În Prospecţiuni SA s-a format un curent de oameni care vorbesc aceeaşi limbă şi care îmi solicită să-mi dovedesc eficienţa.
La fotbal şi la femei se pricepe toată lumea. În trecut a fost un antrenor de fotbal,Teaşcă Constantin care ajungea la un club, îl punea pe picioare iar apoi intra în conflict cu conducerea clubului şi era dat afară. Venea alt antrenor şi culegea laurii după munca lui.
Înainte de 2000, a venit la mine un şef de formaţie cu o staţie Micor defectă. L-am invitat să aştepte puţin ca să stabilesc diagnosticul. În 5 minute am rezolvat defectul. Raspunsul şefului de formaţie a fost că aşa ştia şi el să facă munca mea. De fapt nu ştia nimic.
Îi cunosc cariera. Ca stagiar, a venit la Boxa 7 unde eu eram şef. Era un grup de 10 fete şi baieţi. Grupul avea înclinaţii intelectuale şi a introdus jocul Yansen, o combinaţie între barbut si poker. Se juca cu 5 zaruri. Cînd m-am angajat eu in IPGG se juca chibrite. Ca operator de MDS 8 sau 10 folosea doua butoane. Unul de START si altul de STOP. Cred că apăsa mai mult pe butonul de STOP. Atunci operatorii erau eficienţi. Nu pot da timpul inapoi. Dacă-l turnam atunci lui Steriu, acum era un OUTSIDER.
După plecarea şefului de formaţie am reparat şi placa de rezerva ca sa o am pentru următoarea victima. Cunoşteam piaţa defectelor şi eram aprovizionat cu cele necesare.
Tot timpul se punea problema rezolvării cu operativitate a defectelor astfel încît timpul de staţionare să fie cît mai mic.
La bordul fiecarui avion al companiei Jetran este un mecanic de bord. Este acesta eficient ? A demontat vreodata un motor in zbor ? Chiar şi în aceste momente de criza nimeni nu-şi pune problema să renunţe la el.
Există pompieri. Cîte focuri pe zi trebuie sa stingă ?
Acum guvernul a trimis in concediu fară plată bugetarii şi chiar şi pe politişti. Infracţiunile au crescut.
Un ascultător intreabă la Radio Erevan dacă pot lipsi în acelaşi timp şi Directorul şi Inginerul Şef. Radio Eravan Răspunde: Nu, căci se va observa că treaba merge şi fară ei.
De multe ori a ramas să conducă singur numai directorul Ciovică. Acesta a arătat că este eficient şi se poate şi fară ceilalţi.
Toţi directorii români sunt dublaţi de americani.
Pomul se scutură. Se va scutura şi la vîrf.
Al dumneavoastră,
Acelaşi
NDobrescu