Eu ziua nu dorm

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Eu ziua nu dorm

Mesajde N Dobrescu » 17 Noi 2012, 07:27

Am parafrazat ca titlu numele hitului: Eu vara nu dorm. Și cei de la Gândul au parafrazat titlul hitului și au scos: Eu toamna nu dorm. Ieri m-am întors din provincie și după ce am băut o țuică înainte de masă, am intrat pe forum ca să văd cine m-a citit și cine a mai scris. Am constatat că în patru zile cât am lipsit din București, din 79 de intervenții ale mele, numai 6 articole nu au fost accesate. Pentru acest lucru vă sunt recunoscător și în același timp acest lucru mă motivează pentru că subiectele pe care încerc să le promovez sunt de interes. Acesta este un feedback real.
Toate articolele îmi sunt dragi. Fac parte din mine. Nu mă pot dezice de niciun articol. Am fost și sunt responsabil. Poate că cel mai drag articol îmi este: Mama. Ea mi-a dat viață. Poate pentru că în această lună este o comemorare. Poate pentru că cu mai puțin de o lună cineva m-a amenințat cu moartea și eu am trebuit să replic că nu el mi-a dat viață și de aceea nu-i datorez nimic.
Este destul de greu când ajungi la vârsta a treia. Privești înainte, dar drumul se îngustează. Privești înapoi și îți dai seama că puteai să faci mai mult, că aveai posibilități. Dar trebuie să te împaci cu tine și cu ceilalți. Este cunoscut că oamenii în vârstă, caută anturajul celor mai tineri ca să nu constate că îmbătrânesc.
Prietenul meu cel mai tânăr este calculatorul. L-am descoperit târziu și de aceea il folosesc parțial ca mașină de scris și ca suport de informare pe Google. Nu am nici un joc electronic pe el.
Am trăit și lucrat 42 de ani pentru IPGG și Prospectiuni SA. Nu știu decât să scriu despre Prospecțiuni SA. Aceasta nu este o obsesie. Zilele trecute am intrat pe o pagină legat de norme de protecția muncii la lucrări de prospecțiuni. Am recitit aceste norme ca să văd ce am aplicat corect din ele și ca să văd cu experiența mea ce a fost omis. Mie îmi pasă. Chiar dacă acest lucru este marcă înregistrată Prospecțiuni SA. Voi scrie un articol despre acest subiect.
Google știe totul despre mine. Știe ce pagini accesez. Mă corectează atunci când greșesc și îmi spune Ați vrut să scrieți..., sau anticipează ce vreau să solicit. De exemplu eu scriu doar Gehrig și el îmi face selecția pentru Gehrig Schultz. Acum trebuie să-l învăț ca atunci când scriu Andrew, să-mi afișeze selecția Andrew Clark.
Google mă ajută în documentare. Am o pagină cu 10 căsuțe. Forum este un subiect very active. Marian Duică este in această pagină și este less active. Trebuia să-mi cunosc adversarul cu care mă întânlesc în instanță și care din sarcini de serviciu reprezintă Prospecțiuni SA. Subiectele less active se schimbă în funcție de preocupările mele temporale. În primăvară m-a interesat tăierea viței de vie, apoi mănăstirile din Moldova, deoarece plecam în excursie. Am vrut să plec de revelion în Malta și de aceea am citit despre insula Gozo, una din cele șase insule importante ale arhipelagului maltez. Acum am dat peste scrierile inginerului electronist Mircea Gociman de 78 de ani , din Ploiești, care pomenește intr-un articol despre Sandu și Ion Cristian, de Negrescu Victor. Sandu și Ion Cristian au urmat liceul în Ploiești. Mircea Gociman este absolvent al promoției Nichita Stănescu.
Și subiectele legate de pionieratul geologiei și geofizicii românești îmi sunt de interes. Anul trecut am ratat să mă înscriu fără examen la facultatea de geofizică. Puteam să intru numai cu diploma mea de absolvire a liceului. Am citit despre ing. Toma Petre Ghițulescu și alții. În trecut statul era interesat de bogățiile solului și ale subsolului. Acum statul scapă cât mai repede de ele.
Parcă l-ar frige. Și mai ales le dă pe nimica.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA