31 de ani degeaba

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

31 de ani degeaba

Mesajde N Dobrescu » 21 Dec 2020, 22:18

Cu 31 de ani in urma eram la serviciu si urmaream mitingul din Piata Palatului la televizor.De la Laeg nu a fost nimeni solicitat sa mearga la miting. Cand a inceput sa fie miscari si discursul lui Ceausescu a fost interrupt, unul dintre colegii mei a plecat in piata sa vada ce se intampla.
Au fost apoi zile in care am fost mobilizati din toate atelierele ca sa asiguram paza bunurilor intreprinderii.Ca suport aveam si militari in termen.Noi la boxa 14 asiguram statii de radio pentru comunicatii.
Dupa evenimentele din decembrie, lumea occidentala a manifestat o deschidere mare.Petrolul era un interes mare pentru companiile straine.
In ianuarie 1990 a venit o companie canadiana care ne-a prezentat metode de interpretare seismica. Erau prelucrate inregistrari analogice care erau transpuse digital. Se cunoaste ca la inregistrarile analogice gama dinamica este de40-50 db fata de 120 db la o inregistrare digitala. Si din aceasta noua prelucrare s-au descoperit noi zacaminte.
Tot atunci a venit la biblioteca tehnica o lista cu publicatii din care sa alegem pentru documentare personala. Eu am ales revista Microwave.Aceiasi revista a fost aleasa si de doamna Georgescu care raspundea de biblioteca tehnica.Aceasta nu era electronista.
In anii urmatori, vor fi scoase la licitatii perimetre la care vor participa firme straine. Noi vom participa ca subcontractori cu personal, utilaje si licente radio.Lucrari vor fi in zona Cluj, Sarata Monteoru, Dealurile de la Pitesti etc.Banii pe care ii incasam erau in sume mici. Dosarele , documentatia
pentru licitatii era pregatita la Cartografi, la pretul de cartografiere.
IPGG devine in 1990 Sc.Prospectiuni SA, societate pe actiuni.Societatea va deveni o prestatoare de servicii cu un statut de circa 24 de pagini.Printre meseriile trecute in statut era si cea de dulgher.Se stie ca activitatea de radio este indispensabila pentru prospectiunea seismica. In statut nu era trecuta nici activitatea de radio si nici meseria de inginer electronist radio.Aceasta lipsa imi va creea greutati in autorizarea de statii radio.
In anul 2000, Sc.Prospectiuni SA va fi privatizata si toata cercetarea de 50 de ani trece in proprietate pe persoana fizica.
In 2009 conducerea companiei devine straina si compania este jumulita bine.
In 2015 compania intra in insolventa si pana in prezent a pierdut:
-Scrug Buzau
-Scrug Leordeni
-Scrug Chitila
-Depozitul de dinamita de la Sinca Veche
- Vila de la Ohaba
- Vila de la Sinaia
Masini si utilaje in leasing etc.

Al dumneavoastra

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA