Prospecţiuni este un brand. Nu a fost fondată nici în 24 noiembrie 2008, nici în 03 ianuarie 2009 cum cred unii sau alţii. Compania există de aproape 60 de ani. Patruzeci de ani din viaţa mea au rămas aici.
Istoria radio a acestei companii, este legată de numele meu. Ceilalţi, aşa cum apare în distribuţia unui film, sunt colaboratori.
Se spune că va dispărea colectivul radio din această companie. Niciodată nu iese fum fără foc. Cine a facut lobby ca sa lovească în mine şi-a făcut un calcul greşit. Nu-mi este frică. Nu am primit niciodată nimic şi de aceea nu datorez nimic nimănui.
De zece ani imi pregătesc bătrîneţea. Am zidit o casă de 180 mp locuibili, o verandă de alţi 30 de mp, un garaj, un beci de 50 mp. Am sădit peste 100 de pomi fructiferi, o suta de butuci de viţă de vie si peste 50 de arbuşti de trandafiri de toate culorile.
În istoria radio a companiei au existat peste 44 de tipuri de staţii de radioemisie, astazi existînd in exploatare 15 modele de radiotelefoane.
Dacă doriţi staţii de radio CB şi în banda liberă de 446 Mhz, veţi avea 19 modele de staţii de radio.
Care este firma care vrea sa preia această activitate ? Cît va fi comisionul ?
Cumparaţi staţii de radio CB de la supermarket ? Cine vă acordă garanţie si post garanţie ?
Eugen Steriu a gestionat 29 modele de staţii radio si fiecare staţie avea cîte o carte tehnica pentru a putea fi studiată. Marin Valerică a gestionat 15 modele de staţii radio cu peste 500 de bucăţi şi a achiziţionat doar doua cărţi tehnice pentru toate modelele si staţiile de radio. Eugen Steriu avea în magazie piese de schimb pentru doi ani de zile iar Marin Valerică de la o zi pe alta.
Ce a cumparat Marin Valerică pentru atelierul radio ? O staţie de dezlipit care costa 1700 lei, printr-o firma externă căpuşa la preţul de 2400 lei. Toată dotarea tehnică a atelierului radio este facută de Steriu Eugen.
Vorbiţi de ISO 9001, vorbiţi că trebuie făcuta verificare periodică, dar ce soluţii aveţi ?
În toată lumea, specialiştii sunt racolaţi de firmele concurente. Niciodata nu se închid activitaţi. Este adevarat ca în Romania pamîntul are o valoare mai mare decat o activitate dar este un mod de abordare pe termen scurt. Pe termen lung banii sunt aduşi de personalul calificat. Compania Geo Source a început cu producţia unei maşini de sortat mazăre şi apoi prin racolare de creiere a produs staţii seismice digitale.
In 1981 am mers in USA pentru cele 9 sau10 vibratoare cumpărate de Rompetrol pentru lucrările ce se executau în Libia. La aceste lucrari au participat atît oameni cu vechime si experienta care lucrau si sîmbata cît si tineri care nu veneau sîmbata la lucru, preferînd sa se distreze. Cine nu are batrîni...........
N.Dobrescu