Anul 1994

Intamplari din trecutul geofizicii

Anul 1994

Mesajde N Dobrescu » 23 Apr 2014, 07:01

Se continuă programul de perfecționare al personalului din LAEG, în domeniul calculatoarelor. În perioada 24.01.1994-11.2.1994 particip la cursul de PADS 2000.
Legislația în domeniul comunicațiilor este în continuă schimbare, căutare, așezare.Sunt înființate patru Direcții regionale la București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. La București, inspector este Iroaie Virgil care face un control radio la sediul nostru. În procesul verbal de control trece că societatea nu are Responsabil cu Radiocomunicațiile numit cu decizie. Deja în Procesul Verbal din 21.3.1984 era trecut: IPGG București nu are responsabil cu radiocomunicațiile numit cu Decizie și posesor al certificatului de radiotelefonist clasa II-a în serviciu fix și mobil terestru. Între timp s-au prezentat 20-30 de persoane care au dobândit certificatul de radiotelefonist. Ing. Negrescu care răspundea de activitatea radio inițiază în 19 mai 1994 o decizie de numire a mea în funcția de Responsabil cu Radiocomunicațiile pe societate. Până atunci eu reprezentam partea de hidrocarburi, iar tehn. Barbu reprezenta partea de solide.
În mai, în perioada 16-27, urmez încă un curs de calculatoare Autocad 12. Și acesta este anexă la contractul de muncă pentru alți 5 ani.
În septembrie mă deplasez la Constanța unde un incendiu are loc la căsuța 3 . Acolo locuia Mircea Simionof. Inventariez toate stricăciunile și împreună cu o persoană de la Protecția muncii mergem la spital pentru o declarație de la Mircea Simionof. La Constanța nu mai este formație și activitatea de Hi-Fix depindea de LAEG. Incendiu a fost inițiat de un scurtcircuit într-o combină muzicală chinezească.
În luna a 11-a voi merge la Constanța pentru inventarierea stocului de motorină de la puncte și din bază. Motorina fiind folosită la încălzirea căsuțelor de la puncte.
Pe tot parcursul anului mă ocup în continuare de service pentru stații de radio, de aprovizionare cu piese pentru ele și pentru Hi-Fix. IEMI nu mai fabrică stații de radio în banda I și de aceea nu mai casăm de loc RTP-uri chiar dacă au norma de casare.
IEMI a trecut la o generație de stații portabile după licență chinezească în banda IV. În colaborarea noastră cu IEMI, le vom împrumuta o carte de Micor cu sinteză de frecvență pe frecvența de 151.100 Mhz, care fuseseră cumpărate pentru vibratoarele românești ce urmau să fie asimilate la Târgoviște.
Al dumneavoastră

Niculae Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Povestiri