de N Dobrescu » 23 Sep 2012, 21:33
Selecția este excelentă. Este reprezentativă. Mă unge pe suflet.
Am trăit 42 de ani în Prospecțiuni SA și nu pot scrie decât despre Prospecțiuni SA.
Citesc despre Prospecțiuni SA.
Mă judec cu Prospecțiuni SA.
Așa este dragostea adevărată, mare, unică.
Pe cine nu mai iubești, părăsești.
Eu am părăsit Prospecțiuni SA, pentru că fiecare lucru are un început și un sfârșit. L-am lăsat pe Gehrig să stingă lumina.
În articolele mele din seria Femei de succes, am vrut să arăt cum au reușit câteva femei în Prospecțiuni SA, cu ceva cunoștințe de engleză și atât, cu priviri penetrante sau languroase asupra lui Tony Paduano care le-a promovat. Cu vârsta te lasă putința și rămâne numai voința. Acum Tony Paduano trebuie să aibă 63 de ani. Personal, am cunoscut toate trucurile feminine, printre care și clipitul repetat al pleoapelor. Acestea sânt femeile ingenue.
Citesc pe net că Irina Dorneanu a fost numită Director comercial la Divizia de Procesare și Interpretare a datelor în 10 septembrie 2012. O altă femeie care a lucrat pentru companii străine în Marea Britanie și Australia apare la Prospecțiuni SA. Ce a mai rămas de vândut din Prospecțiuni SA atunci când acțiunile pe bursă scad? Baza de date seismice pentru care noi toți am trudit pe câmpiile patriei, Andrei. Și în ce condiții.
În 1990, după lovitura de stat din 1989( așa zisa revoluție) a existat pentru România și români un val de simpatie internațională.
Am să o mai spun o dată. În sala de ședințe, la subsol, au venit niște canadieni, în ianuarie 1990, care ne-au prezentat metode moderne de prelucrare a înregistrărilor seismice.
Cazul cel mai spectaculos a fost transcrierea unei înregistrări analogice în digital. Aici se aplică Teorema eșantionării. După prelucrare s-au obținut indicii privind existența hidrocarburilor. Este de notorietate pentru specialiști că o înregistrare analogică are o gamă dinamică de 45 decibeli față de 120 decibeli cât are o înregistrare digitală.
Când m-am angajat în 1969, la LAEG, operatoare era numai Rodica Rău, căsătorită ulterior cu topograful Pastor. Mai erau femeia de serviciu Hodor Maria și contabilele Lucica și Rori. Apoi s-au aciuiat în București câteva soții de operatori aduse din Moldova. Acum la LAEG, femeile domină ca număr bărbații. Ele sânt cele mai muncite și nu ajung niciodată femei de succes. Pentru ele am scris și .
La Resurse Umane, era un singur bărbat, fostul topograf Nicolae Enache, un profesionist crescut în ordinea și disciplina topografică. A fost concediat. Consider că în Prospecțiuni SA bărbații sânt discriminați. Iar cei care cred că au fost promovați, sânt yesmani. Adică cei care stau la vinclu. În această poziție, coloana vertebrală poate suferii deformări ireversibile.
În provincie, 14 septembrie 2012.
Al dumneavoastră
Niculae Dobrescu