[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4284: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4286: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4287: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4288: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3493)
Forumul lucrătorilor din GEOLOGIE şi GEOFIZICĂ • Vezi subiect - Gehrig Schultz, ora bilanțului a sosit

Gehrig Schultz, ora bilanțului a sosit

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Gehrig Schultz, ora bilanțului a sosit

Mesajde N Dobrescu » 07 Mar 2012, 20:15

În trecut am fost un șoarece de bibliotecă, iar acum sunt un șoarece de internet.
În 20 noiembrie 2009 scriam articolul : În ce direcție Prospecțiuni SA?, în care arătam că PROSPECȚIUNI SA este un brand și că nu a fost creată în 24 noiembrie , adică în 24 noiembrie 2008, dată la care a venit Gehrig Stannard Schultz și nici la 3 ianuarie, 3 ianuarie 2009, dată la care a venit Tony Paduano.
În 24 noiembrie 2008, AGOA a stabilit numirea ca administratori din partea lui Tender SA a lui Gehrig Stannard Schultz și a lui Simon Wagner pentru 3ani și cinci luni, adică până în 22.4.2012.
Hotărârea AGOA este transmisă cu adresa 14870/24.11.2008 către BVB și Piața Rasdaq. Salariile nu sunt publice, ele sunt trecute în procesul verbal al ședinței.
Până la angajarea oficială, adică după obținerea cărții verzi, nu știu cine l-a plătit pe Gehrig Schultz.În 18 mai 2009 este publicat în Monitorul Oficial partea 4 înregistrarea ca Director General al SC PROSPECȚIUNI SA și Președinte al Consiliului de Administrație a lui Gehrig Stannard Schultz. Consiliul de Administrație convoacă adunarea generală a acționarilor în 16 martie 2012 pentru prelungirea madatului membrilor consiliului de administrație pe o perioadă de 4 ani și implicit a președintelui CEO .
În 21.02.2012 ziarul Bursa anunță scăderea cotației de referință cu 0.80%.
Tot în Bursa se anunță că PROSPECȚIUNI SA estimează o scădere a cifrei de afaceri cu 30 milioane euro . La sfârșitul anului 2011, obiectivul (target-ul) lui PROSPECȚIUNI SA pentru 2012 era de 105 milioane euro, ceea ce înseamnă că obiecivul lui PROSPECȚIUNI SA pentru anul 2012 va fi de 75 milioane de euro.
Pe cine dă vina PROSPECȚIUNI SA ? Dă vina pe criză ? NU. Scăderea cu 30 milioane de euro a cifrei de afaceri este datorată de întârzierile în aprobarea de către Parlament a concesiunilor pentru cea de-a zecea rundă de acordări de licențe de către ANRM.
Al cui este Parlamentul ? Al mașinii de vot portocalii. Auzi Mihai Răzvan Ungureanu, fost Ministru de Externe. Au venit din USA oameni de excepție și ei nu sunt lăsați să lucreze.
În 2012, PROSPECȚIUNI SA avea de gând să angajeze 3200 de salariați. Ce înseamnă 3200 de oameni ? Participanții la un meci de fotbal din provincie. Se face coadă la angajări la SC PROSPECȚIUNI SA pe strada Caransebeș. În final, economia națională va pierde 13.000 de locuri de muncă și nu vor mai fi încasări la bugetul de șomaj, bugetul de pensii. Statul se va împrumuta din nou cu 1 miliard de euro pe lună ca să ne plătească pensiile și eu scriu pe Forum, despre Gehrig Schultz cel care are soluții salvatoare pentru națiunea română. Rușine, Niculae!
După 2009 s-a alăturat stafului SC PROSPECȚIUNI SA și Doru Laurian Bădulescu care a fost Președinte ANRM, fost senator, fost secretar de stat, etc. care putea să facă loby pe lângă structurile Guvernamentale, pentru că așa se face.
În 11.3.2009 Gehrig Schultz anunța disponibilizări de 30% din numărul de salariați de 1400, adică de 520 persoane. Cum s-au făcut aceste disponibilizări? Cu salarii compensatorii, la cererea salariatului, fără se se păstreze un raport optim între meserii. Erau apreciați șefii care disponibilizau cele mai multe persoane.
Apoi au urmat externalizările. A fost externalizat serviciul profesionistului Ion Mirițoiu care calcula salariile. Acum suntem la a treia firmă care calculează salariile și sunt încă greșeli și contestări în instanță. În 1970 la mare era administrator Tudor Dogaru și mai târziu a fost Petre Brănescu. Cu aceștia nu am avut probleme. Când am rămas la Laeg, în București, am avut probleme cu calculul drepturilor salariale cu surorile Kestler. Acestea sunt nume de cod . Toată lumea are o poreclă. Cu Ion Mirițoiu nu am avut probleme.
În 8 mai 2009, Gehrig Schultz afirma că vom fi mai puțini, dar mai buni.
Directorii români au dispărut sau au fost dublați de străini. A dispărut Aurel Ciovică director Comercial și a apărut Victor Căplescu ca director de Marketing în 2009. Ciovică a primit salarii compensatorii.
A fost adus Simon Wagner fost financial controller la Petroleum Geo-Services Onshore care lucrase cu Gehrig Schultz. De ce ai plecat Simon? Puteai să-mi spui atunci la Londra când ne-am văzut pe stradă și erai cu rucsacul în spate. Îți apreciez tăcerea. Ceva ști că de aceea ai plecat. Ai fost meticulos și ai încheiat anul financiar 2009. Și vechea conducere românească a plecat după încheierea anului financiar în aprilie.
Apoi echipa s-a mărit în 20.02.2009 cu Timothy Howard Branch, cu care a mai lucrat Gehrig Schultz. Nu trebuie să-l uităm pe TONY PADUANO omul cu piramida care sfidează gravitația, adică cu vârful în jos. Lista trebuie completată cu Jeffrey Rayner, Andrew Clark în 23 ianuarie 2011, cu Mac Donald Dave, cu Machett Phillip, cu persoana care ține evidența pieselor de la vibratoare. Toate cheltuielile cu salariile, casă, mașină la dispoziție, telefon, alte adausuri, deplasările în străinătate, depășesc salariile celor 520 persoane disponibilizate.Nu este nici o exagerare. Pe internet s-au vehiculat sume între 20,000 și 30,000 de euro legate de salariul lui Gehrig Schultz. Statistica ne învață că extremele maxime sau minime trebuie să le neglijăm. La un salariu de 20,000
și de 300 de euro pentru un muncitor, rezultă că au fost concediați 70 de muncitori pentru aducerea lui Gehrig Schultz. Dar mai primește și un bonus anual. Deci au fost concediați 150 muncitori numai pentru aducerea lui Gehrig Schultz. În definitiv un salariu de 20,000 de euro nu este așa de mare față de cel mai mare salariu în România de 180,000 de euro lunar.
Gehrig Schultz a introdus un sistem de premiere a celor din teren, care reprezintă o mică îmbucătură astfel încât să-și realizeze propriile sale obiective. Comuniștii îi apreciau și pe cei din sediu printr-un sistem de acord global. Dar capitalismul sălbatic atâta știe.
În 2008 profitul net a fost 3.7 milioane lei, la o cifră de afaceri de 90.4 milioane lei. Sunt cifre oficiale.După altă sursă, cifra de afaceri în 2008 a fost de 125 milioane lei, iar profitul net a fost de 13 milioane lei.(ziarul Financiar din 9 aprilie 2010 ).
La 30.9. 2010 cifra de afaceri era de 114,335,394 lei, iar la 30.9 2011 de 215,961,431 lei, adică o creștere de 89%. Pentru aceleași perioade profitul net a crescut de la 7,737,505 lei la 30,784,468 lei, adică o creștere de 298%. Cum a putut să realizeze aceste lucruri Gehrig Schultz? A descoperit perpetum mobile?
Într-un articol din ziarul Financiar, datat 9 aprilie 2010, autorul Adrian Cojocar dădea niște cifre într-un grafic. Cifrele de afaceri în 2006 și 2007 au fost de 207 milioane lei, respectiv 203 milioane lei. Pentru aceleași perioade, profitul net a fost de 39.8 milioane lei, respectiv 54 milioane lei. Aceste rezultate aparțin echipei românești conduse de Traian Gubandru. În 2008, echipa românească a făcut investiții masive de care va beneficia Gehrig Schultz în 2009. Printre altele s-au cumpărat 50 bucăți Toyota Hilux, care au numărul de înmatriculare B 95....În 2009, Gehrig Schultz la o cifră de afaceri de 225 milioane lei a realizat un profit net de 40.7 milioane lei. Contractele din 2009 au fost cele încheiate de Traian Gubandru. Se vede că rezultatele lui Traian Gubandru sunt superioare față de rezultatele lui Gehrig Schultz. Mihai Gubandru trebuie să fi mândru de tatăl tău, dar în același timp te obligă să-l depășești.
În semestrul I din 2010 veniturile au fost 63.7 milioane de lei, iar cheltuielile au fost de 68.8 milioane de lei, deci s-au înregistrat pierderi de 5.1 milioane de lei. Mai mult ca sigur că și în primul trimestru din 2012 se vor înregistra pierderi datorită condițiilor meteo.
În 5.7. 2011 Gehrig Schultz afirma în Bursa: Luna trecută (adică iunie 2011 ) am făcut 225,000 euro pe zi. Cu matematica de la București, înseamnă că a realizat 6,750,000 euro în luna iunie. Adică ar fi putut face proiectul din Portugalia în mai puțin de o lună. Cine minte să-i crească nasul ca lui Pinochio.
Gehrig Schultz nu mai vrea să fie vulnerabil de contractele din țară cu Petrom și Romgaz și de aceea a ieșit pe piața externă.
În mandatul său, a vrut să se ducă în India. La întrebarea reporterului cum a aflat de India, Gehrig Schultz spune că de la patron. Adică trebuia să-i spună patronul unde sunt oportunități de afaceri? Asta îmi aduce aminte de ing. șef Seiceanu de la Petromar care a spus că a aflat cu mândrie patriotică, la congresul al XIV-lea, de la tovarășul Nicolae Ceaușescu că s-au descoperit rezerve de petrol pe structura Lebăda. Unde lucrai ing. șef Seiceanu?
În 12 mai 2010, Gehrig Schultz declara că investițiile în 2010 vor fi cu 10% mai mici decât în 2009.
Cred că era la începutul anului 2007 în februarie. Am cuponul lui Văcăroiu depus la SC PROSPECȚIUNI SA. Am primit o gratuitate: la o acțiune am primit 11 acțiuni. Cele 40 acțiuni au devenit 480. Apoi cu 4 milioane de atunci, adică 400 lei de acum am putut cumpăra încă 120, dar a trebuit să stau șase luni pentru a fi trecute în registrul acționarilor. În acea perioadă cuponul valora 12.000-14.000 lei . În septembrie acțiunea valora 0.20 lei , iar acțiunile mele valorează sub 120 lei față de 400 lei investiți plus cuponul. În antichitate se vorbea de Calul Troian, acum de țeapă, de inginerie financiară, a pune botul etc. Cu această inginerie financiară, s-a făcut o majorare de capital reprezentând aport în numerar de 17,977,630 lei cu care s-au realizat investiții în 2008. De aceea cifra de afaceri în 2009 a crescut cu 80% față de 2008. Cifra de afaceri sub conducerea lui Gehrig Schultz în 2009 a fost de 225 milioane lei, iar profitul net a fost de 50.6 milioane lei. Procentual, realizările din 2009 sunt mai mici decât cele din 2007 ale echipei conduse de Traian Gubandru.
În 4 mai 2011, Rodica Orjanu afirma în Bursa că veniturile în 2010 au fost de 171.7milioane lei, iar cheltuielile au fost 169.96 milioane lei și deci s-a realizat un profit net 1.55 milioane lei care reprezintă 3.8% din rezultatul anului precedent, adică 2009.
În 28 septembrie 2011, Adrian Cojocar jurnalistul de casă a lui SC PROSPECȚIUNI SA afirma că analiștii RCI văd un an excepțional pentru SC PROSPECȚIUNI SA, adică anul 2011.
Se mai spune în articol că în 2010 numărul angajaților a scăzut cu încă 350. Oare câți salariați mai sunt în prezent în era Gehrig Schultz? După primele șase luni din 2011, cifra de afaceri a fost de 140 milioane lei, iar profitul net de 27.4 milioane lei. Cred că despre opinia analiștilor RCI scrie și în numărul 12/2011 din Știri Prospectate.
După sursa avem datele din tabelul următor:

sc prospectiuni sa
2006 2007 2008 2009 2010
cifra de afaceri 206,476,789 203,072,576 124,634,067 225,186,677 162,818,632
profit net 39,833,471 54,007,995 3,014,275 41,052,599 1,555,774
număr de salariați 2468 2807 1918 1917 1570

Portugalia
În 3 septembrie 2010, Gehrig Schultz afirma referitor la contractul din Portugalia că este de 5 milioane de euro și că se vor investi 4.8 milioane de dolari, adică circa 3.62 milioane de euro. Contractul se poate citi pe și are 31 pagini plus 18 pagini appendix, adică 1.46 MB. Se știe că ponderea cea mai mare în prețul de cost al prospecțiunii o reprezintă salariile. Inițial, contractul prevedea 63 de români și 73 de localnici. Un muncitor portughez primea 1400 euro în mână și era recrutat printr-o firmă, care trebuia să deconteze circa 2500 euro ca să fie profitabilă. Când am fost eu în Portugalia, erau circa 40 muncitori portughezi angajați, la stație. Nu știu câți muncitori erau angajați la celelalte brigăzi.
Tot în septembrie 2010 Gehrig Schultz afirma că vor fi 4 luni de lucru în 2010 și 7 luni în 2011 și că deja sunt 6 membri, iar de săptămâna viitoare se vor alătura 24. Am fost și eu în Portugalia 3 săptămâni, am primit diurnă 770 euro, iar avionul a costat 448 euro. Asigurarea de viață pentru o lună a fost de 335 lei. Pentru toți s-a plătit hotelul și masa. La un moment dat cred că eram 40 persoane la masă. Toate mașinile folosite erau închiriate. Am plecat din țară cu 40 stații de radio. Când a venit soția lui Dave MacDonald în Portugalia, acesta a închiriat o mașină Audi A 4. Nu mai putea merge cu camioneta. Au fost închiriate și alte mașini bengoase Nissan Qashqai, etc. Au fost deplasate 3 vibratoare Nomad din țară, care nu se puteau deplasa decât pe trailer până la zona de lucru, deoarece așa erau regulile. Au mai fost închiriate două vibratoare IVI și altele din Italia. A mai fost adus un chief observer care era plătit la nivelul celorlalți străini și care transmitea doar mail-uri. De aceea sunt convins că nu s-a ieșit cu profit din contractul cu Portugalia.
În 2 decembrie 2011, Gehrig Schultz afirma că va avea o afacere de 20 milioane de dolari în Maroc. Dacă utilajele din Portugalia au fost relocate în Maroc, atunci ele nu produc. Cred că pentru Maroc este plătit Priac Andre Jaques Henri Francois. Oare toate numele astea sunt ale lui? Am fost în excursie în Maroc și am constatat că acolo oamenii sunt foarte săraci și deci forța de muncă este ieftină. Dar o știre de ultimă oră din Știri Prospectate din decembrie 2011 spune că echipa din Portugalia își continuă lucrările, ea realizînd 40% din perimetrul Montejunto.Nu am prea multe date despre Maroc.
Contractul din Iran este încheiat de vechea conducere românească.
Ce mai vrea Gehrig Schultz? În 16 septembrie 2010 afirma că vrea să-și cumpere competitorii (autor știre Ștefania Ciocârlan). Să cumpere acțiuni la alte companii cu același profil ca să devină majoritar pe piață.
Ce mai face SC PROSPECȚIUNI SA? Și-a modificat statutul. Au apărut noi meserii: dulgher etc. Ce lucrări mai poate executa SC PROSPECȚIUNI SA? Asfaltări. Din companie de expertiză geologică, geofizică, SC PROSPECȚIUNI SA se va transforma în firmă de asfaltări. Poate aici vor lucra cei 3200 de oameni pe care vrea să-i angajeze Gehrig Schultz. Mihaela Horhocea poți fi liniștită că vei avea în continuare de lucru. Iar pentru importanța muncii tale sociale poți cere majorare de salariu.Chiar ești îndreptățită. Cu mutrița ta nevinovată vei reuși.
Care sunt salariile românilor la SC PROSPECȚIUNI SA le cunoașteți. Florin Călinescu afirma că o măturătoare la el la vie câștigă 500 euro pe lună, iar salariile la el ajung până la 2000 euro. Eu aveam un salariu mai mare decât măturătoarea la via lui Florin Călinescu și mai mic decât Mihaela Horhocea. Pe bună dreptate, deoarece eram un simplu inginer față de Mihaela care era Manager.
Cum decurge un interviu cu Gehrig Schultz. Reporterul pune întrebări după o convenție prestabilită. SC PROSPECȚIUNI SA vrea să se implice și în eoliene, dar Gehrig Schultz nu spune cu cine se va asocia și unde vor fi construite eolienele. Este drept că SC PROSPECȚIUNI SA a executat contra cost lucrări geotehnice în Dobrogea pentu amplasarea de eoliene.
Senzațional. În 2 martie 2012, ziarul Financiar anunța că profitul brut estimat în 2011 la SC PROSPECȚIUNI SA este de 41.4 milioane lei, adică de 22 de ori mai mare decât în 2010. Cine era la conducerea lui SC PROSPECȚIUNI SA în 2010? La al doilea Congres, Gehrig, reales. Proiectul de Hotărâre pentru AGOA din 16.03. 2012 este făcut. Urmează o formalitate.
În 30.10.2009, Gehrig Schultz afirma pentru ziarul Bursa, că SC PROSPECȚIUNI SA vrea să se implice pe piața forajului. Este normal, deoarece SC PROSPECȚIUNI SA este deținătoarea unei mari arhive seismice din țară, Irak, Siria, Libia, Algeria, Iran, Bulgaria, Maroc, Portugalia, Marea Neagră. În Libia realizam circa 150-200 km de prospecțiune seismică pe lună. Echipele noastre au lucrat cel puțin cinci ani în Libia. O perioadă au fost două echipe.
Miercuri 22 februarie 2012 agențiile de știri anunțau că OMV Petrom și Exxon Mobil Exploration and Production Romania au descoperit un zăcământ de gaze naturale în blocul Neptun, de 42-84 miliarde metri cubi. Numai acest zăcământ asigură consumul anual de gaze al României pentru 3-6 ani. Dar nu trebuie să vă bucurați, deoarece statul beneficiază numai de o mică redevență. I.P.G.G. a executat profile seismice regionale în blocul Neptun și în zona abisală a Mării Negre. Privatizarea Petrom și a SC PROSPECȚIUNI SA reprezintă acte de trădare națională și de subminare a economiei naționale, acum și în viitor. A fost sacrificată ființa națiunii române. Acum vedem ce inseamnă privatizarea unei rețele locale de distribuție a gazelor la Sighetul Marmației. Îmi aduc aminte de un caz de spionaj al unui geolog de la altă companie din București, de prin anii 1990. Simt că mă lasă și memoria. A fost arestat și condamnat. În acea perioadă, au mai avut și alții emoții că vor trebui să dea cu subsemnatul.
După lovitura de stat din 1989, față de România s-a manifestat un mare val de simpatie.
În 1990 a venit o firmă canadiană care ne-a prezentat metode noi de prelucrare a datelor seismice. Printre altele ne-a spus că prin prelucrarea înregistrărilor analogice transpuse în înregistrare digitală și cu aceste metode ultramoderne de prelucrare s-au pus în evidență rezerve de petrol care s-au și confirmat. Trebuie să reamintesc că o înregistrare analogică avea o gamă dinamică de 45-50 decibeli, iar una digitală de 120 decibeli. Între 1969-1974 planul seismic marin a fost de circa 800 km pe lună, adică circa 4000 km pe an. După 1979-1980, planul lunar a fost de 1000 km,adică 6000 km anual. Într-o zi la mare făceam planul lunar al unei echipe de la uscat. În august 1986 am fost trimis disciplinar pe navă, pentru că nu cântam în cor. L-am înlocuit pe șeful de echipă și am fost și operator Hi-Fix, realizând recordul de producție de 1400 km. Atunci aveam 40 de ani. Acum am 42 de ani. De muncă în I.P.G.G. și SC PROSPECȚIUNI SA. Lucrări de seismică marină s-au realizat până după 1990. Acum înmulțiți singuri numărul de km realizați cu valoarea km de prospecțiune seismică marină și calculați care sunt valorile care zac în SC PROSPECȚIUNI SA. Până la privatizarea din 2000, erau realizați 300,000 km de prospecțiune seismică 2 D și 350 structuri productive descoperite.Sunt aceste valori bine păzite în fața concurenței și a tentațiilor lumești?
Este îndreptățită o persoană privată să posede această bogăție pe care Dumnezeu a dat-o poporului român?
Breaking news. 2 martie 2012. Sursa: ziarul Financiar. Profitul brut estimat pentru SC PROSPECȚIUNI SA în anul 2011 va fi de 41.4 milioane lei, ceea ce înseamnă o creștere de 22 ori față de 2010. Știrea este cu omisiune, nu se spune că 2010 a fost un an slab. În 2010 la conducere era Gehrig Schultz.
CONCLUZII. Traian GUBANDRU a avut doi ani buni 2006 și 2007 cu profit net de39.8 milioane lei, respectiv 54 milioane lei urmat de anul 2008 cu un profit mai slab de 3 milioane lei. Gehrig Schultz a avut în 2009 un profit net de 41 milioane lei, urmat de un an slab 2010 cu unprofit net de 1.55 milioane lei,apoi 2011 cu un profit brut prognozat de 41.4 milioane lei. Deci putem vorbi la Gehrig Schultz de o alternanță un an bun, un an slab, deci de un randament de 50%.
Anul 2012 va fi slab, în țară se lucrează cu o singură echipă. De aceea Gehrig Schultz trebuie reales.

Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
NOTĂ. În simbolistica cifrelor am folosit semnificația englezească, adică punctul reprezintă virgula din matematica noastră, și virgula reprezintă punctul din aceiași matematică. În comentariul meu m-am folosit de adrese semnate de Gehrig Stannard Schultz sau de interviuri date de Gehrig Stannard Schultz și necontestate. Din munca mea de documentare am rămas cu o mare nelămurire. Astfel, numărul de rezultate ale căutării Google despre Gehrig Schultz este de 579,000 și al paginilor din România este de 69,600. Cine plătește publicarea paginilor din străinatate despre Gehrig Schultz?
Despre splitarea acţiunilor a scris în 19.07.2007 Dan Odagiu în Ediţie specială.
Ultima oară modificat de N Dobrescu pe 01 Apr 2012, 21:36, modificat 1 dată în total.
N Dobrescu

Re: Gehrig Schultz, ora bilanțului a sosit

Mesajde N Dobrescu » 15 Mar 2012, 08:45

În interviul consemnat de Ștefania Ciocârlan în ziarul Bursa din 2.08.2011, Gehrig Schultz declara: Anul trecut (nota mea: 2010)
ne-am crescut capacitățile de producție cu 30% și anul acesta (nota mea: 2011) ne-am propus o majorare de 15%.
Creșterea de 30% în 2010 a fost evident față de 2009. Cum în 2009 cifra de afaceri a fost de 225,186,677 lei, crescând capacitatea de producție, trebuia ca în 2010 să se realizeze o cifră de afaceri de 292,742,680 lei. Minciună. În 2010 cifra de afaceri realizată
a fost de 162,818,632 lei. Dacă în 2011 urma să se realizeze o creștere de 15%, cifra de afaceri pentru 2011 ar fi 187,241,400 lei.
Profitul brut preliminar de 41.4 milioane lei anunțat de ziarul Financiar în 2 martie 2012 ar fi prea mare.
În 5.5.2011 Nebunell anunța: Expații lui Tender țintesc dublarea afacerilor. În 2010 s-a realizat o cifră de afaceri de 162.8 milioane lei, iar dublarea afacerii în 2011 ar însemna 325.6 milioane lei. În acest caz, profitul brut preliminar de 41.4 milioane lei ar fi prea mic. În același articol se spune că s-au cumpărat 10,000 senzori cu prețul unitar de 1,200 euro, ceea ce înseamnă o cheltuială de 12 milioane euro. De unde acești bani?
Când eram mic citeam Povești cu baronul Munchhausen (u este cu umlaut). Acum știți ce citesc.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 30 Mar 2012, 21:38

În numărul 13 din Știri Prospectate, din martie 2012, Gehrig Schultz declară: „Când eram mic
Președintele John F. Kennedy a vorbit la un moment dat despre trimiterea pe lună a unui om și
aducerea lui pe Pământ până la sfârșitul deceniului”. J.F.K. a trăit între 29 mai 1917 și 22 noiembrie
1963. Gehrig Schultz este născut în 11 mai 1964 și când s-a născut el, J.F.K. nu mai vorbea. Este drept
că Neil Amstrong, primul om pe lună, a aselenizat cu Apollo 11 în iulie 1969, adică până la sfârșitul
deceniului în care s-a născut Gehrig Schultz. Nefericit exemplu. Cifra 13 îi poartă ghinion lui Gehrig.
Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde tatonulaa » 31 Mar 2012, 20:46

:shock: O fi adevărat?
OPINII - Adrian Cojocaru, în ZF:

"Firma de prospectare geologică Pros­pecţiuni Bucureşti (PRSN), controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, a raportat anul trecut un profit brut preliminar de 41,4 mil. lei (9,8 mil. euro), de 22 ori mai mare faţă de câştigul din 2010.

"Suntem pe drumul cel bun pe care l-am preconizat, şi anume, o creştere semnificativă în anii care vor urma. Având în vedere inten­ţia mea de internaţionalizare a companiei-decizia de a schimba conducerea a fost una bună. Pentru a extinde o activitate la nivel mondial este nevoie de oameni cu experienţă la nivel mondial", a declarat Tender, 56 de ani.

După doi ani la cârma Pros­pecţiuni, expaţii aduşi de Tender la firma de prospectare, în frunte cu americanul Gehrig Schultz, au reuşit să strângă contracte la extern care să acopere circa 25% din afacerile companiei.

Creşterea afacerilor a fost susţinută puternic anul trecut şi de contractele derulate de Prospecţiuni cu cei mai mari jucători din sectorul energetic românesc, Petrom şi Romgaz, care au reluat investiţiile destinate prospectării ză­că­mintelor de petrol şi gaze în vederea menţinerii ratei de înlocuire a rezervelor."
...............................................

Personal nu-mi exprim decât o eventuală îndreptăţită simpatie (părere personală!) pentru amerlocii de peste apă. Probabil că expaţii chemaţi de miliardarii de carton ro, nu sunt plămădiţi din aluatul cel mai bun, însă oricum ......
:lol: Mulţi dintre aplaudacii ce suntem, fac figura unor exponate vii dintr-un muzeu de antropologie, bucuroşi nevoie mare că unii dintre vizitatorii ce-i privesc contrariaţi au pantofii găuriţi în talpă, iar printre altele, nu miros a transpiraţie ci a deodorant şi nu ştiu româneşte.

PS. Cum se poate intra la "Ştiri prospectate"? Este o revistă exclusivistă?
laplopulcuportocale

la umbra lui, moş aa (Andrei Alexandru)
tatonulaa

Mesajde N Dobrescu » 01 Apr 2012, 20:42

Profitul brut preliminar pe 2011 este de 9.8 milioane euro. Profitul este preliminar, asta însemnând că nu au fost luate în calcul toate cheltuielile. Dar cât de preliminar este? Pentru profitul net trebuie aplicat impozitul de 16%. A fost o mare grabă în anunțarea profitului, deoarece în 16 martie a avut loc AGEA și lui Gehrig Schultz îi trebuiau rezultate excepționale. Anul 2010 a fost un an slab pentru SC PROSPECȚIUNI SA. Asocierea de știri este voită, iar pentru omul obișnuit un profit de 22 de ori mai mare în 2011 față de 2010, apare ca un rezultat de excepție.
Numărul 12 din Știri Prospectate cu titlul News poate fi găsit căutând pe Google după criteriul "sc prospectiuni sa news-decembrie" sau "news stiri prospectate".
Revista nu este exclusivistă. Eu care sunt plătit să scriu despre ei în contul datoriei de 858,8 lei am alte link-uri. În curând va apărea și numărul 13 pe Google.
Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 16 Aug 2012, 09:36

Citesc în ziarul Bursa din 14.8. 2012 că veniturile realizate de Prospecțiuni în primul semestru al anului 2012 au scăzut cu 25.8% față de primul semestru al anului 2011, de la 149.3 milioane de lei, la 110.7 milioane de lei. Compania Prospecțiuni a înregistrat pierderi de 6.1 milioane lei, după ce în primul semestru al anului 2011 înregistrase un profit de 27.3 milioane lei. Acest lucru a fost anticipat de mine în articolul de mai sus. Anul 2012 va fi un an slab pentru Gehrig Schultz. Ca să ajungă la nivelul de anul trecut, Prospecțiuni trebuie să recupereze pierderile de 6.1 milioane lei și nerealizarea reprezentând diferența dintre 149.3 milioane lei și 110.7 milioane lei, adică un total de 44.7 milioane de lei. Recuperarea înseamnă circa 10 milioane euro. Dar așa cum afirma Gehrig Schultz că realizează 225000 euro pe zi,asta înseamnă că Prospecțiuni va trebui să lucreze suplimentar cca 40 zile, ceea ce nu este mult. Asta înseamnă anularea concediilor de odihnă pe anul 2012 și acordarea lor în ianuarie când nu permite vremea să lucrezi. Gehrig, deoarece acum administrezi doar pierderile, din partea mea ai un cartonaș galben.
Î n același timp citesc lucruri deosebite despre administratorul străin de la Vulcan, iar acesta nu are salariul pe care îl are Gehrig. Gehrig, ar trebui să lași deoparte mândria și orgoliul și să mergi la Vulcan în schimb de experiență, pentru că lucrați la același patron.
All the best, Gehrig.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 05 Sep 2012, 07:49

În grupajul de știri de pe internet despre PROSPECȚIUNI citesc că în următorii 4 ani, PROSPECȚIUNI își va dubla activitatea. În același timp găsesc un document emis de PROSPECȚIUNI în format pdf care arată o comparație între bugetul pe 2011 și cel din 2012.

2011 2012 Variație

Cifra de afaceri 315,293,527 lei 344,390,000 lei 9.23%
Producția internă 236,994,792 lei 258,000,000 lei 8.86%
Producția internațională 78,298,735 lei 74,390,000 lei -4.99%
Alte activități 0 lei 12,000,000 lei
Venituri totale 335,812,020 lei 378,799,024 lei 12.80%
Cheltuieli totale 297,298,685 lei 337,399,024 lei 13,49%
Profit sau pierdere brută 38,513,335 lei 41,400,000 lei 7,50%
Marja de profit în cifra de afaceri 12.22% 12.02%

Dacă PROSPECȚIUNI va merge cu aceiași creștere de 9.23%, la sfârșitul anului 2013 va avea o realizare de 1.0923 . În anul al doilea va avea 1.0923+1.0923x9.23%=1.1088 .
În anul al treilea realizarea va fi 1.1088+1.1088x9.23%=1.2111
În anul al patrulea, realizarea va fi 1.2111+1.2111x9.23%=1.3229
Dacă am greșit, vă rog să mă corectați. Dacă este bine, înseamnă că avem o creștere de 32.29% ,nicidecum de o dublare a activității. Dar se pare că în SUA se învață altă matematică decât în Europa. Cu o creștere prognozată de 32.99%, în patru ani, Gehrig Schultz declară că suntem în etapa unei creșteri agresive.
Diferența dintre 100% și 32.99% este minciună, Gehrig.Se poate pune în ecuație cât să fie creșterea constantă, astfel încât
după patru ani să se realizeze o dublare a cifrei de afaceri. Rezultă o creștere constantă de cca 18%.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 01 Noi 2012, 20:01

Acest articol a depășit 800 accesări, ceea ce înseamnă că subiectul este de interes și de aceea am hotărât să-l dezvolt. Știu că voi sunteți cititorii mei fideli, clandestini, în majoritate aparțineți familiei Prospecțiuni SA actuale sau din trecut.
În 11.03.2009, Gehrig Schultz anunța disponibilizări de 30% din numărul de salariați de 1400 persoane. În 8.05.2009 Gehrig Schultz supralicita și spunea că vom fi mai puțini, dar mai buni. Cât de puțini și cât de buni suntem?
Am citit raportul anual pe 2011, datat 26.04.2012. În capitolul 1.1.5 este dată structura personalului din anul 2011:
-personal conducere executivă 6
-muncitori și maiștri 1285
-personal TESA 313
Total 1604
În același raport la capitolul 5.2 este prezentată lista cu membrii conducerii executive:
1-Gehrig Schultz
2 -Marius Milea
3-Mihai Mitroi
4-Timothy Howard Branch
5-Andrew Cristopher Clark
6-Ramona Denisa Marinescu până la 31.01.2011 care a fost înlocuită de Mihai Gubandru după această dată
7-Felicia Lupu până la 1.10.2011 care a fost înlocuită de Norin Marian Popescu după data de 17.10.2011. Mihaela Horhocea a fost interimară numai 16 zile.
Numai la Prospecțiuni SA trebuie să învățăm altă matematică. Numai aici 6=7. Câtă superficialitate. Câtă neglijență. Cât de buni suntem. Raportul are semnăturile lui Gehrig Schultz și Mihai Gubandru. Cel mai greu este să ști să numeri până la zece, adică câte degete ai la mâini.
În 2010 numărul mediu de angajați a fost de 1570. Se vede aici că reducerea de personal din 2009 a fost de fațadă. Se cunoaște că ponderea cea mai mare din cheltuieli la Prospecțiuni SA o reprezintă salariile. Raportarea cheltuielilor cu salariile la cifra de afaceri nu este semnificativă, deoarece poate duce la interpretări eronate. Salariile nu au mai fost mărite din august 2010. Aud că acum vor fi mărite salariile. Anul 2011 a fost un an bun, profitul fiind de 22 ori mai mare decât în 2010 care a fost un an slab, dar cu un profit mic. Cu toate acestea, salariile se măresc acum după semestru I în care Prospecțiuni SA a înregistrat pierderi de 6,166,867 lei. Profitul pe trimestrul I 2012 s-a plătit anticipat la nivelul realizărilor din trimestrul IV din 2011. Aceasta înseamnă imobilizări financiare, deci o scădere a cash-flow-ului.
În raport se mai spune că între personal și conducerea societății există raporturi de colaborare, nu au existat și nu există elemente conflictuale(adică persoane, sublinierea mea) care să perturbe activitatea societății. Dreptul la opinie se numește element conflictual. Acum în Prospecțiuni SA nu mai există sindicat. Cu cine a negociat Gehrig Schultz prelungirea contractului de muncă? Cu reprezentanții oamenilor muncii aleși prin vot. Perfect legal.
Cine sunt aceștia? Mihai Oprea și Jeacăr Adrian. Mihai Oprea este Director Operațiuni Speciale, un om al administrației. Are dreptul să fie ales ,deoarece are calitatea de salariat. Negociera a fost cu siguranță o operațiune specială. În trecut sindicatul era cureua de transmisie. Cum au decurs alegerile reprezentanților oamenilor muncii pentru negocierile cu patronatul am lăsat să se înțeleagă din articolul Experiența portugheză. În realitate, având altă opinie, nu am primit buletin de vot. Adică nu mi s-a înmânat un buletin de vot.
Este interesant o analiză comparativă între trimestrul I 2011 și trimestrul I 2012.
Trimestrul I 2011 Trimestrul I 2012
Venituri 72 milioane lei venituri 36.4 milioane lei
Cheltuieli 56.5 milioane lei cheltuieli 50.3 milioane lei
profit 12.8 milioane lei pierderi 13.9 milioane lei
În 2012, la venituri de jumătate față de 2011, cheltuielile din 2012 au fost aproape la același nivel cu cele din 2011. Mai mult ca sigur că lucrul cu orice preț din iarna trecută a dus la creșterea cheltuielilor și pe cale de consecință la înscrierea cu pierderi. La 30.06.2012, pierderile din 2012 se cifrau la suma de 6,166,867 lei.
Barometrul sănătății Prospecțiuni SA îl reprezintă cotația pe bursă. Analiștii financiari îi recomandă lui Tender să cumpere acțiuni PRSN. Poate că acum sunt așa de jos. Analiștii SSIF vorbeau de un preț țintă de 0.217 lei pe acțiune, dar acesta deja a fost corectat în minus cu 0.007. Realitatea este alta. Prețul pe acțiune în 23.10.2012 a fost de 0.1428 lei pe acțiune. Ce înseamnă de fapt scădera prețului acțiunilor PRSN ? DECAPITALIZARE. Aceasta este performanța ta Gehrig. Nu trebuie să dai vina pe criză. Ce va urma? O nouă păcăleală cu acțiuni gratuite și cu majorare de capital. Acesta nu este un joc piramidal. Este înșelăciune pe față. Am fost păcălit o dată. Nu voi mai pune botul.
Tot pe bursă găsim și un grafic pe perioada 2003-2011 cu funcțiile cifrei de afaceri și ale profitului. Se observă că funcțiile nu au o alură paralelă și că cifra de afaceri are o creștere mai rapidă decât profitul. Acest lucru ar trebui să-i dea de gândit lui Gehrig. Creștera cifrei de afaceri nu duce în aceiași măsură la creștera profitului. Degeaba se laudă Gehrig Schultz cu mărirea cifrei de afaceri.
Cifra de afaceri prognozată în bugetul pe 2012 era de 344,390,000 lei cu 9.23 % mai mare decât în 2011. Cu așa creștere și cu pierderi de 6,166,867 lei, Gehrig Schultz afirmă că va dubla activitatea lui Prospecțiuni SA în următorii patru ani. Sper să mai trăiesc 4 ani ca să văd cum mai împachetezi această minciună Gehrig Schultz. Altminteri, vă va rămâne vouă cititorilor mei fideli să dezbateți această problemă.
Un alt grafic care este important, este evoluția prețului acțiunii PRSN în ultimul an. Începând cu 2012, prețul acțiunii este în scădere și aceasta arată de fapt rezultatele economice din Prospecțiuni SA . Pierderile pe primul semestru din 2012 sunt de notorietate. Analistul Andrei Rădulescu motivează acest lucru pe baza stagnării cererilor serviciilor de prospectare a zăcămintelor de petrol și gaze de către Petrom și Romgaz. Când a avut comenzi mari în 2011 și care se puteau executa și în 2012, acestea au fost terminate prin lucru în două schimburi. Erau Operațiuni Speciale. Dar Gehrig nu mai vrea să fie dependent de aceste contracte și de aceea a ieșit pe piețele internaționale. În interviul din Bursa, Gehrig Schultz afirma că 40% din contracte sunt externe. Asta înseamnă că afirmația lui Andrei Rădulescu nu ar fi trebuit să afecteze Prospecțiuni SA. Există o echipă în Senegal. Tender va investi în următorii 8 ani 100 milioane de $ în Senegal și Guineea-Bissau. Dar Tender nu are acești bani. De mai multe luni Prospecțiuni SA se chinuie să obțină un împrumut de 6.5 milioane euro de la Eximbank pentru achiziționarea de echipamente seismice și pentru deschiderea unei sucursale în Mauritius. Cine îl va împrumuta pe Tender cu 100 milioane de $ ? Poate nașul Frank Timiș aflat pe locul I în clasamentul celor mai bogați 1000 de oameni din România și care are afaceri profitabile în Africa.
Gehrig Schultz nu a renunțat la fuziunea cu 4-5 potențiali candidați, dar din poziția de lider.Dar nu cu orice companie. Ci numai cu acelea care dețin linii de business și active pe care Prospecțiuni SA nu le are. După rezultatele financiare din semestru I 2012, numai lider nu poate fi Prospecțiuni SA. Și ce mai vrea Gehrig Schultz să facă? Să crească cash –flow-ul? Dar ce face pentru asta? Nimic.
Gehrig Schultz, nu uita: Sunt un sindicalist vindicativ. Sunt cu ochii pe tine. Și pe declarațiile tale.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde tatonulaa » 02 Noi 2012, 10:14

Întrebări retorice:

- Cine-i mai vinovat, patronul sau antrenorul care are mână liberă (s-ar părea că cea dreaptă pt unii, însă cea stângă pt alţii)?
- Viziunea unui patron - vârf de aisberg AUTOHTON -, nu schimbă esenţialul?
- În ţara unde oricare baron călător pe obuze are mare căutare, datele oficiale privite din exterior sau de jos, par negre, în timp ce privite de SUS, sunt mulţumitoare. Există oare multe companii sau divizii (sectoare, departamente) STRICT DE PROSPECŢIUNI cu un nr de peste 1,500 de salariaţi permanenţi?
- Ar mai fi ...

PS. Răposatul V. Varodin, păstorul de necontestat al LAEG şi al tuturor tereniştilor a fost geniul ''FUŞERELII ŞI CIUBUCULU'' pentru geofizica ceauşistă. Nr 2 actual (MM) a învăţat oare toate schemele din teren ale Nr 2 ceauşist (VV)? Blana lupului se schimbă, numai asta e sigur. Sper să n-am probleme când voi trece DINCOLO! Aici am avut.
laplopulcuportocale

la umbra lui, moş aa (Andrei Alexandru)
tatonulaa

Mesajde N Dobrescu » 02 Noi 2012, 11:04

Cifra de 1,500 de salariți se referă la cifra medie anuală de angajați, nu de salariați permanenți. Acum , prospecțiunea seismică
dispune de multă aparatură la toate brigăzile, deoarece clientul este tot mai pretențios și urmărește zilnic dacă se respectă
tehnologia contractată. Dacă nu sunt contracte, se renunță la personalul cu contract pe perioadă determinată, adică pe proiect.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Următorul

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA