Anul 2010

Intamplari din trecutul geofizicii

Anul 2010

Mesajde N Dobrescu » 26 Dec 2014, 07:00

La începutul anului continuă predările de stații de radio. Nu este decât o predare temporară deoarece echipele se mută dintr-o zonă în alta și atunci se face o verificare a stațiilor de radio și remedierea celor defecte.
Echipa 12 a predat o serie de stații și acum în 8 ianuarie 2010 mai predă și altele. La un PM 100 lipsește un cablu de alimentare, iar la un SL 55 V2 lipsă capac auxiliar, antenă, alimentator și încărcător, PTT cover spart. Pentru mine este un lucru de neînțeles. Alimentatorul și încărcătorul au fost într-o încăpere. Cum pot să lipsească? Tot așa, ce reparam eu și practic erau în custodia mea nu au dispărut niciodată din încăperea unde lucram.
La începutul lui februarie predă și echipa 19. Surprinzător, numai o carcasă de baterie este spartă. Probabil că au fost activi și au adus pe parcurs stațiile defecte.
În 24 martie 2010 trei persoane care am scris pe forum cu numele real sântem invitați de Felicia Lupu pentru audieri. Voi fi primul care am fost interogat separat de Felicia Lupu. Cum a decurs audierea am spus în postarea S.C.Prospecțiuni- femei de succes(1) http://forum.geospace.ro/viewtopic.php?f=2&t=148
Atunci am făcut referire și la postarea lui Andrei Alexandru din 2 martie 2010, Un început ca...lungă tranziție. http://forum.geospace.ro/viewtopic.php?f=13&t=25
Se vor lua măsuri numai asupra lui Viorel Dumitrescu fondatorul Forumului care la început a fost suspendat și apoi concediat.
În anul 2010 nu am publicat nimic pe Forum nici înainte de audiere și nici după.
Continuăm să primim lucruri din teren cu elemente amestecate. Astfel primesc o stație SL 55 V2 cu antenă de Motorola GP 300.
În mai îmi voi depune dosarul de pensionare. După o lună jumate- două am primit decizia de pensionare. Am mers la Nicky și i-am spus că este timpul să mă retrag. Mi-a spus ce lucrări sânt în 2010 în companie și mi-a solicitat să mai rămân până la sfârșitul anului având în vedere că va începe lucrarea din Portugalia și are nevoie de mine. Am acceptat să mai lucrez.
În vară voi merge la o echipă care lucra cu vibratoare, la un Start Up. Clientul dorea să vadă care este puterea directă și cea reflectată. La măsurătoare îl voi surprinde pe client cu zero putere reflectată. Apoi în caietul său îi voi face teoria despre raportul de undă staționară, în engleză WSR. Îi voi da clientului cartea mea de vizită cu specificarea dacă are un job bine plătit sânt interesat.
În august 2010 are loc o mărire de salariu pe companie și secție. În LAEG sânt patru persoane care nu primesc majorarea: lucrătoarea ecologică, magazionera, Colonelul care depusese cererea de pensionare anticipată și subsemnatul care eram pensionar în plată. Suma reprezentând majorările corespunzătoare salariilor noastre a fost distribuită pe ochi frumoși unor favoriți.
Am mai plecat pe teren pentru diferite intervenții. Una dintre deplasări a fost la echipa răposatului Lucică Tisăianu, la Independența. La această deplasare au mers și tinerii ingineri care vor merge în Portugalia. Aici , o zi , va fi testat și echipamentul wireless cu care se va merge în Portugalia.
Până la plecarea în Portugalia voi încărca într-un container lucruri pe care le credeam de viitor cu care mă voi muta la Chitila.
În luna octombrie 2010 am fost plecat în Portugalia pentru trei săptămâni. Aici, în 24/10/2010 la Praia Azul am scris articolul: Experiența portugheză http://forum.geospace.ro/viewtopic.php?f=2&t=101
Când m-am întors în țară, cu ajutorul lui Manea Aurelia care avea calculator și internet, am trimis acest articol lui Mihaela Stănescu care păstorea Știri Prospectate. Am indicat și numărul personal de telefon , dar nu am fost contactat de nimeni interesat de publicarea acestui material.
În anul 2009 a fost prelungit contractul colectiv de muncă până la 1 octombrie 2010. M-a prins în Portugalia perioada de alegeri pentru reprezentanții oamenilor muncii. Nu am primit buletin de vot pentru a-mi exprima opțiunea, deoarece am avut altă opinie privind votarea reprezentanților salariaților. La restaurant ocupam aceiași poziție la o masă lungă. Timp de două săptămâni am avut numai de două ori un partener în fața mea. De aceea mă gândeam dacă nu-mi pun ceva în mîncare pentru opinia mea. Pe o tavă se punea mâncare pentru cele două persoane care stăteau față în față.
În aceiași perioadă a fost în Portugalia și prietenul meu David McDonald. David găsea tot timpul să-mi facă observație pentru faptele altora. Dar viața este frumoasă. La punerea în funcțiune a venit și un scoțian de la Sercel care a băut cam mult în seara precedentă. Scoțianul când a ajuns în bază a început să vomite pe portiera mașinii. Apoi l-am văzut pe Dave cu furtunul spălând mașina.
În perioada când am fost în Portugalia, lui Dave i-a venit soția. Nu mai puteau merge cu camioneta. Așa că Dave a închiriat un Audi. Așa se duc banii lui Tender. Fără număr, fără număr.
Pe perioada din Portugalia am avut program de 10 ore. Nu toate orele mi-au fost plătite.
Am făcut o cerere, o reclamație. Cererea a fost rezolvată de Manager Compensații&Beneficii,Mihaela Horhocea în stilul ei caracteristic. Ca să-și ascundă greșala, mi-a dat o primă echivalentă, fără să aibă atașat un referat. Astăzi citesc în Știri Prospectate ce spune Norin Popescu despre ea: Mihaela este cel mai vechi membru al echipei HR ,ea fiind angajată în anul 2010.
....Este o persoană dinamică, orientată înspre îndeplinirea sarcinilor de serviciu la timp și de calitate, iar din acest motiv, a fost cea care a coordonat implementarea politicilor și procedurilor HR pentru operațiunile din Senegal. Mihaela este angajatul dedicat și de încredere, care mă înlocuiește la conducerea departamentului, când este necesar.

În decembrie ne-am mutat la Chitila. Sf. Niculae l-am făcut cu bomboane. Toleranță zero la alcool.În afară de despachetarea lucrurilor, m-am ocupat de amenajări vibratoare, de Sagita care era montată pe vibratoare. În preajma sărbătorilor , cu toate că aveam 4 zile libere cu recuperare în ianuarie 2011, am asigurat permanența prin rotație la LAEG.
În decembrie am primit personal de la Gehrig invitație la petrecerea de firmă care a avut loc la Radisson Blue. Am câștigat o geantă pentru lapetop și un mouse. Dacă știa Gehrig de ce este în stare Mouse-ul, îmi retrăgea biletul de tombolă. La petrecere, cele mai tari femei au fost cele de la Resurse Umane în frunte cu Felicia Lupu. Un coleg de-al meu a avut o anumită insistență pentru una dintre ele la dans. Există multe poze făcute de Antrenorul de la această petrecere de firmă.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Povestiri