Rețeaua Hi-Fix este în funcțiune pentru Petromar, dar mai facem și lucrări pentru Șantierul Naval legate de determinarea parametrilor tehnici pentru navele noi care se lansează la apă. Astfel, în perioada 24.02.1992- 28.02.1992 împreună cu ing. Pelin Anton particip la determinarea caracteristicilor tehnice ale navei Fetești II. Tot împreună cu ing. Pelin, în perioada 24.08.19992-30.08.1992 facem măsurarea parametrilor tehnici pentru nava Ferosa. În perioada 3.11.1992- 7.11.1992, ing. Pelin participă la determinările pentru nava Voineasa. Cred că aceste nave erau de 55,000 tdw.
România era pe locul 10 în lume în privința capacității de transport naval. Acum navele au fost înstrăinate și circulă sub alte pavilioane. În anii trecuți se vorbea chiar de înstrăinarea pavilionului național pentru o sumă modică. Trădătorii de neam și țară au acționat în toate domeniile.
În 1992, între Prospecțiuni și DynaTek SRL a existat o colaborare inițială privind vânzarea de cabluri seismice din SUA. Apoi, Negrescu care a fost un vizionar, a trimis mai multe persoane la cursuri de perfecționare legate de calculatoare tot la DynaTek SRL. Un astfel de curs a fost legat de limbajul de programare Borland C++. La acest curs au participat Marin Valerică, Gelu Marchidan, Marin Gonțoiu, Mihai Teoharie și subsemnatul. Cursurile organizate la DynaTek SRL erau anexă la Contractul de muncă pentru trei ani de zile. Cursul a avut loc în aprilie 1992.
Am spus că din 1991, IPGG, se transformă în societate comercială. Ca noi activități trebuie să remarc activitatea de revânzare a apei minerale la Chitila sau de activitatea de închiriere a căsuțelor de la Constanța. Sc Prospecțiuni SA prin personalul calificat de care dispunea avea un potențial uriaș, față de aceste activități noi. Poate am mai spus, Geo Source a plecat de la mașini de sortat
mazăre și prin racolare de creiere a ajuns la construcția de stații digitale.
Tot în 1992, impreună cu Viorel Dumitrescu și Titi Grigorescu, particip la un carotaj cu stația ungurească ESS-01-08/VSP la o sondă în Transilvania. Carotajul a avut loc într-o zi de vineri și Titi Grigorescu care era un creștin practicant, a ținut post negru. Zona era foarte frumoasă. Era vară și chiar am găsit un cireș sălbatic amar din care am cules cireșe și la București am făcut dulceață de cireșe amare. Acum la Prospecțiuni nu mai miști în front. Mașinile sunt dotate cu sistem de urmărire prin GPS și orice staționare în afara profilului se vede.
Al dumneavoastră
Niculae Dobrescu