de Adriana S » 05 Oct 2012, 22:00
Buna seara,
Ma numesc Adriana, nu am facut parte din Prospectiuni, insa mi-am dorit sa ma primiti pe forum pentru ca, astazi aproape toata ziua am stat sa va citesc si am avut intrebari pe care as fi vrut sa vi le adresez, dar am primit tarziu confimarea. Am inteles pana la urma de ce, pentru ca va luati masuri de precautie. Cum m-am inscris: chiar daca am prea putini ani de munca, primul loc de munca a fost in cadrul unei firme (a carui nume nu merita amintit; la ce se intampla acolo, Prospectiuni e mic copil) ce a fost in trecut un IPEG. Din fericire, acolo am cunoscut, dar am si lucrat cu oameni valorosi, dar foarte putini: geologi, ingineri geologi, ingineri topografi pe care, din pacate, acel "cuib de vulturi", cum parca vag imi amintesc ca dumnealor il denumeau, i-a tratat cu aceeasi lipsa de respect si pe care i-a ranit foarte tare. Am plecat cu doua mari regrete: ca am invatat prea putin si ca nu m-am imprietenit indeajuns cu ei... Cu toate acestea insa, am vazut ca se bucura de mult respect si apreciere, dar si mai mult din partea celor din domeniu.
Experiente capitaliste asemenatoare au fost si in urmatoarea firma in care am lucrat, si prin asta m-am idenificat cu geoforum. Pe scurt, firma romaneasca cumparata de un mare grup strain, care in timp ii desfiinteaza filialele, mai concediaza oameni, vand echipamente si utilaje, dubleaza sau inlocuiesc directorii, pun pe toti strainii/ expatii doar sefi peste romani si aduc in bagaj cu ei, aceleasi "minunate" promisiuni. Prea multi tineri fara experienta si fara constiinta si prea putini oameni maturi si profesionisti. Dupa vreo 15 ani de afaceri in Romania, au un conflict cu statul roman si se hotarasc sa vanda tot si astfel, renunta si la mine. La fel, acelasi mare regret, ca nu am invatat destul... Si de atunci imi tot caut de lucru... ma intreb daca mi se va mai oferi vreodata ocazia sa fac parte dintr-o echipa cu adevarat, sa pot sa invat, sa aprofundez sau macar sa am timp sa gandesc problemele... nu stiu daca si in anii din urma se proceda la fel, insa astazi, toti vor solutii imediat, pe loc, nu iti acorda timp sa poti "rumega" o problema si cred ca din cauza asta se si produc atat de multe greseli, dar si pentru ca nu mai exista spirit de echipa, colegilitate, ci doar competitivitate dusa la extrem, care si cum sa fie mai bine in ochii sefului corporatist.
Voi continua, in timp ce imi caut si de lucru, sa va citesc postarile pe care le consider adevarate articole... e vorba de empatie, imi mai scapa pe unde un zambet, pe unde un ras copios, dar de cele mai multe ori tristete si indignare. Eu una va apreciez sinceritatea, diplomatia si perseverenta si va doresc sa continuati ce v-ati propus!
Cu stima,
Adriana