. Prospecţiuni a realizat studii geofizice 2D și în Libia, în perioada 1982 – 1985.
Expertiza companiei s-a extins și în Kazahstan, Bangladesh, Iran, Portugalia, Maroc, Tadjikistan, Bulgaria sau Georgia.
Este prima dată când Prospecțiuni în era Schultz vorbește de expertiza internațională anterioară erei Schultz. Știrea este și așa trunchiată. IPGG, a mai executat înainte de 1989 lucrări în Turcia și după 1989, în anul 2003. Prospecțiuni a executat un proiect 3D în regiunea Palmyra, Siria.
De la LAEG, în Irak au plecat inginerii: Cristian Alexandru, Todan Cornel, Fulea Petre, Nicoară Ion, Gonțoiu Marin, Vali Ionescu și alții.Tot în Irak, au lucrat și tehnicienii Scurtu Adrian, Ion Gheorghe, Begheș Octavian, Burcea Gheorghe, Grigore Gheorghe, Varodin Gheorge, Ivan Valentin și alții. La prima plecare în Irak, s-a făcut o ședință sindicală pentru validarea celor care plecau de către membrii grupei sindicale din Laeg. Toate prezentările erau la superlativ. Atunci, mucalitul Herman Eugen a intervenit și a pus întrebarea retorică : Dacă cei mai buni pleacă în Irak, înseamnă că în țară rămân să lucreze muhaielele? Și muhaielele s-au achitat de treburile curente din țară.
În Siria vor pleca ca operatori inginerii: Popescu Horia și Pelin Anton. La Hi-Fix voi rămâne singur în 1976 și mă voi achita de prima poziționare a unei platforme de foraj marin, Gloria. Atunci aveam numai 30 de ani, respectiv o experiență în meserie de numai 7 ani și discutam fără rețineri, complexe, cu secretari de partid județeni, cu directori sau ofițeri de Rangul I din Marină.
În IPGG, era pregătită rezerva de cadre.
Transportul utilajelor în Irak s-a făcut pe roți. Campamentul era produs la SCRUG Buzău, bază desfințată de Gehrig Schultz.
În 1982 am fost și eu la prima echipă din Libia, sub culorile lui Rompetrol.
Al dumneavoastră
Niculae Dobrescu