Un cîntec spune:
“Nu mai plânge Jane
Plânsul e de formă
Jeana nu e moartă
Jeana să transformă”
Cu mult timp in urmă, cînd Chitila era o bază de reparaţii şi se mai verificau frînele la maşini, cînd această activitate nu era externalizată, traversam strada pe trecerea de pietoni de la spitalul de copii Grigore Alexandrescu. Din pasajul Victoriei suia vijelioasă o maşină argintie. M-am angajat şi în traversarea celeilalte jumătăţi de stradă. A urmat un scîrţîit de frîne. Cu coada ochiului am observat numarul GTB şi nu numai atît. Sunt deprinderi din timpurile cînd lucram sub acoperire.
Alt loc, altă masină. Trecerea de pietoni de pe Teiul Doamnei, magazin ETHOS. Era seară, o maşină de culoare închisă numar GTB nu-mi acordă prioritate. Şoferul, îl cunosc. Este baiat finuţ. Nu-mi vrea răul.
De cine să mă feresc ? De B95K...Sunt 50 de maşini cu acest număr. Una sigur nu are staţie radio. Îi voi pune un CB, ca să vorbească doar cu camionagii.
La Dorobanţi-Perla face dreapta. E trafic intens, nu mă poate lovi. La Scînteia face giratoriul. De la Puzdrea prinde viteză. S-a făcut un şanţ. Este mîzgă. Următoarea trecere de pietoni este la Luk. Dar dacă are gînduri curate şi vrea să mă lovească .... pe portofel ?. Ca să nu mai scriu.
Îi voi propune ruleta rusească pentru geofizicieni.
Ce este ruleta rusească ? Într-un pistol cu butoi pui un glonţ. Roteşti butoiul şi tragi.
Ce este ruleta rusească pentru geofizicieni ? Pui o singură întrebare şi-i arăţi că nu are nici un răspuns.
Traversez pe la Depozitul de Lemne. Are STOP dar are şi nişte dîmburi şi nu poate lua viteză. Da semnal şi opreşte la garajul de butelii. O mica pauză pentru coborîre.
În trecut cînd T.G. era director, întorcea la poarta 1.
Pomul se scutură şi la vîrf. Calculul şi prudenţa nu-l va ajuta mult timp.
Nu voi muri lovit pe trecerea de pietoni. Si nici nu voi face infarct. Pentru mine veghează A.
Îmi va cădea în cap o piatra cînd voi intra în atelierul mecanic sau cînd voi merge la WC ? Factorul de risc este 3,17
Vă doresc viaţa lungă.
Al dumneavoastră,
N Dobrescu
P.S. Cînd nu voi mai scrie, înseamnă că am dispărut fizic.