undelucram

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

undelucram

Mesajde N Dobrescu » 11 Mar 2013, 07:07

http://www.undelucram.ro/firma/1042/pro ... l-de-lucru

Am hotărât să grupez toate intervențiile mele de pe site-ul undelucram aici. M-am născut, am crescut și am creat pe acest forum al angajaților sau al foștilor angajați din Geofizică. Periodic voi actualiza această pagină cu postările mele de pe undelucram.ro. Nu vreau să obțin mai multă popularitate decât Gehrig Schultz și Norin Popescu. Prin viață mi-a plăcut să trec neobservat.

Niculae Marti, 4 Decembrie 2012
Am lucrat 42 de ani la LAEG din cadrul Prospectiuni SA. Dupa venirea expatilor, lucrurile au luat-o razna. Sunt pentru respectarea ierarhiilor. Este de neingaduit ca un expat sa se adreseze direct unui salariat in cazul in care nu-i place ceva. El trebuie sa se adreseze sefului locului de munca,nu salariatului.Salariile expatilor sunt nesimtite in comparatie cu ale romanilor. Expatii nu sunt mai buni sau mai bine pregatiti decat angajatii romani. Sistemul de Stop Card introdus de expati a creat o vanatoare a greselilor celorlalti si nu un sistem de corectare a greselilor, deoarece nu s-au luat masuri de corectare prin norme. In companie este apreciat mai mult capul plecat si felul in care vorbesti limba engleza, decat pregatirea profesionala. Sansa de promovare a celor bine pregatiti si cu vechime este foarte mica. Sunt angajati oameni fara experienta si greul in companie il duc tot cei cu vechime mare si cu o buna pregatire care au dus aceasta companie acolo unde ii este locul in sectorul serviciilor de geologie si geofizica. Sunt in companie manageri care nu au niciun subordonat.

Niculae Vineri, 7 Decembrie 2012
Am iesit la pensie. In august 2011 am solicitat eliberarea unei adeverinte privind acordul global care trebuia eliberata de departamentul HR. Am actionat Prospectiuni SA in judecata. In septembrie 2012 am primit in instanta o adeverinta care este un fals. Acum ne judecam pentru fals si uz de fals.

Spun-mi un nume, dar mai bine numai initialele ca sa respectam regulile site-ului. Prospectiuni SA angajeaza consilier juridic junior. De ce? Pentru ca s-au inmultit procesele in instanta. Intra si pe bestjobs Prospectiuni SA.

De la Prospectiuni SA, Resurse umane, s-a pensionat N.E. I s-a facut propunerea sa lucreze o ora, sa faca 2 ore pe transport si sa fie platit o ora. A refuzat. Prospectiuni SA a avut in 2011 un numar mediu de salariati de 1604.Prospectiuni SA este liderul de piata national in domeniul serviciilor geologice si geofizice, dar nu prin personalul de la RU.

Niculae Sambata, 8 Decembrie 2012
MMM, daca esti interesat de RU din Prospectiuni SA, da o cautare google prospectiuni-recrutarea si apoi cauta un forum.

Niculae Vineri, 14 Decembrie 2012
Dan Dobre avea 60 de ani neimpliniti.Nu a mai apucat pensia. A murit in bratele mele. Constantin Darstaru avea cu putin peste 50 de ani. Nu cunoscuse decat Geofizica. Lucica are tot dupa 50 de ani. A cunoscut numai Geofizica.

Niculae Vineri, 14 Decembrie 2012
M-am angajat in 1969 la IPGG si apoi sub toate numele IPGGH, Prospectiuni SA. Acum sunt pensionar si drumul meu se ingusteaza nu pentru ca nu mai am ce face sau nu mai sunt capabil,ci pentru ca viata nu este vesnica. Am lucrat printre altele si pentru cercetari de prospectiuni seismice pe Marea Neagra. Programul de lucru zilnic era de 12 ore. Nu aveam duminicele libere.La sfarsitul lunii sau la inceputul lunii urmatoare aveam patru zile libere. Nu aveam voie sa gresesc pentru ca altminteri se putea interpreta ca sabotaj. Nu aveam voie sa-mi dau demisia care era un act unilateral, pentru ca putea fi interpretata ca sabotaj.Ultimile patru ore erau platite mai ieftin, cu un procent de 30% din salariu. La fiecare 20 de secunde se producea o explozie. Cei de varsta mea si mai batrani au creat acest brand care astazi se numeste Prospectiuni SA. Mi-a placut ce era scris pe banda din dreapta, zilele trecute cu caligrafia de atunci SCLAVI LA PATRONI. Pentru angajatii romani NU exista viata dupa job.Expatii din Prospectiuni SA nu sunt nici mai buni nici mai bine pregatiti decat cei romani. Expatul sef, absolvent al unei scoli de mine din Colorado urmeaza un Master in Romania. Si scoala romaneasca este recunoscuta. Am aflat ca un doctor inginer in Geofizica a obtinut un premiu international acordat anul acesta la Las Vegas, USA. Are numai 28 de ani.Romania are potential. Romania extragea petrol inca din secolul 19.

Niculae Sambata, 15 Decembrie 2012
Pe timpul meu, adica in secolul trecut, se spuneau bancuri numai la Radio Erevan. Imi place dezbaterea de idei si sper sa se poarte un dialog civilizat.

Niculae Duminica, 16 Decembrie 2012
Ultima zi de lucru-plecare anuntata. Personaje:
Vicepresident Human Resources-FL
Training Manager-MS
Manager Compensation & Benefits-MH
In ziua de 9 iunie 2011 am ajuns la sediu cu putin dupa ora 9 pentru a definitiva foaia de lichidare. Mai intii am luat semnatura de la BDS, apoi la etajul III pentru cele mai multe semnaturi.
La ora 10 am urcat la etajul IV, la RU.Domnul N.E era ocupat cu doua persoane. De aceea am mers la E.P. si i-am predat legitimatia dupa ce i-am smuls poza mea. Mana care am sarutat-o o singura data s-a infipt in gatul meu. Am scos cateva sunete si E.P. a crezut ca-mi pare rau la plecare. A dat din cap cu ingaduinta.Nu stia ca eu am parasit Prospectiuni SA si nu Prospectiuni SA a renuntat la mine. Apoi am stat in picioare la capatul culoarului asteptand sa iasa o persoana de la N.E. F.L a facut cateva piruete de la un birou la altul.
La 11 fara zece am ocupat un loc in biroul lui N.E. care era plecat la arhiva. Actele mele nu erau semnate de F.L. O mapa cu mai multe acte au plecat spre biroul lui F.L.
La ora 12 fetele au plecat perechiute la masa. M.H. si o persoana de la a treia firma de Neputinta de salarizare, faceau statele, lichidarea. Fata cu ochelari ne- a invitat la o cafea, dar am refuzat. Fata cu ochelari a trimis un mail colegei din camera alaturata . Usa dintre camere era deschisa. Nu voi intelege niciodata acest mod de comunicare. Poate ca sunt prea batran. M.H. muncea de zor la state, la fluturasi, la centralizatoare fara ca cineva sa verifice inainte centralizatoarele. Atunci am inteles cui ii datoram greselile din state.
Telefonul meu suna. Bucuria vietii mele ma intreaba unde sunt. Ii spun ca viata mea depinde de semnatura lui F.L. Cele doua fete rad pe infundate. Mi-am luat medicamentul de pranz. Fata de la state prinde ultima portie de mancare. Nu este adevarat. Mai sunt doua portii de mancare pentru VIP-urile F.L. si M.S. care nu se amesteca cu gloata. Dupa o masa copioasa, o tigara canceroasa.
Este ora 14 si 7 minute. Sosesc actele semnate de F.L. Semnez si eu actele care imi sunt inmanate.
Sunt liber si viata mea nu mai depinde de F.L. Unde am mai vazut astfel de sicane? La eliberarea de la penitenciarul Rahova.
10 iunie 2011. Astazi Niculae calca pe petale de trandafiri de toate culorile si va dormi intr-o camera cu un bol in care sunt petale de trandafir. Viata lui nu va mai depinde de semnatura lui F.L. Ma sufoc. Mana care am sarutat-o numai o data vine spre beregata mea. Varianta lunga a acestei postari am transmis-o cu Posta Romana fiecarui personaj din aceasta zi din viata mea.

Niculae Duminica, 16 Decembrie 2012
Ayan, am 42 de ani de munca in Geofizica. Am lucrat pe teren, pe Marea Neagra, in Libia si in Portugalia . Pe Marea Neagra am navigat peste 60000 de Km, ceea ce corespunde la inconjurul Pamantului pe la ecuator de o data si jumatate. Astazi daca atingi o statie de radio trebuie sa sti ca mai inainte a trecut prin mana mea. Daca te referi la articolul meu de mai sus, atunci trebuie sa intelegi ca era vorba despre un act de eleganta care se face pentru cineva care a muncit 42 de ani.

Niculae Luni, 17 Decembrie 2012
In Prospectiuni SA am identificat urmatorii expati:
-Gehrig Stannard Schultz- President CEO
-Andrew Clark- President
-Timothy Branch- Vice President of International Operations
-Jeffrey Rayner- Vice President of Equity Investments
-Eric Williams-Vice President for West Africa Operations
-Mohammad Nazarian-Country Manager Iran
-Priac Andre Jaques Henri Francois- Country Manager Maroc
-MacDonald Dave- Manager Logistica Teren& Suport Mecanic
-Machett Phillip-inginer sef mecanic
- -magazioner pentru piese vibratoare
- -responsabil pentru activitatea laboratoarelor de analize. A inlocuit-o pe J.R.
Prospectiuni SA mai are sucursale in Kazahstan si Mauritius unde sunt angajati alti expati.
De curand s-a deschis un santier in Georgia unde trebuie sa existe un Country Manager.

Cerbulescu Valentina, noi care nu ne calmam am obtinut o victorie. Am scapat de un expat, Tony Paduano, Manager Dezvoltare Organizationala, si am adus o romanca de-a noastra, care inca nu ne-a multumit nici macar sub forma unui pseudonume. Asteptam. Tony Paduano a fost magazioner la Texas Instruments. Romania nu mai are magazioneri?

@Ayan
Eu totdeauna mi-am respectat statutul meu de om, mi-am dus principiile pana la capat, indiferent cat am pierdut si eu. Intr-o batalie nu sunt numai castigatori. Toata lumea pierde. Aici nu este vorba de batjocorirea mea. Incompetenta unora nu inseamna batjocorirea mea. Ai observat bine ca cei de la Human Resorces au niste salarii nesimtite dupa expati. Aici se vede ca o companie care pozeaza in lider national in domeniul serviciilor geologice si goefizice, nu a reusit sa aseze valorile, sa respecte competenta, sa respecte munca inglobata in produsul care-l vinde. Angajatorul de top, MH, se duce la cateva luni la Gehrig, si cu mutrita ei nevinovata ii cere majorare de salariu, fata de ceilalti care primesc marirea o data la doi ani. Acum nu mai aveti sindicat. Ati ales pe cine nu trebuia sa va reprezinte. Numirea lui Cezar Iacob in functia de Vice President este o miscare de imagine. El il inlocuieste pe Andrew Clark, dar nu cu acelasi salariu.

Niculae Marti, 18 Decembrie 2012
@Ayan
Viata este frumoasa. Am descris aici si pe Forum Ultima zi de lucru pentru uratenia ei. Dar trebuie sa sti ca a existat si o penultima zi petrecuta cu colegii mei de la LAEG pe care o port cu placere in sufletul meu. Eu ma mai intanlesc cu fostii mei colegi de boxa. Cu ei am tras la plug. Respectul reciproc si munca ne-au apropiat.

Niculae Marti, 18 Decembrie 2012
Eu stiu sa-mi culeg informatiile. Sambata 15 decembrie 2012, deghizandu-ma in Mos Craciun am fost la Hotel Radisson Blu, nu am facut valva si am observat ce se intampla la petrecerea de firma. Lumea era impartita in doua. Intr-un salon erau patronii, copii lor, bonele, directorii de top , fetele de la Human Resources. In alta parte erau ceilalti, albinutele. Polarizarea in Prospectiuni SA a fost desavarsita. Bunicul meu a lucrat in perioada interbelica la SOCEC. Imi aduc aminte de o poza a sa de grup cu patronii. Avea papion . A fost maistru adevarat.

Niculae Miercuri, 19 Decembrie 2012
@Curiosul
Imi place de tine.Esti spontan, sfredelitor si inventiv. Uite, nu mi-a trecut prin cap acest glont. As fi putut sa-i dau lui Tender un plic cu comentariile de pe acest site sau articolul meu maraton de pe alt forum, intitulat Gehrig Schultz ora bilantului a sosit.Deoarece nu am luat startul cand trebuia, voi astepta decembrie 2013.

Niculae Joi, 20 Decembrie 2012
Trebuie sa vedem care este diferenta esentiala dintre un inginer de orice materie si un economist fabricat de ASE. Gresala inginerului genereaza pagube materiale si/sau umane. Gresala economistului, se corecteaza prin STORNARE. Cand greseste MH, aceasta iti da o prima echivalenta ca sa-si ascunda gresala. Nu uitati ca cine greseste merita sa fie premiat sau avansat. Regula se aplica la Resurse Umane din Prospectiuni SA.

@Tanar,21
Prospectiuni SA face angajari in Bucuresti si in teren. Vezi pe BestJobs.ro si prospectiuni. Trimite CV si scrisoare de intentie in asteptare. Aplica pentru un job. Iti doresc o cariera de succes. Daca sti engleza avansat scris ,citit, vorbit ai sanse mai mari. Cunosc un nume care mai intai s-a angajat ca sofer si apoi a urcat pana la Asistent Manager.

@Curiosul
M-am pensionat in mai 2010 si am cumulat pensia cu salariu pana in iunie 2011. Timp de 10 luni de zile a doua firma externa de Neputinta de salarizare, mi-a retinut si virat cota de contributie de 5,5% cu toate ca eram pensionar in plata. Am facut cerere de returnare a banilor incasati nelegal. Am primit o prima echivalenta, patent MH, pentru care societatea a platit darile aferente si banii platiti in plus la bugetul de stat nu au mai fost recuperati. Aceste pierderi sunt suportate de toti actionarii, fara ca cel vinovat sa plateasca. MH este recompensata prin prezenta ei in salonul de VIP-uri alaturi de patroni si Top management la petrecerea de firma. Orice prima trebuie sa aiba atasat un referat. In mod normal trebuia facut stat de diferenta, cu declaratii rectificative, cu penalizari etc. pentru
fiecare luna in parte.

Niculae Sambata, 22 Decembrie 2012
Periodic Prospectiuni SA trebuie sa transmita date financiare catre CNVM, Piata Rasdaq si BVB. In 26.04.2012, documentul transmis continea 14.88 Mb si continea date financiare auditate de KPMG. Anul 2011 a fost un an bun, realizandu-se un profit de 22 de ori mai mare fata de 2010. Profitul net realizat in 2011 a fost de 30,048,725 lei. La 1.01.2011 era constituit un provizion de 525,616 iar la 31.12.2011 provizionul era de 7,670,616 lei. Deci, provizionul constituit in 2011 a fost de 7,145,000 lei si urma sa fie repartizat ca bonus pentru toti salariatii din sediu si teren pentru ca ei au realizat performanta. Pentru 2011, cheltuiala anuala cu salariile a fost de 58,757,725 lei. Deci cheltuiala lunara cu salariile este de cca 6 milioane lei. In 2010 numarul mediu de salariati a fost de 1570, iar in 2011 de 1604. In august 2012, s-au marit salariile cu 8%.Majorarea salariilor in 2012 nu s-a facut din provizionul din 2011, ci din realizarile lui 2012. Majorarea din 2012 reprezinta: 5luni X 8% X 6 milioane lei=2.40 milioane lei. In aprilie 2013 vom avea un document auditat de KPMG, ca sa vedem cum s-au cheltuit cei 7,145,000 lei. Poate ca acest document va fi vazut si de DNA. Si eu am lucrat in 2011 si chiar daca bonusul se dadea in 2012, meritam un bonus, proportional cu perioada lucrata.

Niculae Duminica, 23 Decembrie 2012
In 8 august 2011 am adresat o cerere lui Prospectiuni SA privind neacordarea legala a concediului de odihna compensat. Nu am primit de la Prospectiuni SA nici un punct de vedere legat de temeinicia masurii luate. In iunie 2012 m-am adresat Tribunalului si primul termen de judecata este 22 aprilie 2013. Liderul de piata interna in domeniul serviciilor geologice si geofizice nu poate sa -si motiveze temeinicia faptelor sale. Liderul nu are 200 de euro ca sa-si achite obligatiile. Voi tinerii care credeti ca Prospectiuni SA este un paradis, trebuie sa invatati sa va vindeti forta de munca, sa va cereti drepturile in relatia cu patronii.

Niculae Duminica, 23 Decembrie 2012
@Priseaca
Cred ca ar trebui sa reformulezi pentru a intelege fraza ta.

Niculae Luni, 24 Decembrie 2012
@Priseaca
Daca vrei sa sti ce am facut eu in viata si in Prospectiuni SA ma gasesti pe forumul privat al angajatilor sau fostilor angajati Prospectiuni SA http://forum.geospace.ro Jumatate dintre articolele de aici sunt scrise de mine.In ultima zi,au fost accesate 85 articole ale mele, cu un numar total de accesari de 189.

Niculae Sambata, 5 Ianuarie 2013
Prospectiuni SA, castigand un contract de 80 milioane de euro, va avea asigurate lucrarile pentru anul 2013. Asta inseamna ca sunt oportunitati de angajare in 2013.

Niculae Luni, 7 Ianuarie 2013
Datorită stresului de la serviciu din ultimii ani și mai ales după venirea expaților, am dobândit HTA. Acum de când am ieșit la pensie, am scăpat de această boală. Mai am puseuri de tensiune atunci când mă duc la cabinetul medical pentru medicamente compensate și sunt în apropiere cu echipa de la Human Resources a lui Norin Popescu, Mihaela Horhocea.

Niculae Sambata, 12 Ianuarie 2013

Politica de Resurse Umane la Prospectiuni SA
La venirea lui Gehrig Schultz erau 1400 salariati.Au urmat disponibilizari de 30%.In 2011 numarul de salariati a ajuns la 1604. Cresterea numarului salariatilor are ca scop sa se creeze presiune asupra salariatilor incomozi. Acestia primesc sarcini mai mici ca sa nu ceara majorare de salariu sau sa plece singuri. Din acest joc murdar sufera cei care sunt capabili si primesc sarcini suplimentare care nu pot fi indeplinite in cele 8 ore normale de munca si asa cum a observat si ceferistul duc la iluminarea cladirii din Caransebes dupa terminarea programului normal de lucru.Este drept ca in perioada 2012-2015, Schultz si Tender doresc dublarea activitatii companiei, dublare personalului in anumite sectoare de activitate nu este justificata de cifra de afaceri din 2012.De exemplu, a mai fost angajat un jurist(a) datorita politicii de aroganta si de abuz practicata de departamentul de RU, care au dus la cresterea numarului de procese in instanta.Solicitarile de crestere a personalului se pot corela cu anunturile de pe BestJOBS.

Niculae Joi, 17 Ianuarie 2013
In noiembrie 2012, a fost angajata M.V. in pozitia Recruitment Supervisor HR la Prospectiuni SA. Stie cineva care sunt atributiunile pentru o astfel de pozitie? Este unul din acele posturi pentru care nu ai nici un subaltern?

Niculae Luni, 28 Ianuarie 2013
In martie 2011, la Bucuresti, Gehrig Schultz impreuna cu directorii Mihai Gubandru, Marius Milea si Mihai Mitroi semnau documentul: Politica HSEQ a Prospectiuni SA. In document se arata ca Prospectiuni isi armonizeaza interesele economice cu protejarea sanatatii factorului uman si a mediului.Prospectiuni se angajeaza sa previna ranirile si imbolnavirile profesionale. Obiectivele generale ale organizatiei sunt:
-atingerea performantei 0 accidente si 0 imbolnaviri profesionale
-reducerea riscurilor de accidentare in munca si imbolnavire profesionala.
Acest document era afisat la Laeg in toate incaperile, mai putin la bath room. In trecut, in Romania era recunoscuta in principal ca boala profesionala silicoza. In opinia mea, sunt multe boli care sunt cauzate de stres. Cazurile Constantin Darstaru si Lucica Tisaianu se bazeaza pe multa munca, stres si program haotic de masa. In cei 42 de ani lucrati in Prospectiuni am beneficiat de program de masa normal numai 9 luni in Libia si 3 saptamani in Portugalia.Gehrig Schultz declara in trecut: Am facut 225000 de euro pe zi. Acest lucru l-a realizat prin exploatarea intensiva a personalului si a utilajelor. Proiectele erau putine. Se lucra noaptea cu vibratoarele si se terminau repede. Personalul temporar era trecut in somaj dar nu beneficia de somaj deoarece avea prea putine luni lucrate din an. Operatorii si celalalt personal calificat deveneau excedentari si crea presiune asupra lor deoarece comenzile nu erau ritmice. Se lucra iarna cu pierderi mari si in conditii de munca extreme. Anul trecut, Gehrig Schultz declara ziaristilor ca in urmatorii 4 ani va dubla compania. De abia in trimestrul 3, a trecut cu profitul pe plus. Anul acesta declara ca va dubla compania in urmatorii 3 ani. Au fost angajati tineri care se scolesc la sora lui Prospectiuni, Codecs, dar greul in companie il duc tot cei experimentati de 50 de ani si peste. Medicina muncii este realizata in Centrul de sanatate Nicole al Nicoletei Tender. Din cauza stresului si eu am facut HTA pe care o tin sub control prin medicatie zilnica. Alte comentarii le gasiti in articolul meu: Mie-mi pasa! de pe http://forum.geospace.ro

Niculae Sambata, 9 Februarie 2013
@ tatonulaa
Am gasit pe site-ul Prospectiuni SA posturile vacante : 8 posturi operatori topografi, ingineri electronisti etc. Constantin Darstaru, trebuia sa suplineasca lipsurile de personal din serviciu topografic, 8 persoane. Pentru ingineri electronisti cerintele sunt:
- Studenti in an terminal sau absolventi studii superioare in electronica/ automatizari,
- Cunostiinte solide de electronica,
- Carnet conducere - categoria B,
- Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat,
- Bune cunostinte de operare PC,
- Rezistenta la stres si program prelungit,
- Disponibilitate pentru munca in teren cu program 20 zile calendaristice lucrate urmate de 10 zile calendaristice libere,
- Disponibilitate pentru deplasari mai lungi in strainatate,
- Capacitate de organizare si comunicare, spirit de echipa.
Se vede de la inceput ca se vorbeste de rezistenta la stres si de disponibilitate la deplasari lungi in tara si mai lungi in strainatate, bineinteles pe santierele unde sunt lucrari ale companiei. Nu se specifica cat de prelungit este programul zilnic. Vei constata ca vor fi sinucigasi voluntari care vor aplica pentru posturile din Prospectiuni. Apoi va veni comoditatea, obisnuinta.

Niculae Luni, 25 Februarie 2013
@skype
Nu stiu nimic despre noua divizie de carotaj. Eu aflu totdeauna ultimul. Eu sunt trecutul. Prospectiuni a avut o traditie in carotaj. La carotaj a lucrat si ex-ministrul Sulfina Barbu prin anii 1990. Salariile pentru romani nu pot fi atat de mari. Nici macar in RON salariile nu pot fi asociate cu cifrele avansate de tine. Din sursa http://www.zf.ro/profesii pot spune ca Prospectiuni a angajat 546 de oameni in urma operatiunilor de extindere in Africa de Vest. Acest lucru trebuie sa-l legam de faptul ca angajatorul de top Manager Mihaela Horhocea este la Dakar. Dar nu ca specialist in geologie-geofizica. In Prospectiuni exista o singura persoana care a absolvit medicina si geofizica. Ce inseamna 546 de oameni. 5 autobuze incarcate. Totusi, in perioada de criza, Prospectiuni este o oportunitate.

Niculae Miercuri, 27 Februarie 2013
Purtatorul de vorbe a lui Prospectiuni afirma ca salariul net al unui geofizician cu experienta este de 3000 euro. Dupa 42 de ani de munca, ca inginer electronist nu am ajuns la un salariu net de 1000 euro. In 2011 cheltuiala anuala cu salariile a fost de 58,757,725 lei pentru 1604 salariati. Media revine la 3052 lei fata de 2022 lei stabiliti de Institutul National de Statistica ca medie pentru economia nationala. Dupa 23 ianuarie 2013 este publicat in presa ca Prospectiuni are 3200 salariati. In acest caz media este jalnica, adica circa 1500 lei. In 2012 salariile au crescut cu 8% in septembrie. Majorarea a fost pentru doi ani de zile. In trecut, salariile erau stabilite de Legea 57/1974 intr-un raport de 1:6 intre salariul cel mai mic si cel mai mare. Acum in Prospectiuni salariile sunt intr-un raport de 1:150 . Pentru incepatori, salariile depind de postul ocupat. Daca ai sansa sa fi angajat pe pozitia de manager este bine. In acest caz merita sa te opresti la Prospectiuni. Ai prins trenul norocos.

Niculae Sambata, 9 Martie 2013
Acum, prin registratura generala de la Prospectiuni SA sunt inregistrate 3 hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Liderul serviciilor geologice si geofizice din Romania tergiverseaza executarea ascestor hotarari. Doua hotarari sunt legate de plata unor ore suplimentare si a treia de suspendarea si reangajarea lui VD. Toti trei nu mai sunt salariati si Mihaela Horhocea nu le mai poate da o prima echivalenta asa ca va fi nevoie de stat de diferenta. Vor urma declaratii rectificative de la data la care trebuiau platite drepturile salariatului pe fiecare luna cu penalitati. Toate acestea sunt pierderi pentru toti actionarii majoritari sau mici. Acum nu mai este o raspundere individuala pentru abuzul si aroganta unor salariati. Am trait sub dictatura proletariatului. Acum traiesc sub dictatura majoritatii. In 2010, consiliu de administratie al Prospectiuni SA a decis fidelizarea unor salariati ai sai prin acordarea de actiuni cu titlu gratuit pentru activitatea din 2009. Au primit actiuni gratuite si Denisa Ramona Marinescu si Felicia Lupu care nu lucrasera in 2009 si a caror cerneala de pe contractul de munca inca nu se uscase.
N Dobrescu

Re: undelucram

Mesajde angajatul necunoscut » 07 Iun 2013, 00:24

De citeva zile siteul undelucram.ro nu mai functioneaza. Se afisaza o pagina unde se spune ca e ACOUNT SUSPENDED.
STIE CINEVA DE CE A FOST SUSPENDAT acest site ?
UNDELUCRAM.RO este unica posibilitate ca angajatii oricarei firme sa spuna ce se intampla in firma respectiva.
Daca era o problema tehnica cred ca ar fi putut fi rezolvata pina acum.
angajatul necunoscut

Mesajde N Dobrescu » 09 Iun 2013, 06:27

Pentru mine, după atâta timp, lucrurile sunt clare. Undelucram.ro a fost închis. Forța financiară a patronilor s-a impus. Salariații vor rămâne sclavi la patroni. Ei nu vor mai avea nici unde să se exprime liber. În România mișcarea sindicală este de fațadă. Patrimoniul fostelor sindicate a dispărut.
Nu mai există nimic de împărțit după 20 de ani. Totul a trecut la privați.
Pe undelucram.ro mai făceam și eu o ghidușie cu tatonulaa. Acum am rămas fără această jucărie. Scriam în direct pe site și am salvat numai ce am publicat până la 1 aprilie. Ce coincidență. A salvat cineva pagina undelucram.ro/firma/prospectiuni sa/ ?
De aceea Carpe diem.
Regret că românca noastră adusă în locul lui Tony Paduano nu ne-a mulțumit pentru vacantarea postului lui Tony. Totuși am constatat că acolo sus, la VIOLA, unul dintre cei mai dragi mie, a existat un feedback și a promovat femeile atât de dragi nouă, tuturor. Astfel, acum la Human Resources avem un Manager tehnical training și un Manager recrutare.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 04 Iul 2013, 05:41

Vestea bună este că s-a redeschis site-ul undelucram.ro cu reguli mai stricte.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 31 Iul 2013, 21:49

Gioni, știu că mă citești și aici, nu numai pe undelucram.ro. Acum undelucram.ro este în haină nouă.
Chiar atunci când scriem sub pseudonim, trebuie să fim niște oameni responsabili. Cred că nu ai salvat totul de pe undelucram.ro. Te știam un tip mai atent . Cu postul tău de pe pagina a noua ai ajuns pe pagina a opta deoarece au fost șterse fără nicio mențiune posturile lui Tiberiu din 17 mai 2013 și Bișnițarul din 21 mai 2013. Vrei să ști câte rânduri au fost în total?
De curând a mai fost șters și postul lui Google de acum câteva zile care nu era un atac la persoană și care conținea o afirmație că Ovidiu Tender este proprietarul unui spațiu de cazare dintr-o insulă din Grecia. Cenzura veghează. În trecut cultura era supravegheată de Popescu- Dumnezeu. Acum sunt alți Dumnezei mai mici care supraveghează totul.
În 1983 am fost oprit în București, la Laeg. Acest lucru era o recunoaștere a activității mele în companie. Era o recunoaștere pozitivă. În cadrul Laeg, trebuia să faci diverse corvezi. Unul era cu caietul și ținea evidența celor care trebuiau să meargă la măturat strada sau la sortat de ceapă și cartofi. Alți ingineri care solicitau să devină membrii de partid, trebuiau să țină lecții politice.
O dată a trebuit să țin și eu o lecție politică pentru sindicaliști cu tema: Diferența dintre salariu în capitalism și retribuție în socialism. Mai mulți ani am fost președintele comisiei de inventariere a mijloacelor fixe sau a magaziei 05. Ce înălțător era atunci când semnam în dreptul rubricii Președinte.
Acum îi înțeleg pe toți aceia care doresc să fie președinți de bloc, de partid, etc.
Steriu și Negrescu se săturaseră de anumite corvezi și m-au trimis pe mine ca reprezentant al Laeg în comisia de promovare profesională. Aceasta avea ca Președinte pe Directorul Tehnic Varodin Valeriu, un secretar din partea Serviciului Personal Învățământ Retribuire și câte un reprezentant din partea fiecărui sector care avea condidați.
Un inginer geofizician nu a știut să răspundă la întrebarea clasică a lui Varodin, de ce este necesar ca geofonul să fie plantat vertical. Acesta va ajunge mai târziu șef de echipă.
Doamna G. absolventă a unei școli tehnice topo era angajată ca muncitor topo și era ținută pe lângă soțul ei.
Puteai să ajungi tehnician și fară să urmezi o școală tehnică postliceală. Primeai o temă, făceai o lucrare, chiar dacă nu aveai contribuție personală și te prezentai în fața unei comisii. Așa erau regulile.
Și după 1990 s-au menținut aceleași reguli. Gauzin nu mai era la Laeg, Valerică era plecat în străinătate. Așa că Negrescu a apelat la mine ca să fac parte din comisia de examinare. Au fost câteva persoane de la boxa 10 care s-au prezentat la acest examen . Și M.T. s-a prezentat la acest termen. Nu am rezistat decât la audierea unei candidate. Indisciplinat am părăsit comisia. Mă simțeam ca într-o scriere de Caragiale. Nu-i așa că un redresor are o punte, etc.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde Gioni » 02 Aug 2013, 02:17

Niculae, te citesc cu nesat si nu ascund ca imi lipsesti cind faci pauze lungi intre articolele pe care le publici aici sau pe undelucram.ro
Recunosc ca am salvat doar partial cele publicate pe undelucram.ro dar salvez tot ce se publica pe forum.geospace.ro
Sunt dezamagit de UNDELUCRAM.RO pentru stergerea unor articole care mie nu mi se pare ca ar fi incalcat regulile siteului in cauza si nici bunul simt.
Pot fi desigur si presiuni, dar gestionarii undelucram.ro ar fi trebuit sa se astepte la astfel de actiuni si sa le tina piept. Altfel credibilitatea lor se va dilua.
Pentru conformitate am sa atasez aici articolul publicat de Tiberiu pe 17 mai 2013 pe siteul undelucram.ro, articol ce a fost sters fara atentionare de administratorii undelucram.ro si ii las pe cititorii acestui forum sa aprecieze daca s-au incalcat reguli scrise sau nescrise.
Niculae, articolele tale contin file de adevar in istoria geofizicii romanesti. Te apreciez si astept posturi noi.
Cu sincera amicitie,
Gioni
Fişiere ataşate
undelucram.ro-prospectiuni-tiberiu-17mai2013.png
undelucram.ro-prospectiuni-tiberiu-17mai2013.png (44.63 KiB) Vizualizat de 24368 ori
Gioni

Mesajde N Dobrescu » 05 Sep 2014, 07:10

Întâmplător am intrat pe pagina de început de pe http://www.undelucram și am văzut o statistică privind comentariile de pe site-urile individuale ale firmelor. Prospecțiuni SA ocupă locul 19 în această statistică cu 362 de comentarii. Pe primul loc este Energia Resurselor Umane SRL (ERU) cu 1213 comentarii. M-am obișnuit cu Prospecțiuni SA să fie pe primul loc, în premiile pe care le câștigă an de an . În acest site Prospecțiuni SA este firma cu numărul 1042. Numărul firmelor înscrise cred că este de câteva mii. De aceea și locul 19 mi se pare foarte bun. Sunt oameni din interior sau din afară care au ceva de spus. Dacă ne uităm pe Facebook Prospectiuni SA, unde aceiași oamenii dau like la tot ce apare, 362 de comentarii mi se par foarte mult.
Mai sunt si alte topuri:
• Top companii dupa Oportunitati cariera
• Top companii dupa Compensatii si beneficii
• Top companii dupa Balanta serviciu/viata pers
• Top companii dupa Management
• Top companii dupa Cultura si valori
în care nu avem evaluări. La fel, la rubrica salarii, nu este nici o persoană înregistrată.M-am uitat și eu la meseria de inginer telecomunicații pe care am practicat-o și am văzut de exemplu că la RCS&RDS, salariul net este de 7,000 lei. Eu nu am ajuns la acest salariu nici în visele mele erotice. În 2010 au fost trei persoane care nu au beneficiat de majorarea de salariu anuală: subsemnatul care eram pensionar în plată, femeia de serviciu și Colonelul care depusese actele de pensionare anticipată. În
2011 am fost întrebat în ce condiții aș rămâne să mai lucrez. Cu modestia care mă caracterizează, am solicitat mărirea din august 2010 care nu s-a realizat la lichidarea din mai. Așa am plecat în iunie fără să mă uit înapoi. Majorarea era de cca 100 de lei. Acum în locul meu sunt angajați doi ingineri și o firmă care este interfața cu autoritățile.
Eu nu-i înțeleg pe oamenii care nu încearcă să se exprime responsabil, care nu au nici o opinie. Oare toate lucrurile sunt perfecte în Prospecțiuni SA?
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Mesajde N Dobrescu » 07 Apr 2017, 19:37

Astăzi, din curiozitate, am intrat pe site-ul undelucram/firmă/1042/prospectiuni. Erau peste 20 de pagini .Au mai rămas doar trei fară nici o legătură de dialog care era.Au fost pieptănate și mutilate.Ăsta nu mai este forum.
Acum în preajma sărbătorilor pascale mă căiesc și mărturisesc în iertarea păcatelor mele. Am avut mai multe identități. Cea de bază era Niculae. Mi-a plăcut și să glumesc. O dată am fost Umor.
Am plagiat o glumă din ziarul de reclame a lui Kaufland.

umor Sambata, 15 Decembrie 2012
Numele meu este umor si am postat intr-un ziar al unui supermarket urmatoarele:
Doi patroni stau la o bere si vorbesc de-ale lor.
-Ma zice unul,tie cum iti merge?
-Prost tare, zice al doilea, dar tie?
-Prost, e grava situatia!
-Frate, dar tu mai dai salarii angajatilor?
-NUUU! de vreo trei luni.Dar tu le dai?
-Nici vorba, din octombrie. Dar ai tai mai vin la munca?
-M-am mirat si eu, dar vin in fiecare dimineata, semneaza condica, muncesc. Dar ai tai?
-Si ai mei vin la treaba!
Stau ei si se gandesc si dupa cateva minute unul dintre ei zice:
-Sa sti ca astia vin de placere. Ce ar fi sa le punem o taxa de intrare?!
Fetelor nu va mai certati. O sa vina Tender sa va puna o taxa de intrare in Caransebes nr.1

Atunci când am scris aceste lucruri, Prospecțiuni era pe val.Nu credeam că se va ajunge în situația ca Prospecțiuni să ajungă în insolventă.A trecut deja un an de la declararea insolvenței și nimic nu arată bine la Prospecțiuni. Cel mai rău este că multe destine s-au frânt și cei mai afectați au fost cei care trebuiau să iasă la pensie. De regulă, ei și-au închinat întreaga viață familiei Prospecțiuni. Mai văd la TV câte o știre legată de o localitate și fac legătura că datorită lui Prospecțiuni am fost pe acolo.De curând, era vorba despre Șinca Veche și de alte localități din zonă: Veneția de Sus, Veneția de Jos și mi-am adus aminte de anii 1983-1984 când mergeam acolo și montam stații de radio în unde scurte pentru cei de la Solide care lucrau în galerii de mină.
Doamne, pentru mine nu-ți cer nimic. Dar, ai grijă de cei de la Prospecțiuni.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA