Marin Gonțoiu

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Marin Gonțoiu

Mesajde N Dobrescu » 17 Feb 2015, 17:22

Dumnezeu să-l odihnească!
Astăzi ne-a părăsit, după o grea suferință, nea Marin. Anul acesta ar fi împlinit 70 de ani.
L-am cunoscut în septembrie 1969 la Constanța, atunci când au început lucrările seismice marine. El era operator pe prima stație seismică digitală Geo Space 1700. Apoi în perioada 1971-1974 am fost împreună pe vapor și chiar am locuit în aceiași cabină. Eu eram cel mai tânăr din echipă, mai mic decât el cu un an și îmi spunea Puștiul.În timpul lucrului aveam o legătură tip interfon între comandă și stația de înregistrare. A fost părintele lui Geo Space 1700, care era prototip, având circuitele electronice pe soclu. Atunci când se defecta stația îmi spunea cât de mare trebuia să fac rondoul pentru reluarea lucrului.Dacă termina depanarea mai repede îmi făcea la interfon o cântare sau îmi recita din Minulescu. Nu era dimineață să nu-mi spună la interfon: Dimineața cântă cucul eu mă duc la lucru.
După 1974, a lucrat la uscat. A luat o stație MDS-8. A lucrat cu primele vibratoare în 1976.A fost specializat pentru acestea în USA. În 1981 am fost împreună la altă specializare în USA, urmînd a pleca la echipa a doua în Lybia. Între timp a lucrat în Irak.
Pentru meritele profesionale a fost oprit în sediu la LAEG în 1984 ca inginer principal. După 1990 a lucrat la prima echipă americană din țară. Apoi a fost la o nouă specializare pentru o stație telemetrică I/O.
Viata este nedreaptă. Nu a avut timp să se bucure de pensie.
Nea Marin va rămâne veșnic în sufletele noastre.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA