Acum aparatura Hi-Fix/6 este la boxa 7 și nu ne mai ocupăm de celelalte emițătoare din întreprindere. Avem alocate radiotelefoane tip AEL 7 bucăți și alte 7 bucăți Teleco. Se lucrează la verificarea aparaturii, la școlarizarea personalului, se confecționează contragreutăți pentru antenele de emisie. Fac două drumuri la Combinatul de Industrializare a Lemnului de la Arad în vederea achiziționării a opt căsuțe de lemn, 6 în bază și câte una la 2 Mai și Capul Midia.
Negrescu avea o pasiune în a spune că trebuie să ne ocupăm și de aprovizionare. Așa ajung în 5.3. 1979 la Ploiești, la Cablul Românesc, de unde aleg câteva modele de cabluri de oțel pentru ancorat piloni de antenă.
În jur de 15 martie se pleacă la Constanța cu aparatura și până la sfârșitul lunii rețeaua este în funcțiune. Se face calibrarea rețelei și după 15 aprilie se încep forajele pentru IFLGS. Se lucrează cu nava Mangalia. Papionajul va fi făcut cu 4 ancore.
În iunie 1979 se încep lucrările de balizaj pe locația 5 Neptun. Platforma Gloria este mutată în ziua de 6.06.1979 de pe locația 12 Midia pe locația 5 Neptun. Fac tură cu Pascariu Mircea. Se constată că picioarele se afundă prea mult și că picioarele ar trebui să fie prevăzute cu galoși. Se ia decizia de mutare a platformei pe altă locație. Se alege locația 4 Tomis Est. Strângem balizele
și le lansăm pe noua locație. Suntem în presiune. Platforma vine după noi.Noi mergem cu 6 noduri și platforma cu 4 noduri. Aici situația este asemănătoare. Primim coordonatele pentru o nouă locație pe structura Lebăda. Pe 13 iunie 1979, platforma Gloria va fi fixată dintr-o întâmplare pe locația Lebăda care se va dovedi a fi o structură productivă. Pe 14 iunie 1979 se va face un tur de orizont pentru determinarea coordonatelor definitive ale platformei.
În continuare se fac foraje geotehnice pe locațiile 81,82 și 83 Lebăda. În august facem o calibrare a rețelei ROM 2, cu SLAVE 2 la Sulina.
Lucrăm cu două nave. Personalul Hi-Fix de pe aceste nave este format din Pelin, Dobrescu, Pascariu, Grigore, Varodin Gheorghe. Toți sunt nemulțumiți de banii pe care îi primim în legătură cu Decretul 388/1976. Toți spun să facem o cerere la director, dar acest lucru rămâne la nivel declarativ.
Fiecare vrea ca altul să-i rezolve problema. Mai întâi voi face o solicitare adresată Directotului la care voi obține un răspuns al Serviciului Personal Învățământ Retribuire datat 6 iulie 1979. La acest răspuns voi face o revenire în 10.7.1979. În 16.7.1979 voi face o acțiune așa cum era atunci, adresată Comisiei de judecată din întreprindere Dosar 4/79 pentru drepturi neacordate cu un an în urmă, adică pentru lunile iunie, iulie, august, septembrie 1978 și aprilie, mai, iunie 1979. Comisia avea competența să judece litigii mai mici de 5000 lei. Președintele comisiei era Drăghicescu Adrian. M-am plâns de lup și tot lupul calculează prejudiciul, adică Serviciul Personal Învățământ Retribuire. Aici, eminența cenușie este Pantazi. Șeful serviciului era Constantin Gheorghe al cărui punct de vedere era că Pascariu câștigă mai mult ca el. Se fac presiuni asupra lui Steriu și Negrescu pentru îndrăzneala mea. La o discuție, Steriu mă întreabă ce am făcut în ziua de 9 iunie 1978 de am ore suplimentare. Deschid agenda și-i spun că în aceea zi a trimis mașina la Constanța ca să expediem cablu marin și din lipsă de personal am pus și eu mâna la încărcat. Steriu tace. Apoi îmi cere o situație pe un an în urmă ce am făcut cei cinci. Din jurnalele de operator, din condici, din notările personale, întocmesc această situație care este beton. Spuneam atunci că cine m-a pus să muncesc să plătească. Pantazi colaborează cu Negrescu ca să se salveze.De activitatea Hi-Fix de la mare, mai implicat era Negrescu. Negrescu spune că m-a numit adjunct la activitatea Hi-Fix și din aceste considerente nu am dreptul la ore suplimentare. Dar orice numire se face printr-o decizie a Directorului. Voi pierde procesul,dar pentru viitor Decretul 388/76 se va aplica riguros.O altă variantă a subiectului juridic este descrisă în postul Singur împotriva tuturor viewtopic.php?f=2&t=135 La reluarea prospecțiunii seismice cu nava Marea Neagră, Negrescu și Varodin vor fi pentru o lună pe mare și vor lua fiecare câte o căruță de bani datorită bătăliei mele Juridice.
În decembrie 1979 voi fi în concediu de odihnă și voi primi și plata pentru niște ore suplimentare, iar retribuția încasată va fi la nivelul cel mai mare de retibuție din septembrie 1979 când am lucrat pe mare.
Al dumneavoastră
Niculae Dobrescu