Pentru a contesta în instanță adeverința RU 4760 din 4.9.2012 am căutat în casă tot felul de adeverințe din trecut, însemnări în diverse agende etc. și cu această ocazie am dat peste caracterizările anuale pe care trebuiau să le facă șefii locurilor de muncă pentru fiecare salariat sau cel puțin pentru personalul TESA.
Caracterizare anuală din 1986-semnată de Eugen Steriu, calificativ bine
În activitatea din 1986, tovarășul Dobrescu s-a achitat foarte bine de sarcinile de serviciu primite, dând dovadă de competență și exigență tehnică în executarea în bune condiții și la timp a lucrărilor. A răspuns cu promptitudine solicitărilor de deplasare în teren pentru intervenții tehnice, condiționând însă plecarea în deplasare de primirea avansului pentru diurnă, cazare și transport.
În comportarea la locul de muncă, în relațiile cu colegii s-a dovedit a fi o fire mai puțin comunicativă, fapt cu repercursiuni negative în colaborarea de serviciu cu ceilalți colegi. A avut unele probleme în relațiile de familie, fiind reclamat de către soția sa la conduceea IPGG pentru neglijarea familiei.
La această caracterizare am făcut contestația 5881 din 30.3.1987. Caracterizarea conține 4 fraze, iar eu am înțeles să formulez ca o persoană mai puțin comunicativă 4 pagini A4 cu cel puțin 200 de cuvinte pe pagină . Firea mea mai puțin comunicativă nu a avut repercursiuni negative în colaborarea de serviciu cu colegii mei din boxa 14 care au luat toți calificativul de foarte bine cu excepția mea.În LAEG au fost mulți oameni cu simțul umorului care făceau glume frumoase. Dintre ei îmi aduc aminte cu plăcere de Guguianu Honoriu, Pudrovschi Mihai, Anton Ion, Anghel Adrian, Dobre Liviu etc. Toți aveam porecle scornite de ceilalți. Pe mine Kiki Pelin m-a botezat Mutulică. În anul 1986 am efectuat 83 zile de deplasare, poate cât au efectuat toți inginerii principali din LAEG în total. Un fost coleg îmi spunea atunci: Nicule, dacă s-ar respecta principiul de acum trei ani, ne-ai lua toate primele( cine avea cele mai multe deplasări lua primă). Atacul lui Steriu Eugen la adresa mea a venit după ce eu am făcut o reclamație scrisă, semnată și înregistrată la Director împotriva lui. Regia represaliilor a fost foarte proastă. Ca să arate că nu are nimic cu mine m-a trecut la o primă pe care am refuzat-o timp de trei ani și a stat la neridicate. Prima o meritam.
Caracterizare anuală din 1987-semnată Victor Negrescu, calificativ foarte bine
Și-a desfășurat activitatea în colectivul de ingineri din cadrul LAEG răspunzând de buna funcționare întreținere și reparare a aparaturii de prospecțiuni seismice și în special a aparaturii de radiocomunicații și aparaturii de radionavigație din rețeaua Marea Neagră. În toată activitatea desfășurată a dat dovadă de o foarte bună pregătire profesională și o deosebită conștiinciozitate
în îndeplinirea sarcinilor avute, fiind un exemplu pentru întreg colectivul. Deasemenea a dat dovadă de o preocupare permanentă pentru ridicarea nivelului profesional cât și pentru instruirea cadrelor tinere din sectorul nostru de activitate în cadrul cursurilor de perfecționare.
În cadrul colectivului și în societate are o comportare corectă și principială.
A răspuns la toate mobilizările și sarcinile pe linie sindicală și politică.
În 1987 Eugen Steriu era subalternul lui Victor Negrescu, deoarece ceruse să emigreze la soția sa stabilită în Germania Federală. Din caracterizarea din 1987 rezultă cât de radical am putut să mă schimb în bine în urma unei critici tovărășești. Mulțumesc tovarășe.
Luni 21.09.1987 am fost la sortat cartofi. Prezența a fost făcută de tovarășul Butoi.
După 1990, în epoca Valerică erau niște fișe de evaluare care cuprindeau 10 probleme. Maximul de puncte realizate era de 100 puncte pentru domn profesor. La disciplină aveam de exemplu 9 și un total de 92 de puncte. Exista și un formular de autoevaluare în care în primul an m-am autoevaluat cu 96 puncte. Apoi în anii următori m-am autoevaluat cu 100 de puncte deoarece nu puteam să accept să am 9 la disciplină. Nu întârziam, nu chiuleam, îmi indeplineam sarcinile de serviciu. Acum la ora bilanțului realizez câte drăcii am făcut în viață mea în IPGG, IPGGH și Prospecțiuni SA. Șefii sânt făcuți să-i înfrunți și să nu te lași călcat în picioare de ei. Nu este bine să faci sex cu ei pentru că-i înmulțești, având în vedere că ei deobicei sânt pasivi.
Al dumneavoastră
Niculae Dobrescu