Abuzul de drept

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Abuzul de drept

Mesajde N Dobrescu » 21 Iun 2013, 21:49

Orice țară democratică recunoaște dreptul la petiție. Când acest drept este folosit în mod șicanatoriu și fără temei legal se numește abuz de drept.
Am lucrat pentru Prospecțiuni SA , oricum s-a numit ea, de la 1 august 1969 până la 9 iunie 2011, cu o perioadă de întrerupere de circa 6 luni pentru satisfacerea stagiului militar obligatoriu. O viață de om. Am fost bun, am făcut ceva pentru Prospecțiuni SA? Nu știu. Eu mă apreciez că am fost util companiei. Am făcut ceva pentru companie? Nu știu. Vă las vouă, celor care mă citiți să faceți comentariile cu numele real sau sub pseudonim. Indiferent ce veți scrie despre mine nu vă voi purta ranchiună.
În 8 august 2011 am cerut printr-o cerere înregistrată la registratura lui Prospecțiuni SA eliberarea unei adeverințe legate de acordul global. O solicitare firească pentru stabilirea pensiei. Am o vechime în muncă recunoscută de 50 de ani o lună și 12 zile și merit o altă pensie în funcție de contribuția pe care am avut-o la fondul de pensii și a legilor în vigoare.
Am deschis o acțiune în justiție pentru obligația de a face, adică pentru eliberarea acestei adeverințe. La primul termen de judecată, pe 6 septembrie 2012, consilierul juridic Marian Duică, s-a prezentat cu întâmpinare și mi-a înmânat o adeverință pentru solicitarea mea, cerând judecarea în lipsă și stingerea litigiului.Adeverința în fond este un fals. În acest sens am formulat 33 de obiecțiuni. Instanța a dispus ca Prospecțiuni SA să depună copii ale ștatelor de plată pe perioada 1984-1989 și Prospecțiuni SA nu s-a conformat. În țara ta de origine, USA, Gehrig Schultz asta se numește sfidarea Justiției. Instanța a dispus pentru mine să plătesc o expertiză în valoare de 1500 lei. Văzând că în țara asta, nu poți avea acces la Justiție și că există posibilitatea de a plăti expertiza
și ca Prospecțiuni SA nu ne va pune actele la dispoziție, am renunțat la proces, și după culegerea de date din alte dosare din Justiție, personale, să mă canalizez pe partea infracțională a lui Mihaela Horhocea și a lui Norin Marian Popescu. Norocul lor este că în perioada de față mi-am schimbat domiciliul și că asta este echivalent la stricăciunile produse de un cutremur.
Adeverința primită în instanță, suferă de aceleași observații pe care le-am menționat vis-a-vis de site-ul lui Prospecțiuni SA în articolul meu Limba română la Prospecșiuni SA, adică nimeni nu citește forma finală a unui document care este semnat de primari.
Adeverința menționată are 33 de greșeli de fond și una de formă sesizată și de instanță. În perioada 1984- 1989 sânt șase ani, capul de tabel se repetă cu aceiași doi ani, dar cu sume diferite, de ceeea această adeverință nu o pot folosi.
Prospecțiuni SA vrea să-și rezolve procesele în instană prin corespondență, de aceea nu înțelege ce se întâmplă în instanță și declară recurs. Primul termen în acest dosar este în decembrie 2013. Sentința nefiind definitivă, eu nu pot să-mi realizez dreptul de pensie de peste doi ani și voi cere nerealizarea dreptului în alt proces.
Opintirea pe picioarele de dinapoi este cea mai mare realizare a lui Prospecțiuni SA. Tot așa a procedat și cu Viorel Dumitrescu. A pierdut la fond. A declanșat recurs , nu a adus nici o probă nouă și a pierdut și la recurs. I-a plătit lui Viorel Dumitrescu salariul pentru încă un an. Prospecțiuni SA, liderul serviciilor geologice și geofizice din România, chiar cocheta dacă să-l reâncadreze și să-i plătească salariile dispuse de instanță printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă. Câtă incultură pentru un lider.
Cererea de recurs este semnată de Marius Milea. Oare ce presiuni se fac și asupra lui?
Dar partea cea mai frumoasă a motivației din recurs cu care Prospecțiuni SA vrea să impresioneze instanța este că Prospecțiuni trece printr-o perioadă financiară dificilă și că de aceea a externalizat serviciul de salarizare. Marian Duică ști ceva mai mult ca mine? Nu m-ai citit pe Forum că am studiat datele de bilanț pe 2012? Marius Milea, nu ai citit ce ți-a dat la semnat Marian Duică?
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA