Circuitul hîrtiilor în S.C. PROSPECȚIUNI S.A.

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Circuitul hîrtiilor în S.C. PROSPECȚIUNI S.A.

Mesajde N Dobrescu » 13 Ian 2012, 16:42

Cînd eram eu la școala generală, profesorul de limba română ținea mult să ne învețe să știm să întocmim o cerere. Apoi la angajare am fost plimbat prin diverse servicii ca să știu unde mă adresez.
În I.P.G.G. cererea intocmită de mine ajungea la Directorul Burcea, apoi acesta punea o rezoluție și desemna o persoană de specialitate care trebuia să o rezolve în spiritul și în litera legii și în termenul prevăzut de lege. Exista o cultură în cunoașterea legii. Juristul Marinescu citea toate Monitoarele Oficiale și trimitea la fiecare serviciu părțile din legislație care trebuiau cunoscute de șefii acelor locuri de muncă.
În S.C. PROSPECȚIUNI S.A., acum am adresat mai multe cereri Directorului General Gehrig Schultz și am primit cîteva răspunsuri de la Directorul Resurse Umane Felicia Lupu.
În 8 august 2011 am înregistrat cererea 10583 în care solicitam contravaloarea a incă două zile de concediu de odihnă și a primei de concediu aferente, invocînd regula de trei simplă. Nu am primit nici un răspuns nici de la Felicia Lupu și nici de la Gehrig Schultz căruia îi adresasem cererea. Un fost coleg al meu spunea: Dacă nu știi ceva ai dreptul să taci. Probabil că aici se încadrează. În 6 octombrie 2011 am formulat o somație invocînd O.G. 27/2003 privind procedura acceptării tacite. Din nou aceiași tăcere. Dacă nu știți ce inseamnă acceptare tacită aveți dreptul să tăceți.
În 8 august 2011 am mai formulat altă cerere privind eliberarea unei adeverințe legată de sumele încasate atunci cînd am lucrat în acord global. De atunci nici un răspuns.
CE ESTE DE FĂCUT?
Mă voi adresa instanței de judecată și voi arăta reaua credință a unor salariați din S.C. PROSPECȚIUNI S.A. În România procesele sînt publice. Aceasta va fi o reclamă negativă pentru S.C.PROSPECȚIUNI S.A. Ce vor înțelege clienții despre S.C. PROSPECȚIUNI S.A. ?
Voi cere și cheltuieli de judecată. Aș vrea , dar nu pot să-i înțeleg pe conducătorii de azi ai S.C. PROSPECȚIUNI S.A. Aroganța nu este bună la nimic.
Pentru orele din Portugalia care mi-au fost plătite prin acordarea unei prime echivalente ,am prins-o pe Felicia Lupu cu un răspuns scris: Acestea au fost plătite prin acodarea unei prime. Și mai mult ca sigur fară să existe un referat. Legal se face ștat de diferență pe capitole de calculație. Pe timpul meu se făcea și la Facultatea de Electronică contabilitate. Asta înseamnă că sînt foarte bătrîn.
În firmele serioase , cei care întocmesc hîrtii, au două cutii (tăvițe) : una pentru intrări și una pentru ieșiri și există o persoană care duce hîrtiile de la un birou la altul, la semnat și la registratura generală. Acum fiecare persoană își rezolvă propriile hîrtii.
O dată am fost șocat cînd am primit o hîrtie cu antetul lui S.C. PROSPECȚIUNI S.A. semnată de un șef inferior. Așa arăt și acum.
Al dumneavoastră,

Niculae Dobrescu
P.S. Lucrurile importante se întîmplă vineri.
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA