Cumetriile

Locul unde avem ocazia sa ne exprimam public !

Cumetriile

Mesajde N Dobrescu » 09 Noi 2011, 10:45

În august 1986 am fost trimis disciplinar pe vapor pentru că l-am înfruntat pe Steriu. S-a găsit şi un motiv. Ieşea la pensie Ilea Vasile şi trebuia predată magazia în prezenţa doamnei Bărbulescu şi a lui Pelin.
Era în ajunul ieşirii pe mare. Deodată vine un tinerel în bază şi întreabă de Pelin şi de Brănescu. Îi spun că niciunul dintre ei nu este acolo. Dar în ce problemă ? îl intreb. Îmi spune că a fost angajat. Dar pe la LAEG ai trecut ? Ştii cine sînt şefi acolo ? Îmi spune că a fost angajat de Surdu de la protecţia muncii.
Şi cum nici atunci şi nici acum nu aveam minte, îi pun ultima întrebare. Dar a cui pilă eşti ? A lui Constantin.
După jumătate de oră sună telefonul.
- Bună ziua. Sînt Constantin.
- Bună ziua. Dobrescu.
- Mă mai cunoaşteţi ?
- Cum să nu ......
Era şeful de la Organizarea muncii în 1979 atunci cînd eu am dat în judecată intreprinderea. În 1986 era şef de serviciu în minister. Ulterior s-a dovedit că baiatul era cuminte, chiar dacă la început calea de angajare nu a fost ortodoxă.
Cu ceva timp în urmă a venit la mine un operator să-mi spună că staţia este defectă şi că îi arde siguranţele. Am testat aparatul şi am văzut că-i bun. Am mers la Pelton, acolo unde îl monta: Uite !, cînd îl pun pe masă merge iar cînd strîng şuruburile îmi arde siguranţa. Operatorul nu stia că staţia este cu minusul la masă. A avut de făcut două lipituri la o mufă, a pus mai mult cositor şi a pus şi plusul la masă. A ars siguranţe într-o veselie. Dar avea dreptul. Era cumătru cu ......
Nici Steriu şi nici Negrescu nu erau cei mai buni ingineri electronişti din LAEG. Trebuiau să organizeze lucrul şi l-au organizat. Ştiau cui să dea o lucrare să o facă. Nu poţi da o lucrare oricui.
Dacă vrei succes ca şef, trebuie să ştii aptitudinile fiecăruia şi să repartizezi lucrarea celui care stie să o facă. Iar salariul îl dai celui care trebuie.

N Dobrescu
N Dobrescu

Înapoi la Forumul angajaţilor SC PROSPECŢIUNI SA