ANCOM

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

ANCOM

Mesajde N Dobrescu » 31 Aug 2018, 14:41

IPGG, IPGGH, Prospecțiuni SA de astăzi, au avut tot timpul stații de radio în dotare.Ele trebuiau autorizate și de aceea noi am avut un contact cu autoritățile competente din domeniu.
În 1969 când am venit eu în întreprindere, ne adresam Direcției de radio și televiziune și Ministerului transporturilor și comunicațiilor.La venirea mea în 1969, în dotare erau stații de radio în unde scurte tip: Teleco, Turner, Pye 125T, Apelco, cu tuburi , cu tranzistori sau combinat și stații cu modulație de frecvență în banda I, tip Motorola Motran cu tranzistori.
Pe, parcurs, autoritatea în domeniu a funcționat sub diverse denumiri : IGC și ultima ANCOM.ANCOM este organizată pe 4 direcții regionale București, Iași, Cluj și Timișoara.Personal am avut o relație apropriată și corectă cu persoanele care lucrau în aceste regionale.
Îmi aduc aminte, că odată am fost chemat la Cluj pentru verificări și am nimerit chiar în ziua de 8 martie. Am ajuns cu un tren de noapte pe la 6 dimineața.Programul la regională începea la ora 9 și de aceea am intrat undeva să beau o cafă, să mănânc ceva. Apoi mi-am cumpărat bilet de întoarcere.După ce am terminat verificarea, inspectoarea pe care o cunoscusem atunci, m-a invitat la petrecerea lor de 8 martie, numai cu salariații. Având biletul cumpărat și fără cazarea asigurată a trebuit să refuz.Am povestit acest lucru ca să arăt că toți erau niște oameni normali, fără aroganța funcției de control. Același lucru s-a întâmplat și la celelalte regionale.
Când am ieșit la pensie,am mai fost sunat la telefon cca un an de zile, pentru că eram persoană de contact.
Eu am fost loial față de Prospecțiuni SA. Adeseori trebuia să pilotez anumite lucruri în favoarea companiei.Având în vedere că după 42 de ani de muncă la Prospecțiuni SA, mi-a fost refuzată eliberarea unei adeverințe și am fost nevoit să cer prin instanță eliberarea adeverinței, puteam să divulg la Ancom punctele slabe. Dar m-am limitat să comunic numărul de telefon al șefului LAEG și să-l iau pe nu știu în brațe. Ulterior s-a dovedit că și adeverința eliberată prin instanță a fost eliberată fără îndeplinirea formei legale și de aceea nu am putut-o valorifica.
Trebuie să spun, că după ieșirea la pensie, ca spectator, am participat la un campionat Intern de fotbal între regionale, unde am întânlit persoane cunoscute.
De ceva timp, a fost experimentat în România comunicațile 5G și apoi la nivel național au început verificările în fiecare comună, pe fiecare stradă, ca să se vadă dacă există semnal în toată țara, nu numai pe șoselele naționale.
Cu circa o săptămână în urmă, la țară, am avut semnal telefonic full, după 23 de ani.
Mulțumesc ANCOM. Mulțumesc Grindeanu.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA