Cu 40 de ani în urmă

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Cu 40 de ani în urmă

Mesajde N Dobrescu » 29 Noi 2009, 00:46

Ce staţii de radio aveam în 1969 ?

- RPMS
- Turner în US (2090 Khz şi 2546 Khz) 4 bucăţi.
- Teleco în US (2090 Khz şi 2546 Khz) 7 bucăţi.
- Apelco în US (2090 Khz) 12 bucăţi (6 perechi)
- Motran cu MF in 33,600 şi 33,625 Mhz. 14 bucăţi (7 perechi)

Este important primul sistem de radionavigatie Hi-Fix din Anglia şi cele 4 staţii de radio PYE 125T SSB (Single Side Band).
Ştii tu David ce lucruri minunate s-au făcut în ţara ta ? Mă îndoiesc. Principiul de funcţionare al Hi-Fix a fost elaborat în 1930. Şi tot atunci au început cercetările în privinţa radarului.
Dar tu David, ştii ceva despre ţara mea ? Mă îndoiesc. Nu voi intra în dialog cu tine David. Am inţeles. Nu am dreptul la opinie. Şi nu-mi poţi spăla creierul.
În septembrie 1969 sunt montate staţiile de radio PYE 125T. Au participat 2 englezi, Pal Liviu, Guguianu şi cu voia dumneavoastră, subsemnatul.
În 1969 eram dotaţi cu un reflectormetru şi o punte rusească.
În 2009 avem un wattmetru reversibil şi o punte HP.
Unde suntem ? Cine ne-a adus aici ?
Şi atunci ca şi acum erau mulţi impostori. Dacă era un loc de reglaj în aparat, umbla cu şurubelniţa fără să aibe cunostinţele necesare.
Prima provocare a fost să aducem staţiile MF să lucreze perechi. Nu aveam numărător de frecvenţa. Împreuna cu Guguianu am făcut un tester portabil pentru staţiile Motran. Cînd am terminat testerul, Negrescu a spus: Hai să-l dăm. Ce însemna acest lucru: eu, Guguianu şi Negrescu să fim coautori. Şi l-am dat. Negrescu a calculat ce economie valutară am facut ţarii.
În 1970, inginer stagiar fiind, am lucrat ca operator la punctul Hi-Fix de la 2 Mai. Suplimentar aveam în grijă şi reţeaua radio de pe litoral formată din staţii radio PYE 125T şi Teleco.
Ca să mă formez a trebuit să aleg. Şi l-am ales pe Pal Liviu. Am avut de ales între pahar-sticlă şi carţile tehnice. Nu regret nimic.
Iarna ne retrăgeam în LAEG. Aveam de reparat toate staţile de radio din dotarea intreprinderii. Trebuia să-mi aleg un alt model. Nu puteam să-l aleg pe Negrescu sau pe Steriu pentru că nu erau practicieni. Şi l-am ales pe Cristian Alexandru: „Ba, e facut de mina de om. Trebuie sa-l facem” (reparam)
Nu puteam să aştept pînă în anul 2000 şi să-mi aleg din modelele actualei conduceri a companiei, model format din trei persoane.
Sunt alături de voi. Trebuie doar să citiţi. Eu am citit toata viaţa. Am stat vertical. Nu am ştiut să stau la vinclu.
Inima mea bolnavă bate pentru voi.

Al dumneavoastră,

N Dobrescu

P.S. Şi nu mai căutaţi prin curte maşina B95K.... Chiar vreţi toate explicaţiile ?. Nu este destul cît aţi aflat ? Cît de bogaţi sunteţi ?
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA