O parte din echipamente au fost predate în decembrie 2005. Echipa 20 va face predarea în ianuarie 2006. Este un pic de nebunie. Echipa 19/2006 își va ridica echipamentele la mijlocul lunii Ianuarie 2006. Acest lucru se află nu cu mai mult de o săptămână. În 2006 se va lucra cu echipele 11,12, 19, 20 și 22.Pe 31 ianuarie 2006, echipa 20 face predarea, iar pe 1 februarie 2006, brigada topo de la echipa 20 ridică stațiile portabile.
Defecțiunile sânt în trendul anilor precedenți.În 2005 au intrat în exploatare stații portabile Maxon SL 100 care nu sânt așa de robuste ca SL 55. Se defectează switch emisie, antena, tastatura laterală.
În acest an se vor mai confecționa sisteme de împușcare Shot Pro cu stații de radio model YAESU deoarece sânt mai mici și mai ușoare.
Pe parcursul anului voi monta în bază la Moreni o antenă pentru legătura cu terenul. La Moreni se execută o cercetarea 3D. Voi face cel puțin o deplasare pe lună la echipele seismice, chiar și pentru probleme pe care le poate face și altcineva, dar nimeni nu vrea să se implice.Dar probleme cele mai multe le am la început de lună, atunci când toate echipele vin la raport și într-o singură zi trebuie să-i rezolv pe toți.
Echipa 22 se va retrage la mijlocul lunii noiembrie, iar în decembrie vor face predarea echipele 12,19 și 20.
La echipa 19/2006 șeful brigăzii de înregistrare era Popescu Dragoș. În ultima lună, la echipa 19 a fost și Niky.Înregistrarea va face predarea în ziua de 14 decembrie 2006. În holul de la intrarea în LAEG erau stațiile de radio de la echipa 19 care se curățau și se împerecheau. Marian Ștefan era acolo cu doi băieți. Văzând că durează atât de mult pregătirea, i-am propus lui Niky să aducă stațiile la boxa 14 și să desemneze un om care să asiste la predare. În total fuseseră 67 de stații portabile, 5 modele. Pe parcursul predării omul desemnat a plecat. La P040, 3 antene rupte. La GP 300, 1 antenă , o tastatură laterală și o lamelă de plus lipsă.La SL 100 PTT ruber lipsă. La SL 55 lipsă un adaptor ștecher,un PTT ruber și un încărcător. Pentru 8 stații mobile, o vergea ruptă, o vergea ,o antenă, 2 bucăți cabluri alimentare lipsă. Toate aceste lucruri le-am comunicat lui Niky, care referitor la lipsa alimentatorului pentru SL 55 a afirmat că a fost. Ce însemnau vorbele sale? Că eu am sustras acel alimentator. Alimentatorul era model simplu cu un transformator și o punte redresoare. Pentru toate stațiile model SL 55 erau numai 5 încărcătoare simple, celelalte încărcătoare erau inteligente. Niky a lansat o fumigenă, pe care nu a dus-o până la capăt. Putea să facă o percheziție ca să vadă dacă eu am dosit acel alimentator, dar el vroia să pozeze că sub comanda lui (supervizarea lui) toate lucrurile au mers bine la echipă. Acest lucru m-a determinat să-mi depun demisia sau desfacerea contractului cu acordul părților.A doua zi după depunerea demisiei, M.V, M.A și G.G au venit la mine solicitând-mi să revin asupra demisiei. Pentru Niky nu se întâmplase nimic. Cu Niky am mai avut un incident atunci când a fost numit adjunct la LAEG. I-am adus la cunoștință că de la echipa 20 unde lucrase nu a predat un emițător Motorola Micor. A susținut că a fost predat , iar eu nu am semnat de primire. Ulterior emițătorul va fi găsit în magazia formației, dar el nu a recunoscut că am avut dreptate. Știu ce înseamnă orgoliul la bărbați. Acum, pentru cum s-a comportat Niky în penultima mea zi de lucru, i-am iertat totul. Adică, ambele incidente.
După depunerea demisiei în 15 decembrie 2006, am continuat recepționarea aparaturii de la echipele 20 și 11 și pregătirea lor pentru campania din 2007. La vremea aceea puteam să ies la pensie anticipat fără penalizare, datorită perioadelor lucrate în grupa 1 și 2 de muncă.
Al dumneavoastră
Niculae Dobrescu