Mă adresez public, pentru că nu vrei să-mi răspunzi la e-mail și să-ți recunoști greșelile. Această siguranță a ta te va duce la pierzanie. Superioritatea pe care o afișezi nu are nici o fundamentare. Și aroganța ta te va duce tot la pierzanie.
Societatea și-a făcut propriile legi.
Nebunii la ospiciu, la balamuc.
Hoții, tâlharii, violatorii, ucigașii la pușcărie.
Dar unde trebuie să stea incompetenții? Și ei fac rău celorlalți. Aici au fost incriminate de lege: abuzul în serviciu, purtarea abuzivă la servici, falsul, uzul de fals, etc. Tot la pușcărie.
În februarie 1983 m-am întors din Libia cu fractură de coloană cu tasare și dislocare.După evenimentul nefericit am lucrat cu dureri mari în deșert pentru că-mi era rușine față de ceilalți, deoarece printr-o neglijență nu mi-a fost pus diagnosticul corect. Acum nu mai accept o nouă neglijență în plus: adeverința ta.
Am stat 6 luni în concediu medical, am făcut gimnastică medicală, am fost la sanatoriu pentru recuperare și fractura nu s-a rezolvat. Am consumat zilele de recuperare, concediu de odihnă și după aceea m-am prezentat la LAEG. Aici nu m-a ținut nimeni în brațe așa cum ești tu ținută. În corset am efectuat deplasări pe teren, ridicam greutăți cu toate că nu aveam voie să ridic mai mult de 2 kg și acestea simetric în ambele mâini. Nu aveam sclavi lîngă mine. Atunci o stație de radio nu era ca acum cât un portofel.
Durerile nu încetau. Strângeam din dinți și nu aveam la cine să mă plâng.Trebuia să mă întrețin, aveam rate la casă, aveam familie. Atunci nu erau asistați sociali. În 1984 ianuarie, februarie, martie, am avut program redus de muncă de 6 ore, 2 ore pe zi fiind plătite din fondul de concedii medicale. Nu aveam decât două variante pensionarea medicală(aveam numai 14 ani de muncă) sau program redus de muncă de 3 luni pe an, deoarece în ultimele 12 luni avusesem 6 luni concediu medical.
Luna ianuarie 1984 a avut 24 de zile lucrătoare. 24zilex2 ore/zi =48 ore, adică 6 zile lucrătoare concediu medical, adică 25% din programul normal de lucru. Dacă te uiți în ștat, am 18 zile regie. Nu ști ce înseamnă regie? Caută în Legea 57/1974- legea retribuției.
Retribuția pe zi a fost de 3520:24=146,6 lei, iar pentru 18 zile lucrate este 146,6x18=2640. Sporul de vechime pe o lună întreagă trebuia să fie 3520x9%=317, iar pentru o zi 317:24=13,2 și pentru 18 zile lucrate 13,2x18=237,6 și prin întregire 238. Cifrele de 2640 regie și 238 vechime se regăsesc în ștat.
Dacă te uiți în adeverința elaborată de tine, adeverința 4760 din 4.9.2012 există o anumită ciclicitate. În lunile de iarnă, adaosul este zero pentru că în acei ani nu se lucra iarna pe teren și nu exista plan.
Nici când ai calculat pentru ianuarie 1984, că nerealizarea de plan pentru mine, a fost de -880 lei, în capul tău nu s-a făcut nici o conexiune? Te-ai gândit doar să mă frigi? Procentul de acord global era același pentru toată secția. Nu ai încercat același lucru pentru altă persoană? Nu te îndoiești niciodată de tine că poți greși? De greșit greșești destul de des. Dar acum nu mai poți să-ți ascunzi greșala dându-mi o primă echivalentă pentru că nu mai sânt salariat. Ști la ce mă refer. Ai mai făcut-o. Did you?
Doamne, cum poți trăi în această indolență?
Procentul de acord global se învârtea în jur de 4% . Această greșală a ta, această nerealizare de plan de 25 % din ianuarie 1984, îmi dă peste cap toată contribuția din anul 1984. Dar aceasta este aritmetică. Nu știu dacă o stăpânești.
Pentru toate greșelile tale din adeverință am formulat 32 de obiecțiuni la 72 de căsuțe de date, adică 15.8 kb de memorie.
Fractura de coloană avea să se rezolve după un an și jumătate, atunci când eram deprimat și nu mai aveam nici o speranță să intru într-o relativă normalitate.
Nefericitul accident de muncă a avut loc în decembrie 1982 și am mai lucrat două luni cu dureri mari. În ziua accidentului a trebuit să hotăresc pentru mine. Am trimis șoferul de pe camion să vină cu asistentul, cu un calmant ca să pot să continui drumul până în bază, la Awbari. Am rămas singur în deșert fără o sticlă de apă, fără stație de radio, fără o oglindă de semnalizare, fără speranță, înconjurat de o mare de nisip. Crezi că m-am așezat cu fața la Mecca? Că m-am sprijinit de un par timp de 3 ore? Adică 180 minute, 10800 secunde. Pronunță 1001, 1001, .... aceasta este o secundă. Între noi, Mihaela orice negociere încetează în amintirea acelor clipe trăite de mine. Mi-ai răscolit amintiri triste. Nu-mi voi retrage cererea de fals și uz de fals. Nu meriți să trăiești in libertate.
În anul 198x, decembrie , în urma unei deplasări la Capul Midia, datorită zdruncinăturilor în mașină și a frigului, o piatră la rinichi, probabil făcută în Libia, a plecat din rinichi și a declanșat o colică renală. În anul 1986 am efectuat cele mai multe zile de deplasare din LAEG. Poate cât toți inginerii principali la un loc.
Mihaela, nu te mai pot ajuta. Te îndrepți în direcția în care îți este locul ca să meditezi pentru faptele tale. În cazul cel mai favorabil, vei lua o condamnare cu suspendare. Dar cazierul se poate șterge după 5 ani de cumințenie. Dar tu greșești mai des de 5 ani, așa că se va ajunge la executare și cumul de pedepse.
19 fete din Slobozia cu ASE și masterat așteaptă să-ți ia locul. Meditează.
În România procesele sânt publice. Faci atât de mult rău lui Prospecțiuni SA și nu realizezi. Niciodată Marian nu va câștiga un proces pentru Prospecțiuni SA pentru că abuzurile în domeniul Resurselor Umane sânt foarte mari și evidente.
Mihaela, știai că prostia nu doare? Dacă ar durea, s-ar auzi o văicăreală în toată România și chiar în diaspora.
Mihaela, cred că nu ști ce înseamnă durerea. Tu ești Mihaela care a întrebat pe internet care este prețul unui medicament? Mărturisește. Și te vei elibera.
Iubita mea, Prospecțiuni SA, ți-ai făcut un centru de pregătire de manageri și specialiști și tu ai în funcție un manager care nu știe să citească și să interpreteze un ștat de salarii gata făcut de o contabilă cu liceul? Ce mult reprezenta în trecut liceul.
Aceștia sânt managerii puși în funcție de conducerea americană. Un proverb românesc grăiește: Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești.
Încotro Prospecțiuni SA? Cu regret spun: Spre o fundătură numai de tine știută.
Al dumeavoastră
Niculae Dobrescu