Anul 2005

Intamplari din trecutul geofizicii

Anul 2005

Mesajde N Dobrescu » 27 Oct 2014, 17:38

Cred că de mult timp așteptați să continui acest serial despre activitatea mea în Prospecțiuni. Nu-mi face plăcere să recunosc că la mine s-a instalat scleroza. Amintiri foarte vechi le știu în detaliu, iar amintiri mai recente, parcă sânt în ceață și de aceea a durat atât de mult. Apoi a mai fost o excursie în India care a trebuit pregătită și chiar și ultimile lucrări agricole de la țară.
În 2004, echipele seismice vor lucra până spre sfârșitul anului și din această cauză, predarea stațiilor de radio se va face în anul 2005. Astfel, prima echipă care va face predarea, va fi echipa 11 în 5 și 24 ianuarie 2005. O altă echipă, 19, va face predarea utilajelor în 9 și 15 februarie 2005. Acest lucru este rău pentru stațiile de radio portabile a căror baterii rămân neâncărcate pentru o perioadă mare de timp. Anul 2005 începe fără contracte de lucrări semnate și vom avea timp să pregătim stațiile de radio. În 2005 se va lucra tot cu patru echipe seismice. Prima care va pleca va fi echipa 20 la sfârșitul lui aprilie. În mai va pleca echipa 19, iar în iunie echipele 11 și 12.
Lipsurile și distrugerile sânt în trendul obișnuit :
- Antene
- Mufe alimentare și coaxiale
- Cabluri prelungitoare pentru Shot Pro
- Adaptoare pentru ștecher alimentator SL 55- 4 bucăți
- Țăruși lipsă de la pilonul de antenă retras de la Crevedia 3 bucăți
- Finali emisie.
Sânt auto care se defectează și care ajung la Chitila și de pe ele nu s-au recuperat decât stația de radio și nimeni nu-mi dă nici o explicație. Eu le consider pierdute și mă preocup pentru a le completa. Într-o deplasare la Chitila, voi găsi 5 auto pe care au fost montate stații de radio, de unde am recuperat unele accesorii.
Campania de reparații se desfășoară ca și în anii precedenți. În paralel, începând din luna aprilie va începe remontarea de stații de radio pe mașinile de la echipa 20 care va pleca prima.
La începutul lunii iunie, din dotarea de 400-500 de stații, vom avea defecte următoarele stații pentru care nu avem piese sau reparația lor costă mai mult decât jumătate din valoarea stației:
-P040 2 bucăți
-SL 55 1 bucată
-GM 300 3 bucăți
-YAESU 1 bucată- necesar difuzor
- GM 350 1 bucată
-PM 100 1 bucată.
Politica pe care am dus-o legată de procurarea de stații de radio, a fost să nu mă extind prea mult cu sortimentele de stații de radio pentru a nu avea nevoie de multe piese de rezervă de bază. Dar fabricanții nu au ținut cont de politica mea. Și în acest an se vor face investiții. Se vor procura 20 bucăți stații Motorola portabile CP 040, 16 bucăți stații Maxon portabile tip SL 100 și
diverse modele de stații mobile YAESU. Până la sfârșitul activității în 2011, voi ajunge la peste 15 tipuri de stații portabile și mobile. În sarcina mea intra și autorizarea noilor stații de radio.
Chiar și în planul general al companiei se fac investiții. Băiatul cel mare a lui T. Gubandru lucrează la o firmă privată de calculatoare. Pentru laboratorul mare unde lucrează 4 persoane, se procură patru calculatoare. Acum se face ruptura între cei trei ingineri din laboratorul mare și ceilalți ingineri din laborator. Numai în laboratorul mare există o conexiune de internet.
Cum stau celelalte servicii comparativ cu LAEG? De exemplu la Protecția Muncii într-un birou sânt 2 persoane și 2 calculatoare. Cine a avut de pierdut din această Politică? LAEG-ul.
Astfel, pentru programarea parametrilor stațiilor de radio care se făcea cu ajutorul calculatorului, trebuia să merg în laboratorul mare cu stațiile de radio la alt inginer. În felul acesta erau blocați doi ingineri pentru aceiași lucrare.
La un moment dat aveam două stații GM 300 defecte, una model 40 de W și alta 20 de W. Din combinația lor am făcut o stație de 20 de W care avea seria din grupa celor de 40 de W. Cineva a vrut putere mai mare și a excitat-o pentru seria de 40 de W. Așa a fost distrusă și aceasta.
Pe parcursul anului voi monta o stație de bază, în baza echipei 19 de la Moreni care va asigura parțial legătura cu terenul.
Pe parcursul anilor voi confecționa cabluri prelungitoare pentru Shot Pro, mai multe decăt aparatele existente.
Ce amintire deosebită am din 2005? După montarea stației de radio pe auto aveam grijă de fiecare dată să-i dau șoferului anumite recomandări legate de exploatarea stației de radio. În acest an am montat o stație de radio la echipa 11 pe o mașină care lucra la stație. După ce am terminat montarea, șoferul și-a legat de antenă o găleată și a început să circule cu găleata agățată de antenă prin curte și la Chitila.Nu voi face comentarii suplimentare.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Povestiri