Mă așteptam la o analiză mai serioasă a problemelor de la Pungești. Subiectul Pungești a fost amestecat cu alte subiecte. De exemplu cu altul legat de pițipoance.
Ce a făcut Chevron? A invitat să spunem 20 de persoane din Pungești, într-o excursie în Polonia. Cheltuiala pe zi pentru o astfel de excursie este de 100 de euro de persoană, deci 2000 euro pe zi sau în total 10,000 de euro. Realitățile din Polonia au fost altele, nu ce spuneau activiștii ecologiști din România. Cei care nu au fost în excursie vorbeau de faptul că au fost tratați cu icre roșii și șampanie. Așa se servesc icrele roșii. Nu cu țuică.
O altă parte dintre săteni au fost angajați la sonde, sau așa cum este indicatorul, la Platforma de Foraj. Alții au dosare penale pentru distrugere.
Cei care acum cârâie, sunt cei care au rămas pe dinafară. Ei îi acuză pe primii că sunt Iuda și au fost cumpărați cu o mână de arginți.
Mai cârâie, cei care au case de paiantă, fără fundație, care sunt așezate la drum și la care au apărut crăpături din cauza transportului greu. O tencuială poate crăpa și dacă în compoziția ei este prea mult var. Ei vor asigurarea locuinței. Nici nu este mult. 20 de euro pe an.
Chevron nu a început încă forajul și se așteaptă la provocări, la sabotarea apei din fântână, și de aceea cere primarului sigilarea fântânilor și montarea de pompe manuale.
România este o țară pe care alții nu o pot înțelege.
La Pungești localnicii nu vor locuri de muncă. În Apuseni, la Roșia Montană se doresc locuri de muncă. La Zărnești nu se vrea carieră de piatră. În altă parte sătenii nu vor apă curentă și canalizare gratuită. În altă parte cade muntele pe ei și nu au drumuri pietruite.
La Pompei, în Italia, drumurile erau pietruite din lespezi mari în care se văd urmele de la roțile carelor.
Noi românii vrem să ne dea cineva, să fim asistați.
La mine la țară este un pod de lățime de 3m și 7m lungime . Are o gaură. Dacă fiecare țăran care trece cu căruță ar pune o piatră din râu, problema s-ar rezolva într-o săptămână. Eu am cărat o roabă de pietre. Acum și vecinul meu face același lucru. Ei au rămas indiferenți.
Indiferența naște monștrii. Implicați-vă!
Al dumneavoastră
Niculae Dobrescu