După cum s-a văzut, din descrierile anilor 1983-1985, datorită lui Smărăndescu și a lucrărilor pregătitoare pentru rețeaua radio, LAEG obține un TV autolaborator pentru radio pe care se va monta un radiotelefon pe frecvența de 33.600 mhz. Această mașină va fi folosită și de alți ingineri principali atunci când vor merge pe teren pentru intervenții. Primul șofer a fost Mitică Filip. Mașina avea un nume feminin Margareta.
La deplasările din anii precedenți am fost însoțit de oameni diferiți, de la boxa10, de la atelierul mecanic, de la carotaj sau din teren. Am solicitat lui Steriu un om permanent pe care să-l pregătesc , care să poată da relații atunci când nu sunt în LAEG. Așa a fost repartizat la boxa 14 , de la boxa 10, Albeanu Constantin care avea cunoştinţe despre radioreceptoare.
Odată cu venirea mea în LAEG, Ion Gheorghe și Scurtu Adrian nu au mai reparat RTP-uri. Schema electrică de principiu nu era diferită față de alte tipuri de stații de radio, dar piesele erau așezate pe verticală și identificarea piesei unde doreai să faci măsurătoarea era anevoioasă. De aceea am confecționat niște cartoane cu schema cablajului și a așezării pieselor la o scară mărită. Apoi am verificat și grupat emițătoarele din boxa 14, în defecte și bune. Ulterior anului 1983, colectivului radio de la boxa 14 s-a alăturat sing. Dan Gavrilaș. Am avut și oameni în teren care doreau să învețe electronică pe RTP-uri fară să învețe mai întâi teoria. Așa umblau peste tot unde era ceva de reglat, poate o merge. Totdeauna RTP-urile erau sigilate, dar mai sărea ceara roșie. De aceea, Dan Gavrilaș a făcut un RTP martor cu cele 4 plăcuțe care erau conectate cu pini și repara separat plăcuțele defecte. Eu reparam RTP-ul ca un tot unitar și când eram gata cu el se mai rupeau fire. Într-o zi mi-am propus să repar RTP-uri pe frecvența 39.000 mhz care erau defecte. De la ora 8 la 12 nu m-am sculat de pe scaun, nu am vorbit cu nimeni și am reușit să repar 13 bucăți. Toate au avut cel puțin o defecțiune. Eram pe un scaun mobil care se deplasa între raftul unde erau stațiile și birou.
În afară de deplasările din teren descrise în anii precedenți, mai reparam și stații de radio. La începutul fiecărei luni , șefii de formație veneau la raport, la București. Aduceau și stații defecte, RTP-uri sau stații așa cum spuneam pentru radiocomunicații. Într-un an vine cu un Micor șeful de formație Mihai Mitroi actualul Vicepreședinte Prospecțiuni SA. L-am rugat să aștepte 5 minute pentru a stabili diagnosticul stației. Am constatat că defectul era din modulul audio și am înlocuit acest modul. Văzând cum lucrez, Mihai Mitroi îmi spune că așa putea să repare și el. M-am întânlit cu foștii mei colegi care mi-au spus că postul meu de la radio este încă liber . Am intrat pe Bestjobs și am văzut acest lucru. Am fost tentat să aplic pentru acest post. Știu că am scris numai lucruri adevărate despre factori de conducere din Prospecțiuni SA, dar nici unul dintre ei nu a cerut un drept la replică. Aducându-mi aminte de episodul din trecut îmi dau seama că Prospecțiuni SA are încă resurse neexploatate și oameni mai tineri ca mine. Pentru asta este nevoie de un cumul de funcții prin aprobarea altui Vicepreședinte.Ce nu a înțeles atunci Mihai Mitroi și nu va înțelege niciodată este faptul că eu eram bine organizat și nu mă mai surprindea nimic. Dacă eu nu aș fi lucrat așa, mai trebuiau să lucreze și alții care trebuiau să înregistreze sosirea utilajului la LAEG și să facă alt bon de mișcare pentru noul aparat. Și nu în ultimul rând, eu nu aveam alt om care să repare modulul defect.Pentru asta trebuia să fac măsurători pe modul, să identific piesa defectă, să merg la magazie pentru cod, bon și aprobare de a scoate piesa din magazie.Toate acestea le puteam face și după plecarea clientului. Clientul trebuia servit bine și rapid. Cu siguranță, găsirea piesei defecte pe modulul defect nu putea fi determinată de Mihai Mitroi chiar dacă acesta la începutul carierei a fost o perioadă operator la LAEG, atunci când eu eram șef la boxa 7.
va urma
Al dumneavoastră
Niculae Dobrescu