Cred că era înainte de 1989, când am primit un formular și trebuia să completez numele și prenumele persoanelor din conducerea companiei.
De-a lungul timpului am prins ca directori pe: Burcea Constantin, Coman Valeriu, Ianăș Mihail, Gubandru Traian și Gehrig Stanard Schultz. Apoi directori adjuncți sau tehnici au fost: Varodin Valeriu, Smărăndescu Mihai, Milea Marius. La un moment dat am avut și un director comercial,Cucu, cu ocazia unei reorganizări din minister. Centrul de calcul a avut un director la conducere. Următoarea funcție era de inginer șef. Un loc special l-a ocupat Dicea Oprea ca Geolog Șef sau ca director tehnic. Era în anii 70 când Dicea Oprea a strâns în sala de ședințe pe toți tinerii ingineri de toate materiile și ne-a prezentat harta României. Pe această hartă erau câteva zone albe în munți unde nu erau executate lucrări de prospecțiune seismică. Multe zone erau dublate fie prin schimbarea metodicii de prospectare seismică, fie prin schimbarea aparaturii de cercetare. Atunci Dicea Oprea ne-a spus că vom avea de lucru până în 2000 și iată că mai lucrăm și în 2012. Dicea Oprea avea să lucreze în companie, cred, până la vârsta de 78 ani. Știa cum să aducă contracte de la Romgaz.
Varodin Valeriu a fost când inginer șef, când director tehnic. Cu noi cei care lucram la echipa de la mare avea o relație specială. Deseori venea cu familia vara în concediu la bungalow-ul din bază sau la căsuța 2. Mai venea și pe vapor atunci când erau probleme tehnice. O dată a venit în mod special pentru mine la Constanța atunci când mi-am dat demisia. A venit cu demisia mea să o rupem și să continui activitatea. Pe demisia mea Burcea notase : Varodin, discuții. Steriu Eugen îmi făcea recomandări să am grijă ce fac, pentru că lucrarea la care particip este de importanță națională și se poate interpreta ca sabotaj. Atunci demisia era cu un preaviz de 15 zile. Nu exista modalitatea de desfacere a contractului de muncă cu acordul părților. În 1990 s-a făcut confirmarea prin referendum pe post a personalului din conducerea companiei. Cătălina Varodin lucra la LAEG în cadrul colectivului de cercetare și nu i-a venit să creadă că tatăl său este contestat. A verificat personal toate buletinele de vot.
Inginer șef mecanic a fost Stamatescu Sever, apoi Iușan cel mic, iar acum Machett Phillip, un fost strungar. Pe vremea lui Stamatescu aveam baze de reparații la Chitila, Leordeni și Buzău. Eram întreprindere de grad zero.
Pe partea economică am avut Contabil Șef și apoi după 1990, Director economic. Dintre toți, evoluția profesională firescă, trecând prin toate etapele a avut-o Sighișoreanu Alexandru. În anii 70 Ilie Năstase și Ion Țiriac au adus României multe victorii la tenis. Acest lucru a făcut să încolțească sămânța tenisului în IPGG. Oameni trecuți de 30 de ani s-au apucat de tenis pentru mișcare și nu pentru performanță. Printre ei a fost și Sighișoreanu Alexandru. Dar cei mai mulți adepți au fost la LAEG. Printre ei au fost : Cristian Alexandru, Cristian Ion, Pelin Anton, Steriu Eugen, Gauzin Ion, Ardeleanu Ion, Anton Gigi. La LAEG a fost construită o mașină de racordat rachete și primele rachete metalice handmade. La LAEG a fost înființat ETC( electronic tenis club). În acele timpuri la meciurile României copil de mingi era Cristian Tudor Popescu care ulterior avea să fie salariat la LAEG și Calculator. IPGG a avut un teren de tenis sintetic cu nocturnă și apoi un altul cu zgură la ștrand.
În anul 1999 îl ajutam pe Negrescu Victor în treburile LAEG-ului, deoarece Marin Valerică era mai mult plecat în Egipt. Atunci am participat din partea LAEG la o ședință de bilanț cu proprietarul, FPS, în data de 16 februarie 1999. Participanții la ședință erau cei din conducere până la nivelul de șef de secție. La începutul ședinței s-a constatat un mare absent Milea Marius care era șef serviciu marketing. După sosirea lui Milea Marius au fost prezentate rapoarte de către Gubandru Traian și Sighișoreanu Alexandru. Pentru anul 1998 cifra de afaceri a fost de 113 miliarde lei. Profitul net a fost de 2.7 miliarde lei. La 31 decembrie 1998 personalul era de 2190 salariați, iar personalul mediu a fost de 1392 salariați. La buget erau datorii de 95 miliarde lei și majorări de 36 miliarde lei. Creanțele erau de 96 miliarde lei( 61 miliarde lei la Romgaz, 21 miliarde la Petrom, iar restul la alții). Totul se întâmpla datorită blocajului economic. Au urmat discuții. Dicea Oprea a arătat că s-a integrat în economia de piață și că lucrurile importante sunt satisfacerea clientului și găsirea de contracte. Au fost și șefi care foloseau vechiul limbaj: să ne ajutați, să ne dați etc.
Sighișoreanu Alexandru a ieșit la pensie în anul 2009, cred că avea 69 de ani, și a lăsat compania curată și pe profit.
Ca profesionist și-a încheiat activitatea prin finalizarea bilanțului pe 2008.Tot așa și-a încheiat activitatea, adică în aprilie și Wagner Simon.
Apoi funcția de Director economic a rămas la români.
La mulți ani, Alexandru Sighișoreanu!
Acum în companie avem un Director general , un director de producție, foarte mulți vicepreședinți (cel puțin 6 sânt cunoscuți de mine), ingineri șefi, manageri, și un manager logistică teren & suport mecanic, Dave Mac Donald fost electrician.
30 august 2012
Al dumneavoastră
Niculae Dobrescu, în provincie