Prospecțiuni-recrutarea

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Prospecțiuni-recrutarea

Mesajde N Dobrescu » 26 Noi 2012, 06:37

Am aflat din ziare că Prospecțiuni SA are un purtător de cuvânt în persoana lui Ninel Ganea. L-am căutat pe Linkedin, pe Facebook și nu l-am găsit. De aceea nu pot să-i găsesc vulnerabilități. Încă. Dar Ninel Ganea nu poate rămâne în urmă față de trendul din companie privind rețelele de socializare.
Cu ceva timp în urmă, Gehrig Schultz anunța că intenționează dublarea dimensiunilor companiei în următorii patru ani. Cu o creștere prognozată de 9.23% pe an așa cum rezultă dintr-un document pdf emis de Prospecțiuni SA, legat de o comparație între bugetele pe 2011 și 2012, acest obiectiv nu se poate realiza. Ninel Ganea dacă ai argumente matematice poți să mă contrazici.
Pentru acest obiectiv, Gehrig Schultz l-a numit pe Andrew Clark președinte, funcție nou creată de el. Nu este nici o hotărâre a consiliului de administrație care să prevadă înființarea postului de președinte al Prospecțiuni SA și numirea lui Andrew Clark în această funcție. Gehrig Schultz se bazează pe calitățile manageriale ale lui Andrew Clark așa încât Gehrig Schultz se va ocupa de dezvoltarea companiei. O altă explicație este aceea că după câțiva ani, Gehrig a înțeles ce bine este să iei bani mulți și să nu dai nici o semnătură. În această situație nu trebuie să dai niciodată cu subsemnatul. Acum Tender-Africanul este cu Gehrig Schultz în Africa, într-o călătorie de afaceri.
Dar compania se poate extinde numai prin suplimentarea personalului managerial și tehnic. Acestea nu sunt cuvintele mele pentru că ar suna prea frumos dacă ar fi rostite de mine. Pentru obiectivul de expansiune al companiei vor fi pregătite cadre tinere. În acest sens, au fost racolați 16 tineri de pe băncile facultății. Singurul lucru bun în această selecție este faptul că 8 sunt băieți și 8 fete, iar această situație ar putea duce la căsătorii între salariați și implicit la stabilitatea personalului. Dar dacă privesc la personalul tânăr calificat din Prospecțiuni SA și pe care îl găsesc pe rețelele de socializare, nu știu mai ales dacă fetele se gândesc la căsătorie. Nu este vorba numai de cele de la Prospecțiuni SA. Fetele din ziua de azi se gândesc numai la carieră. Cu șase lei mănâncă la serviciu două feluri de mâncare și seara la un fast food dacă le invită cineva.
Ninel Ganea, spune că în viitor centrul de pregătire al cadrelor realizat prin parteneriat între CODECS și Prospecțiuni SA va pregăti 80 de persoane pe an. Acum pregătirea durează 6 luni și în acest timp studenții sunt și plătiți. Pentru pregătirea celor 16 se va cheltui suma de 100,000 euro din fonduri proprii, iar în viitor vor fi accesați și bani europeni.
Dar afirmația cea mai mare pe care o face purtătorul de vorbe Ninel Ganea este aceea că un geofizician cu experiență în Prospecțiuni SA are un salariu net de 3,000 de euro. În acest caz, salariul brut este de circa 4,000 euro, adică 18,000 lei și nu știu care geofizician fără funcție are acest salariu.
Lectorii cursurilor vor fi manageri și specialiști din Prospecțiuni SA.
Pe Marius Milea îl cunosc fără să citesc ce este scris pe Linkedin sau Facebook. A fost tehnolog, șef de echipă, șef la secția 1 din Arad, șef la serviciul marketing, director adjunct și este director de producție. Gehrig Schultz spunea că oricine ar dori să lucreze cu Marius Milea într-o companie. Aceasta este singura declarație exactă a lui Gehrig Schultz. Da, de la Marius Milea ai ce învăța.
Mihai Mitroi, a fost operator, a venit la boxa 7 unde eu eram șeful boxei într-un grup de până la 10 tineri geofizicieni. Mă abțin să fac comentarii despre Mihai Mitroi cu toate că-i cunosc întreaga carieră și evoluție.
Mihai Oprea- manager Operațiuni Speciale. Operațiunea de pregătire a tinerilor este o operațiune curentă, nu una specială.
MacDonald Dave- manager Logistică Teren &Suport Mecanic. Ce să înveți de la Dave când studiile lui dovedite sunt de electrician. Nu știu dacă Dave știe să demonstreze formulele de la legarea în stea la legarea în triunghi și invers.
Manager Proiect-cei mai mulți sunt cu vechime mare și ai ce invăța de la ei. Am văzut că anul acesta s-a înființat Crew 16 și aici a fost numit un manager tânăr, dansator de salsa.
Manager Compensații și Beneficii -Mihaela Horhocea. Când greșește, în loc să facă ștat de diferență îți dă o primă echivalentă. Pentru prime, îți trebuie un referat atașat. Din titulatură, lui Mihaela i se potrivește numai partea de manager compensații. Mihaela nu are nici un subordonat.
Manager Training- Mihaela Stănescu. Nu are nici un subordonat. Implementează numai lucruri teoretice.
Specialiști. Prospecțiuni SA mai are încă specialiști din vechea gardă.
Am fost în 1977 în Anglia la Decca și am urmat cursul numărul 15 de Hi-Fix/6. Cursul a durat 8 săptămâni. După această perioadă, lectorul avea liber 3 săptămâni ca să pregătească un nou curs de Hi-Fix/6 cu completările rezultate din discuțiile cu participanții cursului 15.
O dată am avut chiar un vis cu o sală de training la Laeg pentru toate categoriile de personal. În trecut se țineau cursuri de montori-reglori avizate de Ministerul Învățământului.
Steriu Eugen știa să-și țină inginerii în priză. Iarna fiecare inginer ținea câte o lecție în fața celorlalți. Pentru această lecție trebuia să te pregătești. Nu puteai să o ți din amintiri pentru că era o discuție deschisă în fața celorlalți ingineri.
Sunt siderat aflând că sunt persoane în Prospecțiuni SA care stau cu căștile la urechi și nu interacționează cu colegii lor. Această singurătate, lipsă de socializare este generată de internet.
De obicei interviurile la angajare sunt ținute de Mihaela Horhocea și privind prin geamul unde aveau loc interviurile, am constatat că mai mult vorbea Mihaela și nu candidatul.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA